Вкусно и красиво!
Дата и час: 20 Ное 2018, 11:15

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Световна кухня
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2008, 14:28 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Моля, вписвайте вашите предложения от световната кухня тук!

Изображение

Световна кухня-Кеми


Стр.1

Шоколадови равиоли в портокалов сос-Йоли
Пиле Тандури-pepeliq6ka
Фондю със сирена-pepeliq6ka
Шоколадови палачинкови ролки-Йоли
Шоколадово фондю по швейцарски-pepeliq6ka
Табуле (Tabouli-Ливанска салата)-Деси
Гаджарка халва (Gajar ka halwa)-Деси
Начос -Мексико-Джинджър


Стр.2

Печен лук по марокански-Mezgaldi-nadja_sp


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Световна кухня
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 18:06 
Offline
Потребител

Регистриран на: 04 Дек 2008, 17:32
Мнения: 89
Местоположение: София
ШОКОЛАДОВИ РАВИОЛИ В ПОРТОКАЛОВ СОС


Продукти за тестото

150 гр.брашно
2 ч.л. какао
1 с.л. пудра захар
1 яйце
щипка сол

за крема
100 гр.течна подсладена сметана
100 гр.натурален шоколад

за соса

250 мл. пресен портокалов сок
3 с.л. захар
1 ванилия
1/2 ч.л. настъргана портокалова кора
3 цели шушулки кардамон
1/2 звездичка звезден анасон
1/4 ч.л. канела
1 ч.л. нишесте
1 жълтък

Приготвяне

* Смесете брашното , какаото , пудрата захар и солта. Разбъркайте и в средата направете кладенче. Сипете яйцето и замесете твърдо , еластично тесто. Завийте го в полиетиленово фолио и го оставете за 1 час в хладилника.

* Загрейте сметаната до кипване. Дръпнете я от огъня и сипете шоколада. Разбъркайте докато получите гладък и лъскав крем. Оставете да се охлади.

* В малка тенджерка карамелизирайте захарта. Сипете портокаловият сок подправките. Редуцирайте да 1/3. Отстранете подправките. Накрая прибавете нишестето , разтворено в малко вода и разбитият жълтък. Кипнете отново соса и след това го оставете да се охлади. Ако желаете по-рядък сос , разредете с малко вода.

* Разточете тестото на колкото можете по-тънка кора. Разрежете го на ленти , а след това на квадратчета. Големината им е по желание. В средата на всеки квадрат сложете от шоколадовият ганаш и прищипете добре краищата в диагонал. Сварете равиолите в кипяща , леко подсолена вода.

* Сервирайте равиолите с портокаловият сос и резенчета филетиран пресен портокал.

Източник - Лафер

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

_________________
Йоли

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Световна кухня
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 20:30 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Йоли, това е уникално просто! :o
Приеми най-искрените ми поздравления за тази невероятна рецепта ;)

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Световна кухня
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2009, 18:25 
Offline
Редовен потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 13:35
Мнения: 878
Пиле Тандури

Изображение

_________________
Цветно...с Пепеляшка /блогче /

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Световна кухня
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2009, 18:28 
Offline
Редовен потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 13:35
Мнения: 878
ФОНДЮ СЪС СИРЕНА

Изображение

_________________
Цветно...с Пепеляшка /блогче /

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Световна кухня
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 13:06 
Offline
Потребител

Регистриран на: 04 Дек 2008, 17:32
Мнения: 89
Местоположение: София
ШОКОЛАДОВИ ПАЛАЧИНКОВИ РОЛКИ


Продукти за какаовите палачинки

1 яйце
70 гр.брашно
120 мл.прясно мляко
1 ванилия
2 ч.л.какао

Продукти за кокосовите палачинки

1 яйце
70 гр.брашно
120 мл.прясно мляко
1 ванилия
2 с.л.кокосови стърготини

Продукти за кафевият крем

125 мл.течна сметана
100 гр.черен шоколад
1 с.л.коняк

Продукти за белият крем

100 мл.течна сметана
150 бял шоколад
20 гр.масло

50 гр.стопен шоколад за намазване

Приготвяне

* Разбъркайте изброените продукти за какаовите палачинки. Изпържете малко по-дебели палачинки от обикновено. В зависимост от тигана,в който пържите,ползвайте масло за намазване.

* Кипнете млякото за белите палачинки заедно с кокоса. Оставете да изстине и след това прецедете. Разбъркайте тесто с останалите продукти и направете палачинки.

* В две купички загрейте сметаните до кипване. Към едната прибавете черният шоколад и коняка,а към другата - белия и маслото. Бъркайте,докато получите гладки кремове. Оставете в хладилника да се стегнат.

* Намажете белите палачинки с кафевият ганаш , кафевите с белия и завийте на рула. Оставете за 1 час в хладилник. Нарежете рулата под ъгъл на по-малки парчета.

* Стопете шосолада на водна баня и намажете ролките. Ако желаете,украсете с ивици бял шоколад. Сервирайте десерта студен.

* Рецептата е на Johann Lafers. Той е австрийски сладкар,който презентира продуктите на "Lindt" в Германия. В техните магазини има безплатни брошури с рецепти. Моя приятелка,която живее там ми донесе няколко рецепти и сега ви предлагам една от тях. Палачинките са изключително вкусни и ефектни. Малко съм побългарила рецептата,но тук няма готовите кремове на "Lindt",с които е оригиналната рецепта. Но те пак са трюфел - крем. Количеството крем е за 6 палачинки - 3 бели и 3 кафеви.Освен това реших да направя белите палачинки кокосови.Шоколада за белият ганаш е повече,защото в него няма какаово масло и се стяга по-трудно. Да ви е сладко.


Изображение

_________________
Йоли

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Световна кухня
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2009, 21:23 
Offline
Редовен потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 13:35
Мнения: 878
Шоколадово фондю по швейцарски


Прикачени файлове:
3204_0[1].jpg
3204_0[1].jpg [ 46.88 KiB | Прегледано 5893 пъти ]

_________________
Цветно...с Пепеляшка /блогче /

Изображение
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Световна кухня
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2009, 12:22 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Табуле (Tabouli-ливанска салата)


Прикачени файлове:
tabouli.jpg
tabouli.jpg [ 112.32 KiB | Прегледано 5579 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Световна кухня
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2009, 12:51 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Гаджарка халва (Gadjar ka halwa)

Автентичен индийски десерт, изключително лек и ароматен!


Прикачени файлове:
gajar ka halva 3.jpg
gajar ka halva 3.jpg [ 83.28 KiB | Прегледано 5589 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Световна кухня
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2009, 00:05 
Offline
Потребител

Регистриран на: 11 Май 2009, 19:11
Мнения: 131
Начос -Мексико-родината на царевицата

Начос е царевичен чипс- препечени на плоча, фурна или препържени до хрупкавост царевични тънки хапки, обикновено подправени или сревирани с разтопено сирене отгоре/козе, краве/, халапеньо /лютиви чушлета/ и доматена салса със силантро-надземната част на кориандъра, която много наподобява магданоз, но им амного по-остър аромат.
Разбира се има много вариации и рецепти за сервиране на начос-въпрос на вкус и възможности....

Сервира се с Гуакамоле, Топено сирене, Салса, Квасена сметана, Пасирана леща

Любимият ми начос се прави по сления начин:

ПРОДУКТИ
170 гр.царевичен чипс -формата няма значение, стига да е цяла, а не натрошен
250 гр. кайма//свинско месо+говеждо-пропорциите са отново въпрос на вкус//
доматена салса //накълцани домати на ситно с подправки, силантро/кориандър, риган, кимион//или готова салса от магазина(вариант)
1/2 пипер-нарязан на ситни кубчета
маслини без костилки
глава лук
2-3 скилидки чесън
Табаско
фета сирене-натрошено /овче или козе/
настърган кашкавал или Моцарела+Чедар
мазнина за запръжката
сол,черен пипер-разбира се!;)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът, чесънът, пиперът и каймата се запържват в мазнина. Овкусяват се с подправките и силантрото.

Чипсът се разстила в огнеупорна чиния или тавичка. Слагат се щипка-две от настъргания кашкавал, за да може продуктите да залепнат по чипса;)

Наръсва се със салсата и запържената с подправки и зеленчуци кайма и обезкостените маслини.
Забележка! Слагам тук салсата или, ако нямам готова просто запържвам домати с лук, чесън, силантро, кимион, сол, бял пипер до редуциране на водното съсдържание на соса...
не се слага преди останалите продукти, за да не размекне чипса-целта е той да остане хрупкав.


Най-отгоре се слага фетата и настърганият кашкавал.

Запича се само на горен реотан до разтопяване на сиренето, не повече от 4 мин при гореща фурна.

***

Идеално мезе за пред тв-то, за споделяне с приятели, за бира, за мач... Добре е да си набавите силантро, ако търсите автентичен вкус.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov