Вкусно и красиво!
Дата и час: 28 Май 2017, 13:29

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 289 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 20 Май 2009, 19:52 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Когато готвенето стане страст, е време да го споделиш с приятели :444: .

Надявам се всеки, надникнал тук, да си хареса нещо, защото съм го приготвила с много любов.

Да ви е сладко :422: !



Салати

Салата "Снежен човек"
Салата "Часовник"
Салата с кус-кус и царевица
Лютика
Салата с елда

Предястия и гарнитури

Желиран картофен венец
Пингвини от маслини
Пълнени чушки с яйце и сирене /извара/
Предястие "Лодки"
Тиквички бюрек
Чушки бюрек
Картофи във фолио
Хайвер от патладжани

Супи

Френска лучена супа

Основни ястия с месо

Ароматно пиле с розмарин и лимон
Пилешки хапки с гъби и кашкавал
Пилешки бутчета в медено-лимонова марината
Пилешки крилца с пепси и соев сос
Пилешка кавърма
Пилешки филенца в майонезено-горчичен сос
Пиле с картофи, царевица и топено сирене
Свинско с чушки и сметана
Пълнен заек
Заек - пане
Агнешко печено
Пълнена агнешка плешка
Телешко задушено с картофи
Руладини от телешко месо
Гювеч по манастирски
Горнооряховско гърне
Пълнени патладжани
Телешко с пресен лук


Основни ястия с риба

Никулденски шаран
Филенца от скумрия на скара с магданозено-лимоново песто
"Меча лапа" с риба
Риба плакия


Основни ястия с кайма

Руло "Стефани"
Гнезда от кайма
Кюфтета "Изненада"
Фалшива дроб-сърма


Ястия с колбаси

Гювечета
Картофи с шунка и сметана
Картофено руло с шунка и кашкавал

Ястия със субпродукти

Дробчета по селски

Безмесни ястия

Картофена запеканка с праз
Пататник
Пълнени чушки с боб
Ароматни картофки с копър и масло
Броколи със сметана и кашкавал
Карфиол в бешамелов сос


Италианска кухня

Пастицио
Лазаня Болонезе



Баници, питки, тестени

Основна рецепта за питки
Основна рецепта за козунак
Козунак с три вида плънка
Козуначен венец с орехова плънка
Дърпана баница
Сиропирана баница
Тиквеник /Баница с тиква/
Баница с локум
Гвиниот /израелски банички с извара/
Лопушник /Баница с лопуш/лапад/
Лучник
Бухти
Кремвиршки
Саламки
Рогчета със сирене
Мързеливки
Милинки
Раирани кифлички с кашкавал
Крокодил
Вкусен зоопарк
Мини парти пици
Италиански хляб
Земели
Питки за обяд
Питка със сирене
Хлебче-пица
Питка със сусам
Вити банички
Ароматни питки със зехтин и босилек
Галактобурико /Арменска баница с грис/
Казанлъшки понички
Питка с лимонада
Улични мекици
Трицветен хляб
Фокача с розмарин и чери домати
Питки с плънка
Питки с грис

Торти


Кръгла торта с рула
Торта "Пламък"
Торта "Йогурт с ягоди"
Торта "Виена"
Торта "Трюфел"
Торта "Рафаело"
Торта "Крем а ля крем"
Торта "Писта осмица"
Торта "Лилиуми"
Торта "Брачно ложе"
Торта с целувки, лешници и ягодов сос
Бисквитена торта с два вида крем и банани
Мюсли - торта
Желирана торта с кайсии
Торта с бишкоти и портокалов крем
Торта "Династия"
Торта "Татяна"
Торта "Добуш"
Торта "Лунната соната"
Торта "Наполеон"
Торта "Шоколадова симфония"
Новогодишна вита торта "Снежко"
Торта "Рози и сърца"
Бисквитена торта с шоколад
Смокинова торта с карамелизирани орехи
Еклерова торта
Торта "Генерал"

Галерия детски и празнични торти

Торта "Бебе в роза"
Торта "Котета"
Торта "Джурасик парк"
Торта "Хеллоу кити"
Фигурка "Тигърче"
Торта-книга
Торта "Великденско яйце"
Торта "Орхидеи"
Торта "Джунгла"


Покрития за торти и фигурки

Марципан "Варна"
Руска мастика


Сладкиши, пайове, пироги


Жадната монахиня
Орехов пай с лимонено - ванилен сабайон
Сладкиш с мармалад
Вишнев пай
Малинов пай
Пай с праскови и грозде
Дамски каприз
Реване
Ягодов пай
Пирог със смокини
Печени круши с мед, орехи и канела
Кодрит кадир
Шоколадово руло със сметана и вишни
Ябълков сладкиш с карамел
Черешов щрудел
Шоколадов любовен сладкиш
Ябълков щрудел
Френски ябълков пай
Ябълков сладкиш
Сладкиш "Баклава"
Шоколадов сладкиш с майонеза
Сладкиш с тиква и карамел
Пандишпаново руло с конфитюр
Сладкиш с кайсии
Пай с круши
Сливов сладкиш с канела
Сладкиш "Дани"
Пай със сини сливи
Цветаевски ябълков пирог

Кексове и мъфини

Кекс с какао
Портокалов кекс
Кекс с дупки
Кекс "Венецът на Арлекин"
Солен кекс
Портокалови мъфини
Мини портокалови кексчета
Мъфини с парченца шоколад
"Пиян" кекс с череши
Мъфини с ябълки
Трицветен кекс
Мъфини с парченца круши и шоколад
Кекс с цял банан
Кокосови мъфини с белтъчна глазура
Кекс "Шоколад и кафе"
Лимонови мъфини
Мъфини с шунка или с пресен лук и сирене
Орехов кекс
Шоколадови мъфини
Чийзкейк "Жираф"
Къпкейкс с боровинки
Мъфини със сметана и малини
Морковен кекс
Мъфини с тиква

Дребни сладки и соленки

Сладък салам
Негърчета
Ореховки
Агнеси
Руло "Черно и бяло"
Клавиши
Калии
Еклери
Охлювчета от Хрушчовско тесто
Плюшки "Сердечко"
Сладки възелчета
Палечки
"Кемал паша"
Медена коледна къщичка
Коледни меденки
Линцерови сладки
Палачинки
Крекери със сусам
"Забравени" сладки
Канелени рулца със стафиди
Еклери със сметаново-маслен крем
Бисквити с майонеза "Цветя"
Кашкавалени солети
Ватрушки с крем
Болиньос
Толумбички
Шоколадови сладки "Трюфел"
Бананчета
Бисквити "Черна мазурка"
Кокоски "Ангелски очи"


Бонбони

Шоколадови трюфели
Бонбони "Рафаело"
Портокалови трюфели
Ябълкови желе бонбони

Кремове и мусове

Крем-карамел
Крем с карамелизирана захар и нескафе
Домашен течен шоколад
Яйчен крем с карамелизирана захар
Крем с цедено кисело мляко
Лимонов крем
Ябълков мус

Рецепти за машина за хляб

Основен /бял/хляб
Френски хляб
Хляб с маслини и кашкавал
Хляб с пшенични трици и сусам
Чеснов хляб с кашкавал
Хляб с царевично брашно, босилек и кашкавал
Кашкавалено хлебче
Тесто за пица
Тесто за кифлички
Усукана питка с мед и орехи
Хляб Грахам с мак, лен и сусам


Сладка, конфитюри, туршии


Сладко от смокини
Сладко от цели белени сини сливи
Сладко от зелени орехчета
Сладко от динени кори
Сладко от моркови
Захаросани портокалови корички


Забележка: Рецептите, на които не е посочен източник, се приготвят от десетилетия в семейството ми, и първоизточникът им вече е неизвестен.

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 21 Ное 2010, 17:29, променена общо 196 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 21 Май 2009, 07:40 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Салата "Снежен човек"

500 гр. цедено кисело мляко
500гр. ситно нарязани кисели краставички
копър
по желание - едро счукани орехи
зърна бахар, черен пипер
парче червена чушка или камба

Приготвя се салата "Снежанка" по традиционния начин.
В плато за сервиране се офрмят две топки като снежен човек. За очи, уста, копчета се поставят зърна бахар или черен пипер, за шапка и шал - парче червена чушка или камба /печена или от туршия/, за метла - измито снопче от метла.За нос - парче морков.


Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 22 Окт 2010, 18:10, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 21 Май 2009, 07:57 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Салата "Часовник"

500 гр. свалени картофи
100 гр. шунка /колбас/
100 гр. кисели краставички
3 твърдо сварени яйца
100 гр. стерилизиран грах
1 опаковка /250 гр./ майонеза

ивички морков и печена чушка за украса.

Приготвя се руска салата по традиционния начин. В плато за сервиране се оформя кръг за часовника. От ивички морков се оформят цифрите, от печената чушка - стрелките.


Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 22 Окт 2010, 18:12, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 21 Май 2009, 08:04 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Пълнени чушки с яйце и сирене /извара/

чушки
яйца
сирене /извара/
домати
сол, чубрица, олио

Чушките се почиствата от семенника. Спроед броя им се приготвя гъста смес от яйца и сирене, овкусена с чубрица и един настърган домат. Пълнят се чушките, отворът се потапя в брашно. Нареждат се в подходяща тава, заливат се с настъргани на едро ренде домати, малко олио и вода. Пекат се в умерена фурна до готовност.


Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 07 Юли 2009, 18:30, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 21 Май 2009, 08:08 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Чушки бюрек

Предварително почистени от семенника и изпечени чушки
яйца
сирене
за панировката - брашно, галета, разбито яйце

Изпечените чушки се пълнят внимателно със смес от яйца и сирене и се панират по традиционния начин.


Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 22 Окт 2010, 18:14, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 21 Май 2009, 08:19 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Тиквички бюрек

тиквички
яйца
сирене
за панировката - брашно, галета, разбито яйце

Тиквичките се нарязват по дължина на еднакви филийки. Посоляват се и се оставят да се отцедят. Изпържват се съвсем за кратко. Изстинали две по две филийките се слепват с паста от яйца и сирене и се панират по стандартния начин.

*друг вариант за пълнеж - филийки шунка и кашкавал


Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 07 Юли 2009, 18:37, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 21 Май 2009, 09:20 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Предястие "Лодки"

По един сварен картоф на порция
*варианти за пълнеж
- Руска салата
- салата Снежанка
- шунка, сварени яйца и майонеза
- издълбаната част от картофите, стерилизирани гъби, майонеза
краставица за платно на лодките

Сварените картофи се издълбават и посоляват. Пълнят се с пълнеж по избор. Ивица краставица се нанизва на клечка за зъби и се поставя за платно на лодката.


Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 22 Окт 2010, 18:20, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 21 Май 2009, 09:28 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Желиран картофен венец

около 1,5 кг сварени картофи
1 и 1/2 майонеза
1 малка кофичка заквасена сметана
5-6 кисели краставички
около 300 гр колбас, шунка при мен пушен врат
1 глава лук, черен пипер, сол
1 желатин


Продуктите за венеца се нарязват на кубчета. Смесват се майонезата и заквасената сметана. Към тях се прибавя предварително разтвореният в хладка вода и разтопен на водна баня желатин. Майонезено-сметановата смес се добавя към нарязаните продукти и се разбърква добре. Овкусява се със сол и черен пипер.Изсипва се в облята със студена вода кексова форма и се поставя за няколко часа в хладилник да се желира.
Преди сервиране формата се потапя в гореща вода. Обръща се в подходящо плато. Украсява се по желание.


Изображение

Източник:/marulka_s-forum.bg-mamma/

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 22 Окт 2010, 18:23, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 21 Май 2009, 09:44 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Пингвини от маслини

няколко маслини без костилки,моркови,крема сирене/или някакво сирене за мазане/

Морковите се нарязват на кръгчета, а от всяко кръгче се изрязва триъгълниче. Една маслина се сцепва по дължина и се напълва със сиренето. В отвора на другата се слага триъгълничето морков за човка на пингвинчето. На клечка за зъби се нанизват последовтално двете маслини и накрая - морковеното кръгче за крака на пингвинчето.


Изображение

Източник:/gaby_s-forum.bg-mamma/

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 22 Окт 2010, 18:24, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 21 Май 2009, 14:18 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Френска лучена супа

500 гр. лук
2-3 с.л. зехтин
5-6 с.л. брашно
1,5 л. костен бульон /може телешки или пилешки - по ваш вкус/
200 гр. кашкавал
по 1 филийка пълнозърнест хляб на порция
сол, черен пипер на вкус

Нарязаният на полумесеци лук се задушава в зехтина докато омекне. Добавя се брашното и се разбърква. налива се бульонът, подправя се със солта и черния пипер и се вари около 20 мин.
От филийките хляб и кашкавала се правят сандвичи, които се запичат.
Непосредствено преди сервиране върху всяка порция се поставя сандвич /или парче, изрязано с някаква формичка от него.


Изображение

Източник:/Хранене на детето и майката при кърмене/

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 22 Окт 2010, 18:18, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 289 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov