Вкусно и красиво!
Дата и час: 21 Юни 2018, 11:20

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2009, 22:44 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Пикантна разядка с извара

250 гр. извара
2 с.л. кисело мляко
сока от 1 лимон
шипка сол
2 с.л. зехтин
1 зелена люта чушка, нарязана на ситно

Смесваме всички продукти и сервираме с препечен хляб.



Изображение Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2009, 22:54 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Домати със сирене на фурна

2 големи домата
1 червена паприка
200 гр. сирене
200 гр. кашкавал
сол, черен пипер, зехтин
свеж риган

Почистваме доматите и паприката от семките и ги режем на едри кубчета.
Режем сиренето и кашкавала на големи парчета.
Намазваме две огнеупорни съдчета със зехтин.
Разпределяме на дъното им половината домати, след това сиренето, паприката, останалите домати и кашкавала.
Поръсваме с малко сол, черен пипер, зехтин и накълцан на ситно риган.
Печем в загрята на 200 *Ц фурна до готовност.


Изображение

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2009, 14:01 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Макарони с бекон, грах и босилек

200 гр. бекон, нарязан на кубчета
1 голяма глава лук
1 с.л. олио
140 гр. замразен грах
400 гр. макарони
200 гр. крема сирене
100 гр. настърган кашкавал
1 ч.л. горчица
връзка босилек, нарязан на ситно

Запържаме в тиган лука и бекона.
Прибавяме граха.
През това време сваряваме макароните.
Запазваме 150 мл. от водата, където са се варили макароните.
Прибавяме я в тигана заедно с крема сиренето, половината настърган кашкавал и горчицата.
Разбъркваме докато кашкавала се стопи.
Прибавяме макароните и разбъркваме добре.
Изсипваме в огнеупорен съд. Поръсваме с настъргания кашкавал и босилека.
Запичаме под грила на фурната до готовност.


* вместо бекон аз сложих нарязани на кръгчета кренвирши


По идея на ГуудФууд


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2009, 14:25 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Буран

1кг. ледено студено кисело мляко
3 скл. чесън, пресовани
5 яйца
1 ч.л. червен пипер
малка връзка копър

Смесваме млякото и чесъна и бъркаме с телена бъркалка докато млякото стане идеално гладко.
В малко олио пържим яйцата, като бъркаме непрекъснато.
Поръсваме с червен пипер и прибавяме при млякото.
Поръсваме с нарязан копър и сервираме.

това е традиционно ястие от Сливенския край, много любимо в моето семейство и идеално за горещите летни дни.
:021:

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2009, 15:00 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Кускус с домати и моркови

125 гр. кускус
2 домата
2 моркова
сока от 1 лимон
2 с.л. зехтин
магданоз

Сваряваме кускуса според указанията на опаковката.
Настъргваме морковите на ситно, доматите почистваме от семките и нарязваме на малки кубчета.
Смесваме кускуса с морковите, доматите, магданоза и овкусяваме със сол, зехтин и лимонов сок.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2009, 17:06 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Лют зелен боб

500 гр. зелен боб
5-6 големи червени пиперки
1 скл. чесън
люта чушка
зехтин, сол, черен пипер

Нарязваме боба и го бланшираме в подсолена вода за 15 -20 мин.
Изпичаме пиперките и ги почистваме от люспите и семките.
Смиламе ги в блендер заедно с лютата чушка и чесъна.
В тиган загряваме малко зехтин. Изсипваме вътре отцедения от водата
зелен боб и пюрето от пиперките.Овкусяваме със сол и черен пипер, и запържваме за няколко минути.
Сервираме поръсено с нарязан на ситно магданоз
.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2009, 13:57 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Пияно замръзнало грозде

грозде без семки
водка, ракия или друг алкохол

С клечка за зъби надупчваме гроздето.
Заливаме с алкохол и оставяме за 2-3 часа да се "напие".
Изцеждаме от алкохола и оставяме за два часа във фризера.
Преди да сервираме напръскваме гроздето с малко вода за да стане заскрежено
.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2009, 11:16 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
nadja_sp написа:
[b][i]Пияно замръзнало грозде


Наде, това е страхотно!Поздравления! :422:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2009, 14:34 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 18 Мар 2009, 13:50
Мнения: 3
С риск да се изложа...но как се консумира това грозде?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2009, 15:35 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Кеми, :480:
Гроздето може да се консумира като предястие поднесено със сирене или като десерт. Много е освежаващо! :030:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov