Вкусно и красиво!
Дата и час: 21 Сеп 2018, 23:16

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009, 13:14 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 05 Дек 2008, 13:08
Мнения: 94
Пиле "Фрикасе"

Изображение


Продукти (3 порции):

2 големи пилешки бутчета
50 гр масло
10 с. л. брашно
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
сол, чубрица
около 80 гр сирене

Приготвяне:

Пилешките бутчета се сваряват в около 2 л вода. Отстранява се кожата им и се обезкостяват. В купа се разбърква с тел яйцето, киселото мляко и малко сол. Към тази смес се прибавя по 1 чирпак от бульона на пилето. Разбърква се и пак се диобавя бульон. (Отива около 1 л бульон). В тенджера се разтопява маслото и се добавя брашното. Запържва се до леко златист цвят. Тенджерата се отстранява от котлона и при непрекъснато бъркане се добавят 2 чирпака от сместта в купата, и се бърка до получаването на гладка консистенция. Тенджерата се връща отново на котлона, докато се сгъсти. После се извършва същата процедура с отстраняването от котлона, добавяне на смес от купата, разбъркване, връщане на котлона, докато сместа стане с желаната гъстота при завиране. След това се добавя месото, накъсано на малки парченца, сол на вкус, чубрица и при непрекъснато бъркане ври 5 минути. Котлонът се изключва, добавя се натрошеното сирене и се разбърква.

Забележки:

* когато брашното се смеси с маслото, то става на бучки
* ако сместа в купата не е достатъчна, може да се добави бульон от пилето, или ако липсва такъв - гореща вода
* когато изстине, ястието се сгъстява

_________________
Everything happens for a reason.
ИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009, 15:08 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 05 Дек 2008, 13:08
Мнения: 94
Пиле с ориз и зеленчуци

Изображение

Продукти (3 -4 порции):

2 големи пилешки бутчета
1 глава лук
1 голям морков
1 голяма чушка ( по възможност жълта)
1 ч. ч. замръзен грах
1 ч. ч. ориз (изчистен и измит предварително)
1 консерва (400 гр) домати
1 ч. л. червен пипер
сол, черен пипер, чубрица
олио (3-4 с.л)

Приготвяне:

Пилешките бутчета се сваряват в около 2 л вода. Отстранява се кожата им и се обезкостяват. Месото се разделя на малки късчета, а бульонът се запазва горещ.
В олиото се запържват лукът, морковът, чушката. Добавя се червеният пипер и веднага се слага консервата домати. Разбърква се и се оставя на силен огън да изври водата от доматите. След това се добавят месото, грахът, оризът, сол, черен, пипер, чубрица, разбъркват се добре и се доливат 3,5 ч. ч. от горещия бульон. Щом заври ястието, котлонът се намалява и се включва фурната да се загрява. Щом тя е достатъчно загрята, оризът се пресипва в подходяща тава, която се поставя въф фурната. Ястието се пече около 20-25 мин. или до пълно поемане на бульона от ориза.

_________________
Everything happens for a reason.
ИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2009, 16:00 
Offline
Редовен потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 13:35
Мнения: 878
Пиле Тандури
Изображение

1 пиле
сок от 1 лимон
сол
250 гр.кис.мляко
4 скилидки чесън
1 суп.л. кардамоново семе
1 с.л.кориандър на зърна
1 с.л. кимион на зърна
1 с.л.куркума
1 ч.л.джинджифил
1ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.анасон на зърна
Аз винаги досега съм слагала вместо зърна, смлени подправки.

По пилето се правят разрези. Намазва се със солта и сока от лимона, и се оставя да отлежи 30 мин.в хладилник. В загрят тиган се запичат леко кимиона, кардамона, анасона и кориандъра. Щом се усети аромата, се пресипват в хаванче и се счупват- това отпада, като се ползват смлени подправки.Смесват се със другите подправки, киселото мляко и счукания чесън и се разбъркват хубаво. Пилето се залива и се оставя да отлежи поне 2 часа. Аз винаги си го приготвям от вечерта и оставям цяла нощ в хладилник.Пилето се разрязва в частта на гърдите, без да се разделя на две, и се поставя върху решетка с тава отдолу . Пече се на 250 градуса, до готовност.
По принцип се сервира с разни сосове от Индийската кухня, но ние си го хапваме със салата.
Изображение
Подходящо е и за дюканската диета, след като се махне кожата и се сложи по-малко сол.
Рецептата е от Бон Апети.

_________________
Цветно...с Пепеляшка /блогче /

Изображение


Последна промяна pepeliq6ka на 31 Яну 2009, 18:25, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2009, 17:54 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Пилешка рулада с праз и салвия

Продукти:
2 пилешки филета,
1 стрък праз-лук,
1 стрък салвия,
10-15 бр. маслини,
2-3 с.л. каперси,
100 мл.бяло вино,
50 мл. доматен сок,
1 ч.л. брашно.
2-3 с.л. зехтин,
сол.
Приготвяне:
Пилешките филета почистваме и начукваме между два листа найлоново фолио на тънък лист.
Най-бялата и крехка част от празът отрязваме/около 10 см./
Другата часта нарязаваме на дребно и сотираме в малко мазнина.
Начуканите филета посоляваме и поръсваме с пипер.
в средата слагаме част от сотираният и няколко резена от бялата част на праз.лукът, който е нарязана на четири по дължина.
Слагаме по 2 листа от салвията и завиваме на руло.
Рулото закрепваме с конец или клечки за зъби и пържим в сгорещеният зехтин до порозовяване от всички страни.
Добавяме маслините и каперсите и заливаме с виното.
Добавяме и доматеният сок с разтвореното в него брашно.
Посоляваме и задушаваме за 20 мин.
Изваждаме и сервираме.
Изображение

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2009, 12:29 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 21 Дек 2008, 01:44
Мнения: 99
Пилешко филе, с плънка от доматено песто

Изображение

Продукти:
1 кг. Пилешко филе (около 5 филета)
1 бурканче (140 г.) червено песто
100 г. Бекон
Сол
Черен пипер

Филетата се измиват и подсушават. Хоризонтално се разрязват за да се получи джоб и в него се слага от доматеното песто. Филетата се овкусява със сол и черен пипер и се увиват в бекон. Може да се изпържат в тиган за около 15- 20 мин, или да се изпекат във фурната за около 25- 30 мин при 180 градуса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 23:53 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Пиле "Пармиджана"

Изображение

Продукти:
400 гр. пилешко филе,
200 гр. кашкавал/моцарела,
500 гр. Доматен сос
черен пипер,
сол,
галета за овалване,
олио за пържене,
риган, босилек за поръсване.
Приготвяне:
Пилешките филета нарязваме на тънки парчета.
Посоляваме, поръсваме с черен пипер.
Овалваме в галета и пържим в маслена баня, до порозовяване от всички страни.
В огнеупорен съд слагаме Доматен сос, върху него слагаме филетата и притискаме в сосът.
Отгоре слагаме по една лъжица от сосът и отгоре настъргано сирене/кашкавал.
Запичаме във фурната на опция грил/250*С/за 10 мин.
Изваждаме и сервираме с гарнитура по желание.
Препоръчвам паста за гарнитура!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
източник:/DawnT/

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2009, 14:34 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Пиле Марсала/Chicken Marsalа/

Продукти:
2-3 пилешки филета,
2 с.л. зехтин,
черен пипер,
сол.
За сосът:
1 глава червен лук,
3 с.л. зехтин,
1-2 ч. вино "Марсала"/др. сладко вино/,
1 ч. пилешки бульон /вода/,
30-40 гр. масло.
сол, пипер на вкус.
Приготвяне:
Пилешките филета измиваме, подсушаваме.
Посолаваме, поръсваме с черен пипер и пържим до златисто от всички страни.
Изваждаме в чиния и съхраняваме на топло.
В същата мазнина, ако е необходимо добавяме още малко и сотироме много дребнонарязаният лук.
пържим 1-2 мин. и заливаме с виното.варим, докато се изпари и остане на половина.
добавяме бульонът и оставяме да се вари, докато остане на по-молко от половината и се посгъсти.
Добавяме бучката масло и бъркаме, до пълното и разтопяване.посоляваме, подправяме на вкус и връщаме месото.
Изваждаме и сервираме потопени и заляти с част от сосът.
Източник:/DawnT/

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2009, 12:31 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Пиле с горчица и кориандър

Продукти:
300 гр. пилешко филе,
4 с.л. горчица,
2-3 с.л. зехтин,
1 ч.л. кориандър на прах,
1/4 ч.л. чесън на прах,
сол.
Приготвяне:
Горчицата, зехтинът, кориандърът и чесънът сслагаме в купа и разбъркваме.
Пилешкото месо нарязваме на средно дебели парчета, посоляваме и потапяме в горчичената смес.
Намазваме добре от всички страни и оставяме за 1-2 ч.
Печем на грил тиган или скара за по 3-4 мин. от всяка страна.
Готовите филеца нарязваме по диагонал и заливаме с млечен сос.
За млечният сос:
2 с.л. майонеза,
2 с.л. гъсто кисело мляко,
2 с.л. зехтин,
1 ч.л. кориандър,
магданоз,
сол.
Смесваме всички продукти за студеният сос и разбъркваме.
Сервираме с меса, зелечуци и др.
Изображение

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 13:50 
Offline
Редовен потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 13:35
Мнения: 878
Мариновано пуешко филе на грил с дип от сирене

Изображение

От филето оформям пържоли, които начуквам и мариновам със сл.марината:
1 каф.ч. сос терияки на Кикоман
1 каф.ч. пр.мляко
сокът на половин лимон
розмарин
босилек
риган
черен и червен пипер
Обърквам всички съставки на маринатата и заливам пържолите. Оставям в хладилника за цяла вечер.
Пека пържолите на грил тиган.
Сервирам с Дип от сирене, приготвен от
1 кутия Exquisa- fitline
сокът от половин лимон
2 суп.л.прясно мляко
малко праз, нарязан на ситно
босилек и черен пипер на вкус

_________________
Цветно...с Пепеляшка /блогче /

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия с птиче месо
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 22:35 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 01 Фев 2009, 15:05
Мнения: 113
Ароматно пилешко филе в плик с ябълки
Изображение

килограм пилешко филе
1.500 кг ябълки - жълти или червени по сладки.
2 глави стар лук
дафинов лист
2 зрънца бахар
1 к.ч бяло вино
3-4 с.л олио
черен пипер
кимион
куркума
сол на вкус
Месото се нарязва на хапки.Приготвя се марина от виното, черен пипер, кимион, куркума.Месото се посоляма на вкус и се овалва в марината.Престоява така около час.
Ябълките се нарязват на малки средно големи кубчета, лука на полумесеци.
В плик за печене се слага всичко - ябълките, лука, маринованото месо, дафиновия лист и бахара.
Пече се в загрята фурна около 40 мин.
Получава се леко сладко - кисел вкус.А дафиновия лист и бахара напомнят леко за вкуса на капама в глинен съд.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov