Вкусно и красиво!
Дата и час: 21 Сеп 2018, 23:26

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2009, 23:58 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Десерт с шоколад Toblerone

Продукти за 4 порции:

- 1 яйце
- 5 суп. л. заквасена сметана
- 1/2 л прясно мляко
- 35 г нишесте (използвах Gustin на Dr. Oetker)
- 150 г шоколад Toblerone


Приготвяне:

Жълтъкът и белтъкът на яйцето се разделят. Белтъкът се разбива на пяна,
а жълтъкът се смесва със заквасената сметана. Нишестето се размива
с 1/8 л прясно мляко. Останалото прясно мляко се изсипва в тенджерка
и се затопля на печката. От шоколада Toblerone се оставят две "зъбчета"
за гарниране на десерта, а другото количество се начупва и се добавя
към горещото прясно мляко, за да се разтопи. При непрекъснато раз-
бъркване се оставя да заври. Добавя се сместа от нишесте и прясно
мляко, разбърква се и отново се изчаква да заври. След това се дръпва
от огъня. Първо се добавя жълтъчно-сметанената смес, разбърква се
внимателно, а след това добавяме и разбития белтък, но бъркаме леко,
за да остане пухкава сместа. Готовата смес се изсипва в 4 чаши или
купички и се оставя да изстине. След като кремът е изстинал, се
украсява с нарязаните на дребно парченца шоколад, плодове, сметана
или ядки. Трябва да се сервира охладен, за да е стегнал добре.


Източник: Echo der Frau


Прикачени файлове:
desert_toblerone3.jpg
desert_toblerone3.jpg [ 75.66 KiB | Прегледано 8901 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2009, 20:30 
Offline
Редовен потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 13:35
Мнения: 878
Шоколад с пияни вишни

Изображение

Изображение

Днес прецедих вишновката в шише, обаче ми артисаха много хубаво пиянички плодове/ пък съм ги опиянила и с водка Абсолют /, и ми се досвидя да ги изхвърлям, особено след като при хапването на 3-4 плодчета и живота ми се видя някак по- хубав....

Изображение

Та реших да ги оползотворя и тях.
Сложих ги във фолиеви форми, отгоре наръсих орехи, а после залях с разтопен натурален кувертюр. В едната форма реших, че вишните тъй и тъй са пияни, може и да са люти, та ги разбърках с щипка кайенски пипер, и отгоре пак- орехи и кувертюр. Поставих формите в хладилника да се стегнат. Лесно се изваждат от фолиото:

Изображение

Изображение

Обаче пък колко е вкусно.....невероятно е съчетанието от шоколад със сочните пияни вишни и орехите. А лютивият стана по-вкусен дори от любимият ми шоколад на Lindt - Cherry & Chili

Изображение

Е, има и един кусур- не се реже и не става за изтънчено сервиране, чупиш и лапаш.

Така, че ако още не сте оползотворили пияните вишни от вишновката - действайте .
Наздраве и да ви е сладко !

_________________
Цветно...с Пепеляшка /блогче /

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 18:22 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Невероятна идея, Мими!Как изглежда самооооо :389:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2009, 00:15 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Къпинов мус

Изображение

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009, 08:50 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 27 Юли 2009, 15:23
Мнения: 3
Здравейте отново ,благодаря ви много за топлото посрещане и много се радвам че ви е допаднал моя мус.Сега го помествам с рецептата в темата която трябва ,извинявам се за предния пост.Ето и рецептата:
Трицветен мус
Продукти:
6 жълтъка,
100 гр.захар,
600 мл.пр.мляко,
20 гр.желатин,
ванилова есенция,
75 гр.пюре от боровинки,
75 гр.пюре от кайсии или праскови
600 мл.разбита сметана

Приготвяне:Разбъркайте жълтъците,захарта и млякото в тенджера и варете на много тих огън,като бъркате непрекъснато,но да не кипва,докато яйчния крем се сгъсти.Сложете 3с.л.вода в една тенджерка и поръсете желатина отгоре,оставете го да се напои.Стоплете го на тих огън докато се втечни и избистри и го прибавете към яйчния крем сложете и няколко капки ванилия и разбъркайте леко. Прецедете крема и го оставете да изстине.Разделете сместа на три части,прибавете към едната пюрето от боровинки към другата пюрето от кайсии(праскови) а третата я оставете неоцветена.Когато кремът започне леко да се втвърдява прибавете сметаната в всяка купа.Разделете неоцветената смес в чаши на един слой,сложете в хладилника като столчето на чашата трябва да се сложи на скара под наклон,след като се стегне сложете отгоре другия цвят и върнете в хладилника след това последния.Охладете добре и поднесете.Приятен Апетит с този невероятно лек и нежен на вкус мус.



Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009, 09:13 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Хриси, страхотни цветова :501: Много ми допада :480:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2009, 18:08 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 14:48
Мнения: 287
Местоположение: София
Крем с бяло вино, канела и круши
Изображение

Продукти:

5 бр малки твърди круши
250 мл десертно бяло вино
1 ч л канела
100-150 г захар
1 пакетче желатин
2 жълтъка
150 мл прясно мляко
200-250 г заквасена сметана


Приготвяне:

Крушите се измиват и обелват. Нарязват се на парчета.

Поставят се в тенджерас бялото вино, половината захар и канелата. Варят на тих огън докато омекнат.

Сварените круши се отцеждат се и оставят на страна.

Желатина се накисва в 50-60 мл студена вода и се оставя да набъбне.

Жълтъците се разбиват с останалата захар. Добавя се прясното мляко. Разбиват се на водна баня докато сместа се сгъсти.

Снема се от огъня и се добавя отварата, в която са се варили крушите. Оставя се да се охлади леко.

Желатина се разтапя на водна баня и се добавя към млечния крем. Сметаната се разбива хубаво и се прибавя внимателно към охладения крем.

Така приготвеният крем се поставя в хладилник за около 20 минути (докато започне да се желира леко). Разбива се отново.

Резпределя се в подходящи чаши като се редува с парченцата круши. Гарнира се парченца круши.

Поставя се в хладилник да стегне напълно

Приятен апетит!

_________________
Good to the last drop


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2009, 13:24 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 14:48
Мнения: 287
Местоположение: София
Шоколадови гърненца
Изображение

Продукти:
300 мл сметана
300 мл прясно мляко
2 яйца
2 жълтъка
2 с л пудра захар
100 г натурален шоколад
1-2 с л Бейлис (или коняк)


Приготвяне:

Фурната се загрява на 160 С.

В тенджера се сипва сметаната и прясното мляко. Добавя се шоколада и се стопява на тих огън като се бърка непрекъснато. Снема се от огъня.

В купа се разбиват яйцата, жълтъците и захарта. Внимателно се налива топлата шоколадова смес, като се разбива непрекъснато. Добавя се ликьора.

Сместа се разпределя в глинени гърненца или огнеупорни купички (чаши). Те се поставят в тава, в която се налива гореща до средата на гърненцата.

Пекат се 50-60 минути. Изваждат се и се оставят да изстинат. Украсяват се пожелание с шоколад или бита сметана.

Приятен апетит!


Изображение

_________________
Good to the last drop


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2009, 17:21 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 14:48
Мнения: 287
Местоположение: София
Ябълков крем

Изображение

Продукти:

6 бр средно големи сладки ябълки
250 мл прясно мляко
80-90 г пудра захар
100 мл вода
1 пълна с л нишесте(по желание за по-гъст крем може да се добави още малко нишесте)
2 ванилии
канела


Приготвяне:

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на парчета. Слагат се в тенджера с водата. Захлупват се и се варят на умерен огън около15-20 минути, след което се смачкват на пюре със захарта.

Нишестето се размива в млякото и се слага на огъня да заври, като се бърка непрекъснато. Прибавят се ванилиите и получената смес се изсипва към ябълковото пюре. Разбърква се и се разпределя в купички или стъклени чаши. Отгоре се поръсват с канела.

Поставят се в хладилникда се охлади. Сервира се студен с тънки резенчета ябълка.

_________________
Good to the last drop


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2009, 21:33 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Брюле с бял шоколад

Продукти :
600 мл. пълномаслена млечна течна сметана
225 гр. бял шоколад
5 жълтъка
захар на вкус

кафява захар за поръсване

Приготвяне:
Загрейте сметаната до кипване и я отстранете от котлона. Сипете шоколада,начупен на парченца и разбъркайте добре докато получите гладка консистенция. Опитайте на вкус.Ако не ви е достатъчно сладко добавете малко захар към жълтъците и ги разбийте на пухкав крем. Налейте сметаната на тънка струйка към жълтъците като бъркате непрекъснато. Налейте крема в купички за суфле. Изпечете го на водна баня за 1 час на слаба температура от 130°C. Оставете готовия крем добре да се охлади и стегне в хладилника.

Преди сервиране поръсете крема с пласт кафява захар и карамелизирайте с домакинска горелка. Ако не разполагате с такава сложете купичките под силно загрят грил докато се карамелизира захарта.

Източник:
рецептата е на Йоли от "Гответе с мен"


Прикачени файлове:
krem briule.jpg
krem briule.jpg [ 80.06 KiB | Прегледано 5906 пъти ]
krem briule 2.jpg
krem briule 2.jpg [ 75.77 KiB | Прегледано 5897 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov