Вкусно и красиво!
Дата и час: 22 Сеп 2018, 09:01

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Ястия със субпродукти
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2008, 16:36 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Тук е мястото за вашите предложения със субпродукти!
Моля спазвайте изискванията!

Изображение

Ястия със субпродукти-Кеми

Каталог субпродукти:

Стр. 1

Роле-шкембе-Йоли
Език по копривщенски-Emilia_
Пържен черен дроб-Кеми
Патешки сърца с ориз на фурна-lety
Пилешки дробчета с патладжани и печени чушки -Vicky

Свински черен дроб със зеленчуци и заливка на фурна-Мони
Колбас от св. сърца-Гелева


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ястия със субпродукти
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2008, 17:26 
Offline
Потребител

Регистриран на: 04 Дек 2008, 17:32
Мнения: 89
Местоположение: София
РОЛЕ-ШКЕМБЕ

Продукти

цяло парче тънко шкембе 20/20 см.
глава стар лук
черен пипер на зърна
бахар на зърна
2 дафинови листа
сол на вкус

1 ч.л.червен пипер
2 скилидки пресован чесън
1/2 ч.л.чубрица
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

* Сварете шкембето до омекване заедно с цялата глава лук,бахара,дафиновите листа,черният пипер и солта. Подправките и лука ще отстранят неприятната миризма и ще овкусят шкембето.

* В малка купичка разбъркайте червеният пипер,чесъна,чубрицата,солта,черния пипер и 3 с.л.от бульона на шкембето.

* С получената кашица намажете парчето шкембе от къдравата му страна. Гладката трябва да остане отгоре. Завийте на стегнато руло с помощта на алуминиево фолио. Оставете в хладилник за няколко часа за да се желира. Може да съхранявате рулото във фризер. Нарежете на тънки филийки и поднесете с чаша червено вино.
Изображение

_________________
Йоли

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ястия със субпродукти
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2009, 00:44 
Offline
Потребител

Регистриран на: 05 Яну 2009, 14:21
Мнения: 232
Това е едно предястие, което ядохме в Копривщица. След това аз доста го подобрих, но и сега, когато го искат в нас, казват "Дай езика по копривщенски". Пиша ви моята, подобрена рецепта.

Език по копривщенски
Продукти: 3 свински езика, около 300 гр. шкембе /аз го купувам готово сварено в разфасофка от 1 кг. от Пикадили/, 1 малък буркан гъби, чесън 3-4 скилидки-скълцан, 3-4 с.л. доматено пюре, краве масло,сол, черен пипер и магданоз - по желание. Кашкавал за поръсване.
Езиците се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. В загрятото масло се запържват последователно - шкембето, като му изври течността се добавя езика, след това гъбите, посоляват се със сол и черен пипер. Добавя се накрая доматеното пюре и като поври малко се сваля от огъня. Изсипва се в тавичка, слага се чесъна и магданоза, поръсва се с едро настърган кашкавл и се запича до порозовяване.

Снощният ми вариант е само с език и сложих пресни гъби и пак стана много вкусно.
Да ви е сладко :503:

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ястия със субпродукти
МнениеПубликувано на: 09 Май 2009, 18:13 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Пържен черен дроб
Изображение

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ястия със субпродукти
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009, 22:40 
Offline
Начинаещ
Аватар

Регистриран на: 18 Май 2009, 20:30
Мнения: 23
Изображение

Патешки сърца с ориз на фурна

500-600 гр. патешки сърца;
1 ч.ч. (250 мl.) ориз;
1гл. лук;
1 чушка;
1 морков;
магданоз;
черен пипер;
чубрица;
олио
Настърган кашкавал за наръсване.

Патешките сърца се измиват добре и се сваряват в подсолена вода (при варенето пяната се отстранява с решетъчна лъжица). Отцеждат се от бульона и се нарязват на шайби (кръгчета).
Ориза се измива. Слага се в тавичка, прибавят се нарязаните сърца, нарязания ситно лук, пиперката нарязана на линтички, моркова - на кубченца, ситно скълцания магданоз и подправките. Добавя се 1-2 с.л. олио. Всичко се разбърква добре в тавичката и се залива с бульона , в който са врели сърцата. Ако е необходимо се добавя вода, така че съотношението ориз-вода да е 1:3. Прибавя се сол на вкус (да се има предвид, че бульона е подсолен).
Пече се в предварително загрята на 220-230 градуса фурна, до готовност на ориза.
Ястието се наръсва с настърган кашкавал и се запича във фурната до златисто или пожелание - кашкавала само се наръсва и се оставя да се разтопи от топлината на още горещото ястие.

_________________
Всичко е добре, когато свършва добре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ястия със субпродукти
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2009, 10:12 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 14:48
Мнения: 287
Местоположение: София
Пилешки дробчета с патладжани и печени чушки
Изображение


Продукти:

500 г пилешки дробчета
1 голям патладжан
3-4 червени чушки
2 глави лук
1-2 скилидки чесън
1-2 с л олио
сол, черен и червен пипер на вкус


Приготвяне:


Патладжана се измива и нарязва на по-едри кубчета. Посолява и се оставя да се отцеди 10 минути.

Чушките се почистват и изпичат. Обелват се и се нарязват на ленти по дължина.

Олиото се загрява в дълбок тефлонов тиган. Лука се нарязва на полумесеци и се задушава заедно със ситно нарязания чесън. Добавят се измитите и отцедени от водата дробчета и патладжан. Налива се 1/3 ч ч топла вода. Оставя се да се задушава под капак 5-6 минути, без да се разбърква. Отхупва се и се готви докато водата се изпари и остане само на мазнина. Малко преди да се свали от огъня се добавят чушките и се подправя на вкус. По желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.

_________________
Good to the last drop


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ястия със субпродукти
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2009, 20:06 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Свински черен дроб със зеленчуци и заливка на фурна

Прикачени файлове:
sv.drob_na_furna5.jpg
sv.drob_na_furna5.jpg [ 61.56 KiB | Прегледано 9582 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ястия със субпродукти
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 20:51 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 12 Яну 2009, 10:39
Мнения: 1230
Местоположение: София
Колбас от св. сърца

Изображение

Сварявам около 1 кг. свински сърца /4 бр./, отделно варя в малко вода едно св. краче. Три от сърцата ги смилам на робота, а четвъртото го нарязвам на ситни парченца /може и всичките да се смелят/, овкусявам със сол, черен пипер, чесън. Обърквам ги в една купа заедно с част от бульона/аз сложих около три черпака, не много големи/, където е вряло крачето. За да добие кръгла форма колбасчето, използвах кутия от АМ /Може да се използва и кутия от сок. Идеята за оформянето я взех от Пепчо./. Сложих един плик в кутията и натъпках хубаво сместа. Преседява едно денонощие в хладилника и е готово за хапване.
Освен сърцата може да се добави и месце към сместа, всеки може да си го комбинира с каквото иска.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov