Вкусно и красиво!
Дата и час: 13 Дек 2017, 23:21

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2009, 15:38 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Торта с целувки, лешници и ягодов сос

Продукти:

200 гр. целувки
500 мл. сладкарска сметана
150 гр. изпечени и ситно смлени лешници
2 с.л. бренди

За ягодовия сос:
150 гр. ягоди
1 с.л. пудра захар
1 с.л. лимонов сок

Целувките се натрошават и разделят на 3 части.
В тапицирана с пекарска хартия форма се изсипва едната част.
Сметаната се разбива, добавят се смлените лешници, втората част целувки и брендито. Изсипва се върху целувчения блат. Подравнява се и тогоре се изсипват останалите натрошени целувки.
Охлажда се 2 часа в хладилник.
Освобождава се от формата и хартията и леко се наръсва с какао.
При сервиране всяко парче се полива с ягодовия сос.


Изображение

Изображение

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2009, 13:26 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:45
Мнения: 138
Местоположение: Виена
Празнична вита торта

3а тестото съм ползвала основната рецепта за руло:

8 жълтъка
4 белтъка
100гр. захар
80гр. брашно
20гр. пшеничено нишесте
1ч.л настъргана лимонена кора
щипка сол

3а двуетажната торта бяха необходими двойна доза от посочените продукти + още:

3 жълтъка
1 белтък
2с.л брашно
1с. л нишесте
1с. л захар

за основни (долни) блатове с диаметри на тортената форма - 20 и 18см на готовия блат и 16 (14)см.

3а крема-пълнеж:

250мл течна, неовкусена, с мин.36% масленост сметана
1бр фиксатор за сметана
300гр маскарпоне
1 консерва с подсладено кондензирано мляко (400гр)
150мл яйчен ликьор
2 консерви с папая - съдържание на плод около 350гр
11л желатин


Прикачени файлове:
skyline_stV.jpg
skyline_stV.jpg [ 81.65 KiB | Прегледано 18312 пъти ]

_________________
Тайната на нашата вечеря
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 21:32 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 14:48
Мнения: 287
Местоположение: София
Ети много се радвам, че ти е харесала рецептата за тортата с целувки.Много се зарадвах, че си пуснала рецептата за нея тук в сайта на Кеми. Рецептата наистина си заслужава.Чудесни снимки.
У дома си остава една от любимите ни торти.
Искам само да добавя, че вместо със ягодов сос може да се приготви и със сос от сушени кайсии.
Рецептата е от списание Уверени в кухнята, което не се издава вече.
Момичета страхотни торти.

Дими твоята торта е приказна, ти си знаеш :459:
Мария какво по-хубаво от домашна бисквитена тортичка :503:

_________________
Good to the last drop


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2009, 09:28 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2009, 13:03
Мнения: 1432
Vicky, рецептата за тортата я имам на изрезка от вестник, залепена в един от тефтерите ми, така че дори вече незнам кой е бил вестникът, затова не съм посочила...предполагам я има и на много други места.
Радвам се, че ви е любима.

_________________
Изображение Изображение

Когато готвенето стане страст


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 11:13 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 14:48
Мнения: 287
Местоположение: София
Морковена торта с портокалово-морковен крем
Изображение

Продукти за блата:

100 г орехи (ситно смлени)
150 г захар
100 г брашно
200 г моркови (настъргани на дребно)
4 яйца
3 с л гореща вода
1 пакетче ванилена захар
1/2 ампула есенция лимон
1 ч л бакпулвер

Приготвяне:

Фурната се загрява на 180 С

Яйцата се разбиват с горещата вода. Прибавя се захарта, есенцията и ванилената захар и отново се разбива. Добавят се морковите и орехите. Сместа се разбърква хубаво. Накрая се добавя пресятото с бакпулвера брашно.Разбърква се още веднъж до гладко тесто. Изсипва се в застлана с хартия форма за печене. Пече се около 40-50 минути.

Опеченият блат се оставя да изстине и се разрязва на две.

Изображение

Продукти за крема:
250 мл портокалов сок
150 мл сок от моркови
100 г захар
400 мл сметана
1 пакетче пудинг Ванилия на Д-р Йоткер
1 пакетче желатин


Приготвяне на крема:
Желатина се разтваря в 6-7 с л вода и се оставя да набъбне. В дълбок съд се сипват двата вида сок и се загряват. Прибавя се захарта и се разбърква да се разтвори. Пудинга се разтваря с 3-4 с л студена вода. Сипва се при сока и се разбърква докато се сгъсти. Отстранява се от огъня. Към леко охладения пудинг се добавя желатина. Разбърква се и се оставя да изстине.

Сметаната се разбива и се смесва с изстиналият пудинг. Поставя се в хладилник за 20 минути.

Отделя се част от крема за украса. С половината от останалия крем се намазва първия блат. Отгоре се поставя втория и също се намазва с крем. Тортата се поръсва със смлени орехи. Украсява се според фантазията с отделения крем.

_________________
Good to the last drop


Последна промяна Vicky на 30 Май 2009, 09:28, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 18 Май 2009, 18:28 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:43
Мнения: 1863
СУПЕР БЪРЗА ТОРТА С КОРНФЛЕЙКС :303:

Досега никога не съм писала рецепти, но се престраших и аз да дебютирам с една много бърза и вкусна тортичка.
Ние сме големи любители на тортичките с бишкоти и нишестени кремчета, но днес се оказа, че имам малко бишкоти и измислих този десерт.

Продукти ( количествата са по лична преценка ) :

крем нишесте ( по ваш избор )
прясно мляко според указанията на опаковката
масло
бишкоти
корнфлейкс
прясно мляко за накисване
плодове , ядки , шоколад - по желание

Приготвяне :

Сваряваме крем нишесте по ваш избор с мляко, като накрая слагаме бучка масълце за разкош. Аз правя основно плодови кремчета. Винаги слагам около 100 грама повече мляко отколкото пише на опаковката, защото става много гъсто като поемат бишкотите, а с повечко течност става тамън.
Потапяме леко бишкотите в прясно мляко и редим в тава. Изливаме половината нишесте. После слагаме корнфлейксчетата леко накиснати в прясно мляко ( използвах шоколадовите на нескуик). Добавяме другата половинка от нишестето отгоре. Стои 2-3-4 часа да се накиснат хубаво и е готово за лапане.
Отгоре или вътре може да се сложат ядки, плодове, настърган шоколад , всичко което ви харесва.
Време за приготвяне ( с измиването на тенджерата от крема :501: ) - 30 минути :yahoo:

*Нямам снимка по обясними причини :038:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2009, 19:58 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 21:20
Мнения: 1173
Морковената торта на Вики е направо умопомрачителна !

Бърза торта с череши и захарни трохи

Бърза и особено вкусна рецепта , която може да ви спаси в последната минута , ако ви изненадат неочаквани гости.

Изображение

Продукти

За тестото
200 гр масло
200 гр захар
1 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер
1 яйце
щипка сол
500 гр брашно
За плънката
500 гр череши , измити и почистени от дръжките и костилките

Приготвяне

Всички продукти за тестото се разбъркват с миксер до получаването на захарни трохи.
Формата за печене се намазва с олио , може да я покриете и с пекарска хартия. 1/3 от захарните трохи са разпределят по дъното.С втората третина се покриват стените на съда.Изсипват се почистените и измити череши.Поръсват се с останалите захарни трохи.
Сладкишът се пече 25 мин в предварително загрята на 220 градуса фурна .
Изважда се от формата и се оставя да изстине.Може да се гарнира със сладолед и пресни череши.

Източник: Да печем с любов , Рийдърс дайджест


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2009, 19:06 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 14:48
Мнения: 287
Местоположение: София
Ягодова торта
Изображение

Продукти за тортата:
2 бр готови блата
300 г кисело мляко (с висока масленост)
100 г захар + 4-5 с л за поръсване на ягодите
500 г ягоди
300 мл студена течна сметана
2 ванилии
сока на един лимон
1 и 1/3 пак. желатин

За украса:
200 г ягоди
150 г студена течна сметана

Изображение

Приготвяне:

Ягодите се почистват, измиват и нарязват на парчета. Поръсват се с 4-5 с л захар и се оставят настрана.

Желатина се разтваря в малко студена вода и се оставя да набъбне.

Сметанате се разбива докато се сгъсти.

Киселото мляко се разбива с ванилията, захарта и сока от лимона до хомогенен крем. Загрява се леко. Желатина се разтопява на водна баня и се смесва с киселото мляко. Добавя се сметаната и се разбърква добре. накрая се добавят и отцедените от сока ягоди.

На дъното на тортена форма се поставя единия блат и леко се сиропира с половината ягодов сок. Отгоре се изсипва крема и се заглажда. Поставя се другия блат като леко се притиска. Напръсква се с останалия ягодов сок. Тортата се поставя за 2 -3 часа в хладилник.

Сметаната за украсата се разбива и с нея се намазва тортата отгоре и отстрани. Почистените ягодите се нарязват според вкуса и се нареждат върху тортата.

_________________
Good to the last drop


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2009, 16:25 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
ЛЕКА ЛЯТНА ТОРТА

1ч.ч. = 200ml

продукти за блата
-2 яйца
-2/3 ч.ч. захар
-2 с.л. гореща вода
-2 с.л. олио
-2/3 ч.ч. брашно
- 1 прахче ванилия
начин на приготвяне
Белтъците се разбиват на сняг . Дбавя се захарта и жълтъците.Разбиването продължава и се прибавя водата.Накрая следва олиото , ванилията и брашното, като бъркането вече е на бавни бороти/може и без миксер/.

продукти за за крема и начин на приготвяне
-500 г прясно мляко
-2с.л. нишесте ванилия
-1 с.л. брашно
-1 прахче ванилия
-1 яйце
-70г масло
-1ч.ч. захар/или на вкус/
Брашното , нишестето , захарта и яйцето се разбъркват на каша с малко прясно мляко.Прибавя се към врящото мляко и се бърка до сгъстяване . В топлия крем с бъркане се слага маслото и се ароматизира с ванилията.Млечният крем се охлажда.

-1пак. суха сметана
-150г студено прясно мляко
-1 прахче ванилия
* Може да се използва разбита течна сладкарска сметана
Млякото и сметаната се разбиват на пухкав крем.
Млечният и сметановият крем се смесват.Прибавя се 20г желатин/предварително набъбнал и разтопен/.


Във форма с подвижен борд се поставя блата и се залива с готовия крем.Изчаква се да стегне в хладилника/ може за кратко в камерта/.В/у крема се подреждат плодове по желание/ в случая ягоди , кайсии , нектарини/ , които се заливат с плодов сироп/на 400 ml сироп- 10 г желатин/.Отново се изчаква желето да стегне.
Прикачени файлове:
DSC02553.JPG
DSC02553.JPG [ 67.06 KiB | Прегледано 16445 пъти ]


Прикачени файлове:
DSC02547.JPG
DSC02547.JPG [ 73.6 KiB | Прегледано 16419 пъти ]

_________________
Изненадите на Мери Попинз
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2009, 00:21 
Offline
Потребител

Регистриран на: 17 Яну 2009, 00:45
Мнения: 214
Торта с крем маскарпоне и шоколадов ганаш


За блата:

6 яйца
180 гр. захар
160 гр. пресято брашно

Подготвяте формата, като я намазвате с масло и посипете с брашно или грис.
Разделят се белтъци и жълтъци, като първо се разбиват белтъците на гъст сняг. После се разбиват жълтъците и захарта на пяна. Прибавят се постепенно белтъците, като вече се бърка леко с дървена лъжица. Накрая към въздушната смес, леко се забърква пресятото брашно.

Пече се в предварително загрята фурна - при горен и долен огрев, тавата се слага на най-ниското ниво и се пече на 170-180 C, при фурна с горещ въздух(вентилатор) на второ ниво от долу на горе на 160-170 C, за около 30-40 мин.
Приготвения блат се реже на две или три. За да не се троши, блата се реже когато е напълно изтинал – най-добре е да се приготви ден два преди да се прави тортата!
изт./Наталина-бг-мама/
Маскарпонов крем:
400 мл.течна неовкусена сметана.
1 кутия маскарпоне-250гр.
8 с.л захар.
Разбива се сметаната със захарта да стане на пухкав крем.Отделно се бърка до гладка смес маскарпонето и се добавя към сметаната.
Към оригиналната рецепта се добавя и lemon curd( лимоново пюре или незнам и аз как точно се превежда) но така и не намерих по магазините готово а щеше да ми отнеме доста време сама да го приготвя.
За шоколадовата заливка и ганаша:
200 мл. течна неовкусена сметана
150-60 гр.шоколад(50/50 натурален и млечен)
2 с.л. какао.
Разтопяваме шоколада в микровълнова(може и на водна баня).хубаво е преди това да се начупи на дребни парчета за да се разтопи по-бързо
Загряваме на бавен огън сметаната до леко кипване и я изсипваме в купата с шоколада.Оставя се 5 минути без бъркане аз обаче мисля,че не изчаках толкова.После се разбърква като постепенно добавям и какаото.Слад като стане на гладка смес оставям настрани да изстине.Като леко се сгъсти-заливам тортата.Като поистине още,почти хладко хващам миксера и бъркам до получаване на гъст крем за шприцоване(ганаша).
Идеите са от тук.http://gourmetfood.about.com/od/dessert ... rcake.htm-маскарпонов крем
http://www.joyofbaking.com/ganache.html-шоколадова заливка и ганаш.

Рецептата е еднаква и за двата вида торта само украсата е правена по различен начин.

Шоколадова торта с бял крем
Изображение

_________________
Моят блог


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov