Вкусно и красиво!
Дата и час: 21 Сеп 2018, 23:17

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2009, 16:09 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 21:20
Мнения: 1173
Тема за вписване на рецепти за кремове, мусове и др. подобни десерти.Моля, спазвайте изискванията и се придържайте към тематиката!

Изображение


Каталог:

Кремове, мусове, Десерти-Кеми

Стр. 1
Шоколадово-кафеен мус-Кеми
Верини "Банан Татин"-nadja_sp
Пана кота с горски плодове-Abra
Домашен Млечно - Яйчен крем в два цвята-бъни
Домашен Данет-nadja_sp
Крем Карамел/Créme Caramel-Кеми
Бял шоколадов мус с малини-kamkam
Гаджарка халва (Gajar ka halwa)-Деси
Летен десерт с грозде-lety

Стр. 2

Десерт с шоколад Toblerone-Kamkam
Шоколад с пияни вишни-pepeliq6ka
Къпинов мус-Кеми
Трицветен мус-Hrisi
Крем с бяло вино, канела и круши-Vicky
Шоколадови гърненца-Vicky
Ябълков крем-Vicky
Брюле с бял шоколад-Деси

Стр. 3

Фиадоне-Деси
Пана кота с кампари, портокал и шоколадов сос-Мони
Шоколадово-портокалов мус-Мони
Мока крем - Мони
Парфенца спиралки-rapi
Карамелени кошнички-alexhg1
Грис халва с кокос и карамел-rapi
Тирамису (в чаша)-Мони
Оризов пудинг с пюре от дюли-rapi

Стр. 4
Домашен крем/универсален/-rapi


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове...
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2009, 16:11 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Шоколадово-кафеен мус

Продукти:
300 гр. черен шоколад
100 мл. кафе
100 мл течна сметана /40% масленост/
3 жълтъка
5 с.л. захар
Приготвяне:

Изсипваме готовото кафето в малка тенджера.
Добавяме начупеният шоколад и го разтопяваме на слаб огън.
Махаме съдъа от огъня и добавяме жълтъците един по един при непрекъснато бъркане.
Разбиваме сметаната със захарта, и смесваме с шоколадовата смес.
разливаме във формички и оставяме да се стегне за няколко часа.
Сервираме поръсен със начупен шоколад или бишкоти.

*По-лек ще бъде мусът ако вместо сметаната разбиете белтъците на сняг и добавите тях към мусът.
**Мусът може да се напарави и в комбинация от двете съставки, разбита сметана и белтъци на сняг, по-вкусен и пухкав ще се получи.
Изображение
източник:/salted lemons/

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 17:56 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Верини "Банан Татин"
за 2 чаши:

125 мл. заквасена сметана
125 гр. захар
2 с.л. вода
2 с.л. масло
2 банана, нарязани на резенчета

за кръмбъл:
50 гр. кафява захар
4 с.л брашно
3 с.л. студено масло
2 с.л. кандиран джинджифил, нарязан на дребно


В голяма касерола изсипваме захарта и водата.
Слагаме на средно-силен огън и карамелизиране до получаване на "златен" карамел.
Намаляме огъня и прибавяме маслото.
Оставяме да се разтопи напълно преди да добавим бананите.
Оставяме бананите да се карамелизират за няколко минути, докато омекнат.
Снемаме от огъня и оставяме да изстине на стайна температура.
Загряваме фурната на 180*Ц. В купа смесваме захарта и брашното.
Прибавяме нарязаното на дребни кубчета масло и джинджифила.
Смесваме с върха на пръстите си, до получаване на смес, подобна на едри трохи.
Изсипваме в покрита с пекарска хартия тавичка и печем за 15 мин.
Оставяме да изстине на стайна температура.
Разделяме сметаната в две чаши. Отгоре поставяме карамелизираните банани и
завършваме с джинджифиливия кръмбъл.

Tartelette
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2009, 20:30 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:45
Мнения: 138
Местоположение: Виена
Пана кота с горски плодове

3а 6 порции:

300мл прясно мляко
500мл течна неовкусена сметана (не знам как е положението с този продукт в Бг.. ползвам млечна, с 36% масленост сметана)
150гр захар
2-3 ванилийки
6л. желатин
1-2с. л плодов ликьор (горски плодове - най-добре.. но може и просто ром)

200гр горски плодове (може и от замразените)
250мл плодов (малинов, боровинков... ) сок
1с. л захар
1с. л ликьор или ром
4л желатин

Желатинът се накисва за 5мин в хладка вода. Млякото с ванилийките и захарта се възварява. Охлажда се и се прибавя сметаната. После ромът или ликьорът - при него предварително трябва да се знае дали няма да пресече млякото! Желатинът се втечнява, когато температурите се изравнят - първо с 1-2с. л от млечната смес, а после с цялата - се смесва. Горските плодове се затоплят в плодовия сок, добавя се ром/ликьор, захарта, разбърква до стопяване и се прибавя по същия начин желатин. В подходящи съдове - изплакнати със студена вода (чашки, шоли) се налива първо плодовата смес и после панна котата, ако след това ще се обръщат, ако ли не - първо панна котата, после плодовете... или както се прецени в момента - според предпочитанията.
Друг вариант е смесването на двете смеси в една: внимава се при смесване на сок и пр. мляко + ликьор, а съотношението им може да се промени по желание.


Прикачени файлове:
pannacotta1V.jpg
pannacotta1V.jpg [ 53.25 KiB | Прегледано 14715 пъти ]

_________________
Тайната на нашата вечеря
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2009, 23:55 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 01 Фев 2009, 15:05
Мнения: 113
Домашен Млечно - Яйчен крем в два цвята


Изображение

1 литър мляко
1 яйце
7 с.л брашно
1/2 пакетче масло от малките
1 ч.ч кристална захар
Млякото се загрява на котлона.Отделя се една купичка от него.Оставя се да изстине.В тази купичка се разбива едно яйце и 7 с.л брашно.В другата част от млякото се разтваря половин пакетче масло и една чаша захар(ако обичате по сладко може и малко повече).
В горещото мляко на тънка струйка се прибавя сместа с разбитото яйце при непрекъснато бъркане.
В едната част от вече готовия крем се начупва на ситно шоколад.Разбърква се докато шоколадd се стопи напълно.
Реди се в купички като се ,едуват жълтия и кафевия цвят.Сервира се поръсен със смлени орехи.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2009, 18:14 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Домашен Данет

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 20 Мар 2009, 15:44 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Крем Карамел/Créme Caramel

Изображение

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2009, 19:56 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Бял шоколадов мус с малини

Продукти за 4 порции:

100 г бял шоколад /един шоколад на блокче/
250 г заквасена сметана
2 суп. л. Baileys
200 г малини

Приготвяне:

Шоколадът се начупва на парченца и заедно със 100 г сметана внимателно се разтопява на не много силен огън. Добавя се Baileys-а и сместа се оставя за 15-20 минути да поизстине /но не съвсем/. В това време се разбиват останалите 150 г сметана. Шоколадовата смес се разбърква отново и към нея постепенно се добавя разбитата сметана, но не се бърка енергично, за да може сместа да остане пухкава.
В четири чаши или купички се слага част от малините, върху тях се разпределя белият мус, като се оставят 4 суп. лъжици за гарниране. Слагат се и останалите малини, а върху тях - по една суп. л. от муса. Най-отгоре се украсява с малинка и настърган шоколад. Оставя се поне за 2 часа да изстине в хладилника.

Източник: немско женско списание


Прикачени файлове:
mus_s_malini.jpg
mus_s_malini.jpg [ 88.36 KiB | Прегледано 14028 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2009, 12:47 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Гаджарка халва (Gajar ka halwa)

300 гр настъргани моркови
100 гр захар (обичам сладичко и това е по-голямо количество от оригиналната рецепта)
3 с.л. масло
500 мл прясно мляко
1/2 ч.л. смлян кардамом

Разтопявам маслото в тефлонов тиган. Слагам морковите и задушавам под капак около 10-15 мин. Променят цвета си истават мекички, така ги познавам, че са готови. През това време слагам прясното мляко на пълна мощност в МВ за 20 мин. да се редуцира наполовина. Внимателно gо наблюдавам да не изкипи и през няколко минути отварям МВ, за да разбъркам. Когато млякото и морковите са готови, изсипвам млякото в тигана при морковите, като го прецеждам през фина цедка (от загряването в МВ се образува каймак, който аз махам с цедката). Бъркаме още 10-15 мин. докато изври млякото и морковите почти напълно го поемат. Трябва да стане смес като гъсто картофено пюре. Добавям захарта и бъркам още десетина минути докато започне леко да се захваща по тигана. Слагам и кардамома, който е много важен, разбърквам пак и поствям в намаслени формички. Оставям да изстине и изваждам. Може да се нареже и на квадрати, ако ползвате тава, вместо формички.

Дозата е за 4 малки порцийки.

Източник:manjulaskitchen.com


Прикачени файлове:
gajar ka halva 3.jpg
gajar ka halva 3.jpg [ 83.28 KiB | Прегледано 13750 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2009, 16:18 
Offline
Начинаещ
Аватар

Регистриран на: 18 Май 2009, 20:30
Мнения: 23
Изображение

Летен десерт с грозде

За 4 порции:
Черно и бяло грозде, 2 малки пакетчета крема сирене, 1/2 голяма кофичка заквасена сметана, пудра захар, настърганата кора на 1/2 лимон, конфитюр от малини, маслени бисквити

С пасатор или миксер, сметаната, крема сиренето, пудра захар (на вкус) и настърганата лимонова кора се разбиват на гладък крем. Крема се охлажда добре в хладилник.
Гроздето се измива и зрънцата се подсушават. Слагат се в кутия и се пъхат за 15-тина минути във фризер.
В чаши се редят на пластове грозде, крем, натрошени бисквити, конфитюр от малини.
Десерта се сервира добре охладен.
*По идея от "Кулинарно - в кухнята с Йоана" и нейните "Ягоди с крем сирене и целувки"

_________________
Всичко е добре, когато свършва добре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov