Вкусно и красиво!
Дата и час: 23 Юни 2018, 05:34

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2009, 13:29 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Сладолед със синьо сирене

4 жълтъка
250 мл. горещо прясно мляко
250 мл. сметана
110 гр. синьо сирене
4 с.л. мед

В купа натрошаваме сиренето на дребни парченца.
В дръга купа разбиваме жълтъците. Изсипваме върху тях горещото мляко, като бъркаме непрекъснато.
Слагаме на слаб огън и бъркаме докато сместа се позгъсти ( да почне да лепне по лъжицата).
Изсипваме жълтъчната смес при сиренето и бъркаме докато сиренето се разтопи почти напълно.
Прибавяме меда и сметаната.
Оставяме да се охлади и пускаме за 20 мин. в машината за сладолед.
Сервираме с резенче круша и поръсен с ядки.


Д.Лебовиц

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2009, 21:24 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Сос Чимичури

250 гр. накълцан на ситно магданоз
3 скл. чесън, пресовани
125 мл. зехтин
1 суха люта чушка, накълцана на ситно
1 ч.л. червен пипер
сока от 1 лимон
сол

Смесваме в купа всички продукти и оставяме за 2 часа на хладно.
Сервираме с печено, пържено или гриловано месо.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2009, 21:27 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Картофен кебап

2 големи сварени картофа
5оо гр. овкусена кайма
сух риган
черен пипер
зехтин

Нарязваме картофите на кръгчета, а каймата оформяме на топчета с големина на кайсия.
Нанизваме на шиш парче картоф, кюфтенце, картоф, кюфтенце....
Поставяме шишовете в покрита с алуминиево фолио тавичка.
Поръсваме с черен пипер, сух риган и зехтин.
Печем в загрята на 220*Ц фурна до зачервяване
.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2009, 21:58 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Перуанска пилешка супа

2 бр. пилешки гърди, нарязани на кубчета
250 гр. ориз
3 големи картофа
1 малка глава лук
1 връзка кориандър*
3 скл. чесън
125 гр. замразен грах

Пълним в тенджера 1 л. вода и слагаме да заври.
Когато водата е завряла прибавяме 1 ч.л. сол и пилешкото месо.
Когато заври отново,намаляме огъня до среден и оставяме да къкри
за половин час.
През това време обелваме картофите и ги нарязваме на малки кубчета.
В блендер пюрираме заедно лука, кориандъра и чесъна.
Прибавяме картофите и ориза в тенджерата с пилешкото и варим още 20 мин.
Когато са се сварили, прибавяме кориандровата паста и замразения грах. Варим още 5 минути.

* Ако не обичате кориандър, сложете връзка магданоз.


wanderingchopsticks.blogspot.com

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2009, 15:11 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Наденце, хиляди кошници с цветя няма да стигнат за да покажа моето възхищение към твоят талант!Приеми моите поздравления за така вкусната тема, която следя с интерес!
Отново невероятни предложения в стил вкусно и красиво!
Целувки! :air_kiss:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2009, 16:28 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Кеми, много си мила! :480:
Много големи цунки :449: :449: :449:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2009, 16:29 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Сьомга с гъбена гарнитура

2 бр. филе от сьомга(може и котлети)
500 гр. пресни печурки
200 гр. черни маслини без костилка, нарязани на ситно
15 бр. големи каперси, нарязани на ситно
250 гр. чери доматчета, нарязани на половинки
накълцан на ситно магданоз
зехтин
прясно изцеден лимонов сок

Намазваме рибата със зехтин и лимонов сок, осоляваме и пържим в незалепващ тиган.
В същия тиган в който сме пържили рибата сипваме малко зехтин и прибавяме почистените гъби.5 мин. преди да са готови гъбите прибавяме маслините, каперсите и доматите. Поръсваме със сол, черен пипер и магданоз.

*ако нямате каперси, сложете кисели краставички


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 16:49 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Лятна салатка

4 домата
1 много млада тиквичка
3-4 стръка зелен лук
4 нелюти чушлета (по желание сложете и люта)
1 малка връзка магданоз
сока от 1 лимон
зехтин

Нарязваме доматите на кубчета, а лука и чушките на колелца.
Тиквичката настъргваме на едро ренде.Нарязваме магданоза на ситно.
В купа смесваме всичко и овкусяваме със сол, зехтин и лимонов сок.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 17:01 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Патладжанени шницели

2 патладжана
2 яйца
200 гр. галета
50 гр. настърган на ситно пармезан
100 гр. брашно
сол, черен пипер

Нарязваме патладжаните на филии по дължина.
Поръсваме със сол и оставяме настрана за 30 минути.
В купичка разбиваме с вилица яйцата, а в друга смесваме галетата, пармезана и черен пипер. В трета купичка сипваме брашното.
Подсушаваме патладжаните с кухненска хартия.
Вземаме парче патладжан, оваляме първо в брашно, след това в яце и накрая в галетата.Пържим в загрято олио
.

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 22:12 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Кракери с кашкавал и сусам

350 гр. брашно
30 гр. масло
80 мл.олио
50 гр. настърган на ситно кашкавал
1 с.л. сусам
щипка сол
няколко супени лъжици вода

В купа пресяваме заедно брашното и солта.
Прибавяме маслото и стриваме с върха на пръстите до получаване на дребни дрохи. Прибавяме кашкавала, сусама и олиото.
Смесваме добре. Започваме да добавяме по 1 с.л. вода, докато получим топка меко тесто. След всяка добавена лъжица вода месим 1 минута. Разделяме тестото на 3 топки. Набрашняваме обилно работния плот и разточваме тестото възможно най-тънко. Поставяме в застлана с пекарска хартия тавичка и нарязваме на квадратчета.
Печем в предварително загрята на 200* фурна.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov