Вкусно и красиво!
Дата и час: 23 Окт 2018, 00:27

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2008, 14:40 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Тема за вписване на РЕЦЕПТИ от птиче месо.
Моля спазвайте изискванията!


Изображение

Рецепти с пилешко месо-Кеми >>

Стр. 1

Токачка с моркови-рошльовци и киноа със спанак и червено цвекло-Nadja_sp
Пиле с ориз по испански-Диди
Котлет "Поярски"-Диди

Пиле с доматен сос-Ягодка
Пиле по бразилски-Ягодка
Пилешки гърди върху тиква с балсамов оцет-pepeliq6ka
Куркумена пилешка пържола-Кеми
Ароматно печено пиле-petrina]
Пилешки бутчета с топено сирене-Ягодка

Стр. 2

Пълнено пиле с горчица и моцарела-Милен@
Ароматна коледна пуйка-Кеми
Пуйка с ориз и кисело зеле-Кеми
Пълнена пуйка с булгур, ядки и стафиди-Кеми
Ароматно печено пиле-petrina
Пилешки руладини с аспержи-Abra
Къри от пиле и патладжан-Милен@
Тарта с пиле и царевица-Милен@

Стр. 3

Пиле "Фрикасе"-Ягодка
Пиле с ориз и зеленчуци-Ягодка
Пиле "тандури"-pepeliq6ka
Пилешка рулада с праз и салвия-кеми
Пилешко филе, с плънка от доматено песто-Милен@
Пиле "Пармиджана"-кеми
Пиле Марсала-Кеми
Пиле с горчица и кориандър-Кеми
Мариновано пуешко филе на грил с дип от сирене-pepeliq6ka

Стр. 4

Пълнено домашно пиле с ориз, гъби и стафиди-бъни
Пържено пиле-Кеми
Пиле фрикасе -диетично-pepelq6ka
Пиле Дени-Karamela
Пиле Шермула и булгур с червен лук-nadja_sp
Пълнени пилешки гърди по италиански-nadja_sp
Пилешко филе Териаки със зеленчуци на грил-тиган-pepelq6ka
Пилешка запеканка по китайски-Abra
Пиле със сос "Мандарин"-emilia_
Пилешко къри с картофи и спанак-Кеми

Стр. 5

Джамбалая от пиле-Диди
Пълнени пилешки бутчета/Stuffed chicken but-Кеми
Картофи в пилешки вързопчета-nadja_sp
Картофени палачинки с пилешко-Йоли
Пиле Африка/Аfrican Chicken-Кеми
Ароматно пилешко филе в плик с ябълки-бъни
Задушено пилешко със стафиди и маслини/Chicken stew with raisins and olives-Кеми
Коблер от пилешко месо-Диди
Пай с пилешко-бъни
Пиле със зелечуци по китайски-кеми

Стр. 6

Пилешки късчета с магданоз и чесън-Диди
Пълнен патладжан с пилешко-nadja_sp
Пилешко в специална марината със зеленчуци-Диди
Пилешко месо със зеленчуци по китайски с пикантно картофено пюре-Джинджър
Пилешки шишчета със зеленчуци-Деси
Пиперени ладийки-lety
Печено къри пиле със зеленчуци и тиква-Джинджър
Пилешки бутчета в патладжани-Vicky

Стр. 7

Пилешко печено с пиперки-lety
Пилешки рула с гъби и синьо сирене-Vicky
Катино мезе-Мони
Пилешка кавърма-Мони
Пълнено пиле-rapi
Пиле с дюли-tilia


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2008, 00:44 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Токачка с моркови-рошльовци и киноа със спанак и червено цвекло

за 4 порции:
4 бр. филета( за предпочитане с кожата) от токачка
100 мл. бяло вино
200 мл. готварска сметана

10 моркова
1 с.л. масло
тънки оризови спагети

250 гр. киноа
100 гр. сварено червено цвекло,
нарязано на кубчета
2 шепи млад спанак, почистен и нарязан на ситно

Накисваме оризовите спагети в студена вода.
Белим морковите и ги нарязваме на по 3 см. парчета.
Бланшираме ги за 5 мин. във вряща посолена вода.
В тиган загряваме маслото и запържваме морковите за 5 мин.
Изваждаме ги върху кухненска хартия и оставяме да изтинат.
Изцеждаме спагетите от водата.
Вземаме парченце морков, завиваме го в спагети и
подреждаме в покрита с пекарска хартия тавичка.
Печем на грила на фурната, докато спагетите порозовеят.

Варим киноата според указанията на пакета.
Прибавяме цвеклото и спанака, разбъкваме добре.

В незалепващ тиган загряваме 3 с.л. олио.
Овкусяваме филетата със сол и черен пипер.
Пържим по 5 мин на страна, на среден огън.
Изваждаме филетата върху кухненска хартия.
Изхвърляме мазнината от тигана и връщаме на огъня.
Деглазираме с виното и прибавяме сметаната.
Готвим , докато соса се позгъсти, при непрекъснато бъркане.
В чиния за сервиране подреждаме нарязаните на кръгчета филета, полети със сметановия сос.
Гарнираме с морковите и киноата.


Изображение Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2008, 22:37 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 21:20
Мнения: 1173
Изображение



Пиле с ориз по испански


Продукти

30 гр зехтин
1 пиле , разфасовано
1 голяма глава лук
1 голяма червена чушка
1 голяма зелена чушка
2 скилидки чесън
190 гр ориз
500 мл пилешки бульон
250 гр нарязани домати
150 гр нарязани гъби
2 с.л. нарязан магданоз
2 с.л. доматено пюре
Шафран
Сол
Черен пипер


Приготвяне


В рецептата всичко се приготвя във фурната – пече , задушава и т.н. , но аз не го спазих.Видя ми се по-лесно да направя това на тигана.Както и сложих повече чушки , гъби , чесън , изобщо количествата ги карах на вкус.
Значи запържих пилето , всъщност бяха филета и две пържоли от бут , задуших лука , чушките и чесъна.Добавих ориза и пилешкия бульон , като използвах две разтворими кубчета.След това се слагат доматите , гъбите , дом.пюре и магданоза.Пюре нямах , затова сложих повечко домати , а и ги обичам.Добавяш шафрана и след това слагаш пилето в тази смес , изсипваш в тава и печеш до готовност.Забравих – вода си слагаш според ориза.Стана наистина вкусен !

Източник : "Съкровищница с класически готварски рецепти " , отпечатана в Китай


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2008, 23:21 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 21:20
Мнения: 1173
Изображение

Котлет "Поярски"


Продукти

4 порции пилешки гърди
100 гр масло
сол
малко брашно
2 яйца
галета
масло за пържене
лимон
магданоз

Приготвяне:

Правим надлъжни отвори по пилешките гърди.Отрязваме 4 призмички масло , дълги около 4 см и ги поставяме в отворите.Притискаме месото , за да се затвори отворът.Посоляваме , поръсваме с брашното , потапяме в разбитите яйца и овалваме в галета.Пържим веднага.Отначало на силен огън , а после на умерен.Подреждаме готовите котлети върху салфетка , за да се отцедят.
Преди поднасяне ги поръсваме с масло и украсяваме с резенчета лимон и магданоз.Гарнитура - по желание , в случая - сос бешамел със задушени гъби.


Източник : "Кухнята на гастронома"


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 20:40 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 05 Дек 2008, 13:08
Мнения: 94
Пиле с доматен сос

Изображение

Пилешко месо (гърди или бутчета или разфасовано пиле)
1 глава лук
2 големи моркова
1 консерва (400 мл) домати
сол, черен пипер, червен пипер и чубрица
може вегета или пилешки бульон

Месото се запържва, добавят се лукът и морковите. Когато и те се позапържат се слага 1 ч.л. червен пипер и се излива консервата домати. Добавят се 1,5-2 ч.ч. вода, сол, черен пипер, чубрица и по желание пилешки бульон или вегета. Слага се капака на тенджерата и се оставя да ври около 40-45 мин. Сервира се с картофено пюре или варен ориз.

_________________
Everything happens for a reason.
ИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2008, 20:51 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 05 Дек 2008, 13:08
Мнения: 94
Пиле по "Бразилски"

Изображение

Продукти (3 порции):

400 - 600 г пилешко филе
1 ч. ч. бяло сухо вино
6 пълни с. л. майонеза (по възможност с намалена масленост)
1 глава лук
сол
черен или бял пипер

за гарнитура - сварен бял ориз без мазнина

Приготвяне:

В йенска тенджера се поставя пилешкото месо, нарязано на парчернца, главата лук – нарязана на ситно, добавя се майонезата, виното, солта, пипера. Всичко се разбърква, захлупва се и се пече във фурната около 45 мин.

_________________
Everything happens for a reason.
ИзображениеИзображение


Последна промяна Ягодка на 20 Яну 2009, 15:16, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2008, 19:25 
Offline
Редовен потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 13:35
Мнения: 878
ПИЛЕШКИ ГЪРДИ ВЪРХУ ТИКВА С БАЛСАМОВ СОС

Изображение

2 бр. ПИЛЕШКИ ГЪРДИ /правила съм го и със свинско/
2 с.л.зехтин
2-3 стръка розмарин
черен пипер и сол на вкус

за тиквата:

400 гр.тиква
3-4 с.л. зехтин
50 гр.белено тиквено семе /аз сложих повече/
2-3 резена пресен дфинджифил / или сушен/
4-5 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус

за соса:

150 мл.балсамов оцет
100 гр краве масло
2-3 с.л. мед
щипка сол

тиквата се нарязва на малки кубчета. В предварително загрят зехтин се запържва тиквеното семе, а като се позапържи се сипват джинджифила и чесъна. Добавя се тиквата, поръсва се с черен пипер и сол и се пържи 10 мин.
пилешките гърди се нацепват леко по дължина, поръсват се с розмарина, солта и пипера и се запичат на грил тиган . В оригиналната рецепта, която е с патешко филе, се пържат в зехтина филетата, и после се запичат във фурната. Но ние повече харесваме приготвянето на грил-тиган. Ако се използва свинско се запържва и после запича.
Сосът се приготвя, като в тиган се слага балсамовия оцет и се оставя да ври, докато се редуцира наполовина. Изключва се котлона и се прибавя маслото, меда и солта и се бърка , докато се разтвори всичко добре.
Сервира се , като във всяка порция се поставя от тиквата, отгоре филенцата се нареждат и се залива със соса.
Много е вкусно, опитайте!


Рецептата е от списание Бон апети.

_________________
Цветно...с Пепеляшка /блогче /

Изображение


Последна промяна pepeliq6ka на 24 Яну 2009, 16:17, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2008, 17:10 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Куркумена пилешка пържола

Продукти:
2 пилешки пържоли,
1 лимон,
2 скилидки чесън,
4 с.л. зехтин,
1/4 ч.л. чикън масала/смес от индийски подправки/,
1/4 ч.л. куркума,
сол.
Приготвяне:
В купа смесваме всички подправки, лимоновият сок, пресован чесън и зехтинът и разбъркваме много добре.
Слагаме пържолите в марината и оставяме 1-2 ч.
Печем на грил тиган или скара.
Изображение

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2008, 00:29 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Зелен боб с пилешко

Продукти:
500 гр. зелен фасул/консерва/,
300 гр. пилешко месо,
3-4 гъби,
2 домата,
1 гл. лук,
1 морков,
1 гл. чесън,
3-4 стръка копър,
1 с.л. брашно,
червен пипер, сол,
растителна мазнина.
Приготвяне:
В тенджера с мазнина запържваме пилешкото месо до порозовяване и изваждаме в чиния.
Вмазнината добавяме дребно нарязаните лук, морков, гъби и чесънът.Запържваме!
Добавяме брашното, червеният пипер и солта, разбъркваме и наливаме гореща вода колкото да покрие.
Връщаме бутчетата в ястието и оставяме да ври около 30-40 мин.
Добавяме доматите нарязани на дребно или настъргани и варим или запичаме във фурна още 20 мин.
Изваждаме и поръсваме обилно със свеж копър.
Изображение

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2008, 14:18 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 05 Дек 2008, 13:08
Мнения: 94
Пилешки бутчета с топено сирене

Изображение Изображение

Продукти (за 6 порции):

6 пилешки бутчета
сол, черен пипер, чубрица
олио
4-5 триъгълничета топено сирене

Приготвяне:

Бутчетата се измиват, осоляват, поръсват се с черния пипер и чубрицата и се поставят в тавичка с олио. Долива се вода до нивото им, и тавата се поставя в предварително загрята умерена фурна. През 15-тина минути бутчетата се поливат със соса. След около час (зависи от фурната), когато придобият приятен загар, в 2/3 чаша гореща вода се разбиват блокчетата топено сирене и се добавят към соса, като той се разбърква и с него се поливат бутчетата. Тавичката се връща във фурната за още около 10-15. мин.
Сервират се с картофено пюре, сварен ориз, задушени зеленчуци, пържени картофи или просто някаква салата.

_________________
Everything happens for a reason.
ИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov