Вкусно и красиво!
Дата и час: 12 Дек 2017, 05:51

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 289 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2009, 18:41 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Торта "Лилиуми"

2 готови рула

За шоколадовия ганаш:
500 мл течна сладкарска сметана
400 гр течен шоколад
1 пакетче желатин

За марципан "Варна":
150 мл вода
70 гр. краве масло
150 гр брашно
500 гр пудра захар

За масления крем:
125 гр краве масло
100 гр пудра захар

Тортата се приготвя като Кръглата торта с рула. Сметаната се разбива, добавя се течния шоколад и разтворения в 30 мл вода и разторен на водна баня желатин.
Отгоре и отстрани тортата се заглажда с масления крем.

Марципан "Варна" се приготвя като във врящата вода се разтваря маслото и се изсипва наведнъж брашното. Разбърква се добре и се изсипва на плот, разстила се докато се охлади.
Полученото тесто се измесва с пудрата захар докато я поеме всичката. Увива се в домакинско фолио и се охлажда в хладилник.

Половината от марципана се оцветява в преливащи се оранжеви и червени цветове за покриване на тортата, а останалата част от него се оставя неоцветен.

Оранжевата част се азточва се върху пекарска хартия на много тънък лист, позволяващ да се покрие цялата торта / включително и отстрани/. Пренася се и се захлупва върху тортата с помощта на хартията. Изглажда се и се оформя внимателно по тортата.

От белия марципан се моделират венчелистчетата на лилиумите. Оформят се плодници, тичинки, листа, оцветени в зелено.
Цветовете се аранжират върху тортата чрез леко притискане.


Изображение

Изображение

Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 26 Окт 2010, 10:40, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2009, 18:46 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Торта "Брачно ложе"

Блат:
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно

Крем:
400 гр шоколадов ганаш, приготвен от 200 гр сметана и 200 гр течен шоколад

Маслен крем:
125 гр краве масло
100 гр пудра захар

Покритие:
Марципан "Варна"

Изстиналият блат се разрязва на две части, по желание се сиропира с малко сок от компот и се съединява с шоколадовия ганаш.
Отгоре и отстрани тортата се заглажда с маслен крем.
Покрива се и се украсява с Марципан "Варна".


Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 26 Окт 2010, 10:41, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2009, 18:49 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Торта с целувки, лешници и ягодов сос

Продукти:

200 гр. целувки
500 мл. сладкарска сметана
150 гр. изпечени и ситно смлени лешници
2 с.л. бренди

За ягодовия сос:
150 гр. ягоди
1 с.л. пудра захар
1 с.л. лимонов сок

Целувките се натрошават и разделят на 3 части.
В тапицирана с пекарска хартия форма се изсипва едната част.
Сметаната се разбива, добавят се смлените лешници, втората част целувки и брендито. Изсипва се върху целувчения блат. Подравнява се и тогоре се изсипват останалите натрошени целувки.
Охлажда се 2 часа в хладилник.
Освобождава се от формата и хартията и леко се наръсва с какао.
При сервиране всяко парче се полива с ягодовия сос.


Изображение

Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 26 Окт 2010, 10:43, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2009, 18:54 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Бисквитена торта с два вида крем и банани

2 опаковки обикновени бисквити
3 банана
1 л прясно мляко
8 с.л. захар
1 сметанов пудинг на Д-р Йоткер
1 ягодов пудинг на Д-р Йоткер

Пудингите се приготвят според указанието.
Във форма се редят слой бисквити, слой сметанов крем, резенчета банани, бисквити, ягодов крем, банани - до изчерпване на продуктите.
тортата престоява няколко часа преди консумация.


Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 26 Окт 2010, 10:46, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2009, 13:01 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Мюсли - торта

Продуктите са според големината на съда, в който ще приготвяте тортата:
обикновени бисквити
кисело мляко
мюсли
ягоди
банани

В подходящи съд се нареждат на слоеве - обикновени бисквити, кисело мляко /ако обичате по-сладко може да го подсладите с 1-2 с.л. захар/, мюсли /да посипе плътно млякото/, парченца ягоди и банани /или други плодове по желание/, отново мюсли, мляко, бисквити - до запълване на съда. Най-горният слой е кисело мляко, посипано плътно с мюсли и парченца плодове за украса.
Тортата престоява една нощ в хладилник, за да се напоят с мляко бисквитите.

Чудесен бърз, лесен и разхладителен десeрт за летните жеги!


Изображение

Изображение

Източник:Sladka hapka_forum bg-mamma

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 26 Окт 2010, 10:47, променена общо 4 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2009, 00:28 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Ети, страхотни торти и ястия!Моите най-искрени адмирации! :503:
Темата е прекрасна и вярвам, че ще имаш много почитатели на твоята кухня!
Интересни рецепти!
Успех!
:480:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2009, 16:39 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Жадната монахиня

За блата:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
100 гр смлени орехи

За сиропа:
2 ч.ч. прясно мляко
125 гр краве масло
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. какао

Яйцата се разбиват със захарта.
Внимателно към тях се прибавят пресятото заедно с бакпулвера брашно и орехите.
Изсипва се в тортена форма и се пече 40 мин на 150 градуса.
За сиропа се кипват всички продукти. С горещия сироп се залива изстиналият блат, надупчен предварително с вилица.

Наръсва се с шоколадови пръчици.
По желание сладкишът може да се гарнира с белтъчна глазура или сметана.


Изображение

Изображение

Източник: Росен Петров, Те готвят

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 26 Окт 2010, 10:48, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2009, 16:49 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Орехов пай с лимонено-ванилов сабайон

За пая:
4 белтъка
200 гр захар
200 гр брашно
200 гр масло
200 гр смлени орехи
1 бакпулвер

За лимонено-ваниловия сабайон:
4 жълтъка
150 гр захар
5 гр ванилия
кора от 1 лимон

Белтъците се разбиват със захарта.
Внимателно се прибавят брашното с бакпулвера, разтопеното масло и орехите.
Пече се в намазнена тава 20-25 мин на 180 градуса.
Продуктите за сабайона се разбиват до пухкава смес. Намазват се върху блата и се суши на слаба фурна до получаването на коричка.


Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 26 Окт 2010, 10:49, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2009, 16:56 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Сладкиш с мармалад

400 гр кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. мармалад
1/2 ч.ч. захар / в зависимост от сладостта на мармалада може да се увеличи или намали/
1/2 ч.ч. олио
2 ч.л. какао
1 ч.ч. едро нарязани орехи
2 ч.ч. брашно

пудра захар за поръсване

Към киселото мляко със содата се прибавят с леко разбъркване на ръка всички продукти в описаната последователност.
Пече се в правоъгълна намаслена и набрашнена тава 30 мин или до готовност в умерена фурна.
Изстинал, сладкишът се нарязва на квадратни /или с форма по желание/ парчета и се наръсва обилно с пудра захар.


Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Последна промяна Ети на 26 Окт 2010, 10:50, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Когато готвенето стане страст...или да ви е сладко с Ети!
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2009, 16:57 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 29 Дек 2008, 14:03
Мнения: 3369
Ети,правих тортата-мюсли,става невероятно свежо и леко сладкишче,благодаря за рецептата :503: Еее,нямаше кой да я остави цяла нощ в хладилника,но пак беше прелест.

_________________
Мъжът открил думите и изобретил разговорът, жената открила разговорът и изобретила клюките.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 289 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov