Вкусно и красиво!
Дата и час: 12 Дек 2017, 05:53

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2009, 08:42 
Offline
Начинаещ
Аватар

Регистриран на: 18 Май 2009, 20:30
Мнения: 23
Изображение Изображение

Есенна шоколадова торта

200 гр. масло,
150 гр. натурален шоколад ,
1 1/2 ч.ч. брашно,
1 бакпулвер,
3/4 ч.ч. захар,
2 яйца леко разбити с вилица,
3/4 ч.ч. мляко,
1/2 ч.ч. нарязани орехи.

За сиропа - 1 ч.ч. вода, 1/3 ч.ч. захар, 3-4 с.л.кафеен ликьор

За гарниране - 150-200 мл. готварска сметана и пудра захар на вкус разбити на сняг, кокосови стърготини, настърган натурален шоколад и 1 малко бурканче течен шоколад "Нутела".

Маслото и шоколада се слагат в малка тенджерка и се бъркат на тих огън на котлона, докато се разтопят и се получи гладка смес.
Захарта, млякото и леко разбитите яйца се смесват в купа, добавя се поизстиналата шоколадова смес и се разбърква с дървена лъжица до еднородна консистенция. Прибавя се постепенно пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Бърка се с дървена лъжица, докато не се получи смес, като гъсто кексово тесто. Добавят се орехите и се разбърква.
Тортена форма с подвижен борд се намазва с олио, сместа се изсипва.
Пече се на предварително загрята до 180 градуса фурна, докато кл. за зъби забодена в средата не излезе чиста.
Оставя се 5 минути във формата, после блата се вади и се охлажда върху решетка.
Когато е напълно изстинал, с ринг се изрязва от блата кръг с дълбочина около 1/3 от дебелината на блата.
Приготвя се сироп, от захарта и водата, оставя се да поври малко, прибавя се ликьора и се оставя още 2-3 минути да ври. С горещия сироп се сиропира леко блата.
Вдлъбатината на блата се напълва с течен шоколад, върху него, отгоре кръга се наръсва с настърган натурален шоколад. Останалата част от блата се намазва отгоре и отстрани с битата сметана. Ръси се отгоре с кокосови стърготини. Тортата,отстрани върху сметаната, се наръсва с настърган натурален шоколад.
Украсява се с шоколадови листа.
Изображение

_________________
Всичко е добре, когато свършва добре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2009, 16:09 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Death by chocolate

Продукти:
720 гр. полусладьк шоколад
250 гр. краве масло
160 мл. течна сметана
6 големи яица


Приготвяне:
1. Разтопете маслото + 400 гр. шоколад на водна баня
2. Разбийте яйцата добре и внимателно прибавете маслото и шоколада
3. Намажете 22 см. форма с масло, увийте я отвьн с алуминиево фолио, за да не прониква вода
4. Изсипете сместа вьв формата и я потопете в друга форма /тавичка/ отчасти пьлна с вода-топла
5. Печете на 220 градуса -5 минути. Покрийте с фолио и печете още 10 минути
6. Залейте с топинг и охладете

Топинг:
Подварете сметаната в тенджерка.
Махнете от огьня и прибавете 200 гр. ситно настьрган шоколад.
Покрийте и оставете 5 минути
Разбьркайте докато се заглади. Топингът е готов, когато капката стои оформена за малко преди да изчезне напьлно в сместа.
Ако е много гьст-добавете ликьор,ако е рядьк-още шоколад.

Трябва да престои поне 6 часа в хладилник

източник:рецептата съм си превела от американски сайт преди доста време


Прикачени файлове:
death by chocolate 3.jpg
death by chocolate 3.jpg [ 65.99 KiB | Прегледано 7967 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2009, 16:21 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Деска, е това вече е шоколадово изкушение. :503: Фантазия, приказка просто! :437:

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2009, 16:22 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Диетично е-няма брашно :246:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2009, 16:29 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Това се и истинска шоколадова бомба :338: :389:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2009, 23:01 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Шоколадова торта

Прикачени файлове:
6okoladova_torta3.jpg
6okoladova_torta3.jpg [ 91.5 KiB | Прегледано 7640 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2009, 16:13 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Палачинкова торта
за палачинките
-3 яйца
-1с.л. захар
-2 прахчета ванилия
-1с.л. олио
-1с.л. коняк
-400 ml прясно мляко
-бакпулвер на върха на ножа
-брашно за рядко тесто
Яйцата се разбиват със захарта , олиото и коняка.Добавя се млякото и ванилията.Брашното се прибавя по малко , за да не се пропусне момента и да стане гъсто.Накрая следва бакпулвера, а може и без него.От тази смес се правят около18- 20 много фини палачинки.Тиганът се намазва със салфетка, напоена с разтопено масло.

за шоколадовия ганаш
-200г черен шоколад със съдържание на какао поне 50%
-200г течна високомаслена сметана
Сметаната се загрява.Преди да кипне, се добавя начупеният шоколад. Бърка се до пълното му разтопяване. Кремът се охлажда и след това енергично се разбива .
От крема се отделят 2 -3 с.л. за украса.Намазват се палачинките и се завиват на пурички.

за ваниловия крем
-500ml прясно мляко
-3с.л нишесте ванилия
-5с.л. захар
-2 прахчета ванилия
-60г масло
-1 яйце
-10г желатин
Млякото се загрява до кипване.
Захарта , нишестето, яйцето и малко водичка се разбъркват на каша. Добавя се към врящото мляко и се бърка няколко мин .В още топлия крем се прибавя маслото и ванилията.Бърка се до леко охлаждане. Прибавя се разтопения желатин.

На дъното на формата се застила една палачинка.Намазва се с ванилов крем и се подреждат един ред от навитите палачинки .Отново се намазва с крем , подрежда се още един пласт палачинки.Накрая се завършва с крем и се заравнява.
Тортата се охлажда няколко часа в хладилник, докато стегне. Освобождава се от формата и се украсява с останалия ганаш.Тортата се реже така , че разрезът на палачинките да е ефектен.


Прикачени файлове:
DSC03834.JPG
DSC03834.JPG [ 69.37 KiB | Прегледано 7896 пъти ]
DSC03826.JPG
DSC03826.JPG [ 76.28 KiB | Прегледано 7855 пъти ]

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Последна промяна rapi на 07 Фев 2010, 12:18, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2009, 19:11 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 11 Дек 2008, 15:15
Мнения: 1380
Местоположение: София
rapi, тортата ти е страхотна! А и не изглежда трудна за приготвяне....

_________________
Вкусно!!! Вкусно-продължение!!!
Идеи, реализирани с желание!
http://www.facebook.com/group.php?gid=195418547502&ref=ts


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2009, 19:47 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Уау, Рапи и аз мисля като Таня, много ефектна и красива торта :501:
Поздравления! :503:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2010, 19:59 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 12 Яну 2009, 10:39
Мнения: 1230
Местоположение: София
Бисквитена торта в купички

Изображение

Продукти:
1 пак. обикновени бисквити
1 коф. кисело мляко
течен шоколад
сметана/готв.подсладена или заквасена/
ядки

Бяха ми останали продукти от една торта и на следващия ден реших да направя тази импровизация.
Начупват се бисквитите на едри парчета и се редят в купичките-бисквити, течен шоколад, кисело мляко/аз кис.млекце го сложих натурално, но който обича сладко може да си го подслади с колкото обича захар/ и така се повтаря, докато се напълни купичката. Най-отгоре слагам разбитата сметана, украсявам с течен шоколад, смлени бисквити или ядки. Най-добре е да престоят една вечер в хладилника и да се консумират на следващия ден, за да могат бисквитките хубаво да се напоят от млекцето. Да ви е сладко! :037:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov