Вкусно и красиво!
Дата и час: 14 Дек 2017, 01:32

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2010, 12:33 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Няма по-вкусна торта от домашната.А радостта да зарадваш близките си е несравнима.
Поздравления за майсторството! :503:
Експериментите ми с палачинките продължават с
Палачинкова торта II

за палачинките
1ч.ч. =200ml
-2 яйца
-3с.л. захар
-сол на върха на ножа
-щипка бакпулвер
-една с.л. ром
- ванилия
-2с.л.какао
-2ч.ч. брашно
-около 1/2 литър прясно мляко
-масло за намазване на тигана
От изброените продукти се приготвя палачинково тесто.При нужда се добавя малко студена вода.Тиганът се намазва леко с разтопено масло /с помощта на салфетка /преди всяка палачинка.Получават се 15-18 тънки палачинки.Оставят се да изстинат.След това се навиват на пурички с
ганаш с бял шоколад
-200 ml течна животинска сметана
-150г бял шоколад
Сметаната се загрява на водна баня.Преди да заври , се снема от огъня и се добавя начупеният шоколад.Бърка се , докато сместа стане хомогенна. Охлажда се напълно и се разбива с миксер на гладък крем.
за сметановия крем
-300г заквасена сметана
-250ml течна животинска сметана
-пудра захар на вкус
-ванилия
-10 г предварително набъбнал и разтопен желатин
Заквасената сметана се разбива с пудрата захар и ванилията.Смесва се с разбитата до пухкавост прясна сметана.Накрая се добавя желатинът.
Формата се застила с една от палачинките, намазва се с крем и се подреждат един ред палачинки. Следва отново крем , палачинки , крем.
Тортата се оставя да стегне в хладилника за няколко часа.


Прикачени файлове:
DSC04464.JPG
DSC04464.JPG [ 49.65 KiB | Прегледано 7380 пъти ]
DSC04455.JPG
DSC04455.JPG [ 51.59 KiB | Прегледано 8605 пъти ]

_________________
Изненадите на Мери Попинз
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2010, 21:54 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Лелеее, Рапи, тортата е разкошна и много красива! :503:
Ще си позволя да я сложа и в темата за 14-ти февруари, много е тематична :038:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2010, 10:05 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 29 Дек 2008, 14:03
Мнения: 3369
Горещи благодарности за окуражителните думи,девойки :503: :449: но след вашите шедьоври малко ме е срам :281: пък и с качването на снимки съм мноооого зле-та затова няма рожденика и мама му :091:

_________________
Мъжът открил думите и изобретил разговорът, жената открила разговорът и изобретила клюките.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2010, 21:39 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Знаех си аз, че е нещо такова и си опитала да замажеш положението с емотикони :320: Децата да вземат и да те научат, не е хич сложно. Искаме да се радваме и на твоите неща!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010, 19:05 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Лека торта с боровинки и сметана

Изображение


1ч.ч.= 200ml

за блата
-3 яйца
-1ч.ч. захар
-3 с.л. гореща вода
-3 с.л. разтопено и охладено масло
-60г царевично нишесте "Ванилия"
-1/2 ч.ч. брашно
- 1 прахче ванилия
Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се постепенно захарта и разбиването продължава още няколко минути.Следват жълтъците и горещата вода.Брашното и нишестето се пресяват и се добавят внимателно към сместа. Маслото се добавя последно.Разбърква се хубаво, при което бухналата смес леко спада.Блатът се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна.

за крема
-300г заквасена сметана
-250 ml прясна животинска сметана
-пудра захар и ванилия на вкус
-10 г желатин на Доктор Йоткер
Желатинът се накисва в 100г студена вода , докато набъбне.Втечнява се в микровълнова фурна/или на водна баня/ за 30 секунди.
Прясната сметана се разбива, докато стане пухкава .Смесва се с подсладената и ароматизирана заквасена сметана.Добавя се леко охладеният желатин и кремът се нанася в/у блата. Оставя се в хладилника , докато стегне.

за желето
-400ml сок от компот от боровинки/достатъчно сладък/
-1ч.ч. боровинки от компота
-10 г желатин на Доктор йоткер
Желатинът се подготвя по гореописания начин. Добавя се към сока и се разбърква добре.Желето се изчаква да започне да стяга , но да е още течно.Изсипва се в/у белия крем и тогава се добавят боровинките, за да се разпределят равномерно в желето.Сладкишът се оставя в хладилника до пълното стягане на желето.

Изображение

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2010, 00:26 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Рапи, тортата е невероятно изкушаваща! А снимките предизвикват силно слюноотделяне :503:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2010, 11:10 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Лека цветна торта

Изображение


за горния блат
-3 белтъка
-3с.л. захар
-3с.л. брашно
-1 прахче ванилия
Белтъците се разбиват на сняг.Прибавя се захарта и разбиването продължава още няколко минути.Накрая внимателно се добавя брашното.Блатът се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна.

за цветните орнаменти

-10 г меко масло
-10 г захар
-10 г белтък
-10 г брашно
-хранителни бои за оцветяване
Разбъркайте на хомогенна смес всички съставки за цветните орнаменти. Приблизително това е по 1 с.л. от всеки продукт. Аз сложих двойни количества от тях и остатъка от сместа изпекох на бисквити.
Разделете сместа в малки купички и я оцветете в цветове,които харесвате.
Сипете я в пош с много тънък накрайник за рисуване. Ако не разполагате с такъв може да ползвате найлонови пликчета. Просто отрежете едното ъгълче на пликчето с малка ножичка колкото да направите малък отвор. Приберете сместа в хладилника за да се стегне малко.Така с нея ще се рисува по-лесно.
Отрежете парче хартия за печене с размерите на тавата,в която ще изпечете блата. С молив си нарисувайте различни орнаменти.
Обърнете обратно хартията и нанесете цветното тесто по контурите. Приберете нарисуваният лист във фризера за да замръзне.
Върху хартията с орнаментите се пече горният блат.След изваждането от фурната ,изчакайте няколко минути и отлепете хартията.

Идеята за цветните орнаменти е на Йоли/Гответе с мен/.Цитирала съм точно нейните обяснения и съм и много благодарна за лесния и ефектен начин за украса.

за долния блат

-4 жълтъка
-3/4 ч.ч. захар
-3/4 ч.ч. прясно мляко
-80г меко масло
-1ч.ч. брашно/200мл/
-1 равна ч.л. бакпулвер
-1 прахче ванилия
-лимонова кора/по желание/
Жълтъците , захарта и маслото се разбиват добре.Добавя се млякото и пресятото с бакпулвера брашно.
Блатът се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна.

за сметановия крем

-300г заквасена сметана
-пудра захар на вкус
-200г пасирани праскови от компот
-10г желатин /предварително накиснат в 80г сок от компот и втечнен на водна баня/
-ванилия
Сметаната се разбива със захарта.Добавя се плодовото пюре и втечнения и леко охладен желатин.Сместа се ароматизира.

за плодовото желе

-350г сок от компот/ праскова/добре подсладен
-10г желатин/предварително накиснат в 80 г сок и втечнен на водна баня/

сглобяване на тортата

Във форма с подвижен борд се поставя долния блат.Сиропира се с 8 с.л. сок от компот/праскови/.
Отгоре се изсипва сметановият крем и се оставя в хладилника , докато стегне.
Горният блат се сиропира леко и се поставя в/у сметановия пласт.
Ако искате желето да остане изцяло в/у горния блат , изчакайте го да започне да се желира и тогава го изсипете в/у тортата.В този случай горният блат трябва да се постави преди сметановия крем да се е стегнал напълно/ да залепне за него/.
Аз исках горният блат само да се глазира и излях желето полутечно.Част от него проникна под блата.
Тортата се оставя за няколко часа в хладилника , след което се сваля подвижният борд.

Да ви е сладко!!!

Изображение

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2010, 14:03 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Тортички/с повод и без повод/

Едната торта подарих на госпожица с име Маргарита, а другата хапваме вкъщи.

продуктите са за двете торти
1ч.ч.=200ml

-5 яйца
-1 1/2ч.ч. захар
-5с.л. гореща вода
-5с.л. олио
-2 прахчета ванилия
-2ч.ч. брашно

Белтъците се разбиват на сняг.Постепенно се добавя захарта и разбиването продължава още няколко минути.Следват един по един жълтъците и горещата вода.Накрая при внимателно бъркане се добавя олиото, брашното и ванилията.Сместа се разпределя в две форми и се пече едновременно в предварително загрята до 180градуса фурна.
Готовите блатове се охлаждат и се разделят на две части с помощта на конец.
Сиропират се с добре подсладен сок от компот.
Избрах боровинков, въпреки че оцветява блатовете в синьо.

за сметановия крем
-450 г заквасена сметана
-пудра захр и ваянилия на вкус
-1ч.ч. боровинки/пресни , замразени , от компот/
-10 г желатин/предварително накиснат в 80г студена вода и втечнен на водна баня /
Сметаната се разбива със захарта и ванилията.Добавят се боровинките и желатина.Сместа се разбърква добре .От топлината на желатина кремът се отпуска, затова се нанася в/у блата във форма.Тя се махва след охлаждане на тортата .

крем за глазура
-100г хубаво кремообразно сирене
-100г заквасена сметана
-ванилия и пудра захар на вкус.
Всички продукти се разбиват и с този крем се намазват тортичките отстрани и отгоре.Отстрани се панират с ядки по желание/в случая кокос/.

за шоколадовата глазура
-100г шоколад
-1с.л. олио
Шоколадът се разтопява на водна баня , добавя се олиото и се разбърква добре.
Глазурата се нанася в/у тортите след като те са много добре охладени.
Украсяват се по желание.Избрах рисуване с белтъчна глазура като бърз и ефектен вариант.

ИзображениеИзображение

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2010, 18:00 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Заплюла съм си тази темичка :yahoo:

Палачинкова торта 3

Изображение

1ч.ч.=200ml
за палачинките :389:
-2 яйца
-3/4 ч.ч.захар
-2 прахчета ванилия
-1 1/2 ч.ч. прясно мляко
-брашно
-1/2 ч.л. бакпулвер
-3с.л. разтопено масло
-1ч.л. алкохол
Белтъците се разбиват на сняг.Добавя се захарта и разбиването продължава още няколко минути.Следват жълтъците и 100г горещо мляко/за по- лесно разтопяване на захарта/.Внимателно се прибавя ту брашно , ту студено прясно мляко до получаване на палачинково тесто.Накрая се размесва с аромата и маслото.
Палачинките се пекат в леко намаслен тиган.Трябва да не са прекалено тънки и добре изпечени до розов цвят.

за крема
-600ml прясно мляко
-2с.л. брашно
-2с.л.нишесте
-2 яйца
-2 прахчета ванилия
-100г масло
-3/4 ч.ч. захар
Млякото се загрява на котлона до кипване.
Сухите съставки се разбъркват добре с 2 яйца и малко прясно мляко.
Получената гладка каша се изсипва във врящото мляко и се бърка до получаване на гъст крем.
Снема се от огъня и се добавя маслото. Бърка се до поемането му от крема.
По време на охлаждането кремът се разбърква няколко пъти , за да не хване коричка.

Стените на форма с диаметър 22см и подвижен борд се подреждат тънки филийки руло/с вкус по желание и грамаж не по- малко от 300г/.
Редят се палачинка , крем , палачинка....По средата се подреждат останалите филийки от рулото.
Отгоре тортата се гарнира с ядки по желание.
По желание м/у пластовете могат да се сложат плодчета от сладко , парченца шоколад, натрошени целувки......каквото ви харесва.За ефект палачинките и кремът могат да са в различни цветове.
Тортата отлежава на хладно няколко часа/ най- добре една нощ /.Снема се подвижният борд и се сервира на достатъчно големи парчета, за да не си правите труда да давате допълнително.
Да ви е сладко. :389:

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2010, 14:51 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Торта Милфьой с банани

Изображение

От един пакет фини кори за баница се изрязват 26 листа с размер 23/16 см./Останалите правоъгълници използвах за банановите пури./
Листата се намазват леко с разтопено масло с помощта на четка, поръсват се с малко кристална захар и се правят 6 комплекта по 3 листа.Пекат се на 200 градуса до порозовяване.Изпечените тройки листа изглеждат така.

От останалите 8 листа се приготвят два комплекта по 4 листа. Намазват се с масло , поръсват се със захар и по средата се подреждат шайби банан/общо 3 банана .В/у плодовете обилно се настъргва черен шоколад.Пекат се заедно в/у хартия за печене в голямата тава , която е към фурната.Вече изпечени

крем
-1 литър прясно мляко
-10с.л. захар
-2 яйца
-3с.л.брашно
-3с.л. нишесте ванилия
-3 прахчета ванилия
-125г масло
От сухите продукти , яйцата и малко вода се забърква гъста каша, която се изсипва във врящото мляко . Бърка се енергично до получаване на гъст и гладък крем.Снема се от котлона , ароматизира се с ванилия и се добавя маслото.Отново се бърка , докато кремът поеме маслото.Кремът не се охлажда напълно.Готовият крем

сглобяване на тортата

Върху подноса се поставя една тройка кори , намазва се обилно с крем. Следва втора тройка , крем.Третият и шестият пласт са бананови .
Отгоре тортата се намазва с крем , поръсва се с ядки по желание и се гарнира с разтопен на водна баня шоколад. Отлежава в хладилника, докато напълно се охлади и корите поемат крема.
Разрязах след 4 часа и беше готова , но на другия ден беше още по- хубава.

Да ви е сладко!

Изображение

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov