Вкусно и красиво!
Дата и час: 22 Ное 2017, 23:11

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Торта "Гараш"-стъпка по стъпка
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2010, 19:38 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2010, 16:14
Мнения: 147
Торта "ГАРАШ"

Продукти за блата:
9 броя белтъци
200 гр кристална захар
220 гр смлени орехови ядки
50 гр брашно

Продукти за крем "Гараш":
400 гр заквасена сметана
80 гр кристална захар
400 гр шоколадов кувертюр


Приготвяне на блатовете:
1. Белтъците се разбиват,но не чак толкова,че да станат на сняг,защото в противен случай стават много трошливи.
2.Прибавя се постепенно захарта,като разбиването продължава.
3.Прибавят се и орехите и се разбърква съвсем малко,колкото да се обърка всичко.
4.Сипва се и брашното и се обърква,но не с миксер съвсем леко.
5.От тази смес се правят 4 платки в намазана с масло тава като трябва да са еднакво големи.
6.Платките се изпичат в предварително добре загрята фурна до 200 - 220 градуса.
7.Като поизстинат малко се вадят внимателно от тавата.
8.Оставят се да изстинат.


...приготвяме крема :389:

1.Добре охладената сметана се разбива много хубаво на крем,заедно със захарта.
2.Прибавя се по малко от разтопения на водна баня шоколад,като се разбива непрекъснато.


Сглобяване на тортата:

1.Платките се слепват една по една с готовия вече крем.
2.Отгоре също се намазва с крем и се заглажда.
3.Оставя се в хладилника за 2-3 часа да се постегне.
4.След това се изважда от хладилника и цялата торта се залива с разтопен на водна баня шоколадов кувертюр с малко олио за гланц.
5.Отгоре на тортата в кръг се посипват оцветени в зелено обелени и нарязани на ситно бадеми.



Това е оригиналният вариант на торта "Гараш" ,която се е правила в "Шератон" преди години. :444:



ИЗТОЧНИК-/www.gotvetesmen.com/.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торта "Гараш"-стъпка по стъпка
МнениеПубликувано на: 26 Дек 2010, 21:14 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Здравей , Снежи!
Честито Рождество!
По критериите на кулинарните форуми рецептите стъпка по стъпка са с подробни обяснения и снимки за всеки етап от изпълнение на рецептата.Те са предназначени за начинаещите кулинари/ и не само/ и авторите им много автентично документират всяка своя стъпка , споделят наблюденията си ,дават препоръки , възможности за импровизации.Повярвай ми , това е много трудоемка и времеемка задача.
Рецептата , която ти си ни представила не отговаря на тези критерии.Тя по- скоро може да бъде отнесена в графа "лаконични".Представеното тук е голяма лъжица за устата на начинаещите кулинари.

Подобно е мнението ми и за рецептите в авторската ти тема . Друг е въпросът , че според мен е доста дръзко начинание да правиш лична тема , без да предлагаш снимки към рецептите.
Извинявай , ако съм те засегнала, но все пак в кулинарните форуми на първо място е практичността , а в този специално дозата атрактивност е безспорен бонус за всички потребители .
Хубава вечер!

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov