Вкусно и красиво!
Дата и час: 21 Окт 2017, 20:32

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Козунак на конци с помощта на хлебопекарна за начинаещи.
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2016, 23:12 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 27 Фев 2016, 22:58
Мнения: 4
Две години правих какви ли не експерименти и почти бях се отказал, че мога да получа козунак със стабилни конци, които не се разкашкват при потапяне в прясно мляко. Докато наскоро, при поредния опит взех че получих нещо доста добро. Естествено, искам и други любители на козунака да се възползват от него, така че написах една подробна инструкция. Не се стряскайте, че е три страници, лесна е технологията, просто е описнана и в най-малия детайл, така че и начинаещ да успее да я направи от първия път:

Козунак версия 2016 - "козунак с накисване". Подробно упътване за начинаещи.

Разпространението на файла е свободно при посочване на източника:
https://www.facebook.com/denislav.dimitrov.14/posts/1131417666876587

ето и няколко снимки на две партиди по тази технология (големи са снимките и не мога да ги вградя в темата):

http://i805.photobucket.com/albums/yy33 ... 3xl3ge.jpg

http://i805.photobucket.com/albums/yy33 ... cpsqg2.jpg

http://i805.photobucket.com/albums/yy33 ... e3jbvr.jpg

http://i805.photobucket.com/albums/yy33 ... uhv44w.jpg

Вторите в бързината не се получиха така красиви, обаче конците им бяха неповторими... ммм...
Весели празници и да ви е сладко!

_________________
Козунак на конци с помощта на хлебопекарна


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Козунак на конци с помощта на хлебопекарна за начинаещи.
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2016, 00:34 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 27 Фев 2016, 22:58
Мнения: 4
Дано не досаждам, но да добавя някои уточнения. Мастикса не е задължителен. Ако брашното не е силно и тестото се получи течно, добавете допълнително брашно до получаването на твърда топка тесто и намалете количеството на мазнините които ще ползвате на половина. Това е един вид "поправка" на тестото, за да се получи все пак нещо приятно за хапване. Не насилвайте обаче това тесто да втасва много, че ще превтаса. След "накисването" (допълнение между 8-ма и 9-та точки) можете да включите за 1-2 минути "печене", така машинката по-лесно ще завърти жилавото тесто. Вкарването на маслото и олиото могат да станат без помагане с дървена лопатка, ако се пускат на малки части около 10 пъти от по 1/10 за всяка мазнина.

_________________
Козунак на конци с помощта на хлебопекарна


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Козунак на конци с помощта на хлебопекарна за начинаещи.
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2016, 20:02 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 27 Фев 2016, 22:58
Мнения: 4
Покрай католическия Великден технологията ми претърпя някои корекции. Махнах неща които не са толкова важни и коригирах някои неясноти. Надявам се на обратна връзка, ако някой се осмели да пробва :)

Рецепта за козунак 2016 v.2 - "козунак с накисване, подобрена версия".

Разпространението на файла е свободно при посочване на източника:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1163178457033841&id=100000250940884

Две еднакви козуначета, лявото опечено във фурна, а дясното в хлебопекарна:

http://i805.photobucket.com/albums/yy334/denyo75/DSCF8556_zpsh5fjfvcb.jpg

Козуначето печено във фурна:

http://i805.photobucket.com/albums/yy334/denyo75/DSCF8562_zpsmyit2pnr.jpg

Козуначето печено в хлебопекарна:

http://i805.photobucket.com/albums/yy334/denyo75/DSCF8563_zpstvbt1pyd.jpg

_________________
Козунак на конци с помощта на хлебопекарна


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Козунак на конци с помощта на хлебопекарна за начинаещи.
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2016, 11:41 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 27 Фев 2016, 22:58
Мнения: 4
Последната ми дисертация:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0250940884

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D ... 0%BD%D0%B0

Весел празник!

_________________
Козунак на конци с помощта на хлебопекарна


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov