Вкусно и красиво!
Дата и час: 21 Окт 2018, 13:54

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Основни ястия със смляно месо
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2009, 15:04 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Пилешки кюфтета на фурна

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия със смляно месо
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 01:01 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Кюфтенца по шведски

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия със смляно, кълцано месо и колбаси
МнениеПубликувано на: 07 Май 2009, 17:35 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Пълнен патладжан по гръцки
Изображение

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия със смляно, кълцано месо и колбаси
МнениеПубликувано на: 18 Май 2009, 19:14 
Offline
Потребител

Регистриран на: 11 Май 2009, 19:11
Мнения: 131
Дюнер

За плънката:

хумус //варен нахут(пасиран), тахини(сусамова паста), олио, сол, чесън
тцазики //сух таратор//
салата Айсберг
домати
краставици
кромид лук
фета сирене
лютив пиперен сос
кълцано месо //аз ползвах агнешко с лук и пилешко месо, предварително сготвени на скара//

Марината за месото:

За агнешкото: лимон, лук, бяло вино, сух джоджен, мащерка, сух девисил, черен пипер, сол, олио

За пилешкото: къри паста, тандури паста лимонов сок и пресован чесън, олио

Друга марината за пилешкото:
сух риган, пресован чесън, лимон, олио, черен пипер, песто Дженовезе(или така нареченото Песто от Генуа- зехтин, кедрови ядки, босилек, пармежан ) и мадраско къри

Тестото:

вода, захар, сол, мая, олио, яйца, брашно-трябва да е меко.Прави се на малки питки, оставя се да втаса
разточва се на малки търкалачета, намазва се с олио и се пече в/у гореща плоча
аз използвам един тиган с тефлоново покритие и дебело дъно

Това е!:)
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия със смляно, кълцано месо и колбаси
МнениеПубликувано на: 30 Май 2009, 08:53 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 14:48
Мнения: 287
Местоположение: София
Рулца от тиквички с мляно месо и кашкавал

Изображение

Продукти:

3 тиквички (патладжани)
250 г кайма
100 г кашкавал
1 глава кромид лук
черен пипер, сол и кимион на вкус
магданоз за поръсване


Приготвяне:

Тиквичките се измиват и нарязват на тънки дълги ленти. Пускат за кратко във вряща вода, за да омекнат. Изваждат се и се отцеждат добре. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио. Прибавя се подправената кайма и се задушава. Върху всяка лента се слага малко от каймата.

Навиват се на рулца и се нареждат в леко намаслена тавичка. Пекат се 15-20 минути в предварително загрята фурна на 200 С. поръсват се със ситно настъргания кашкавал и се допичат. Поръсват се със ситно нарязан магданоз

По същият начин могат да се приготвят рулца от патладжани.

_________________
Good to the last drop


Последна промяна Vicky на 02 Юни 2009, 12:43, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия със смляно, кълцано месо и колбаси
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2009, 12:42 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 14:48
Мнения: 287
Местоположение: София
Руло от агнешко месо с ароматни треви и гъби

Изображение

Продукти за рулото:

800-900 г агнешко месо (аз използвах месо от плешката)
2 филии хляб
2 яйца
голяма шепа джоджен
1 връзка магданоз
сол, черен и червен пипер според вкуса
1 разбито яйце за намазване
70-80 г настърган на едро кашкавал
малко масло


Приготвяне:

Агнешкото месо се смила на кайма. Прибавят се предварително накиснатите във вода и изстискани хлебни филии, яйцата и зелените подправки. Сместа се омесва и подправя със сол, черен и червен пипер.

Намаслява се правоъгълен лист фолио. С намаслени ръце сместа се разстила равномерно върху фолиото. Върху нея се разстила на пластове предварително приготвениата плънка.Навива се внимателно на руло.

Изображение

Прехвърля се с фолиото в намазана в мазнина тава. Намазва се с разбитото яйце. Върху рулото се нарежда нарязано на парченца масло.

Изображение

Пече се в предварително загрята фурна на 200 С, до обрауването на златиста коричка. Поръсва с настъргания кашкавал и се допича. Сервира се със свежа зелена салата.


Продукти за пълнежа:

200-250 г пресни печурки
2 яйца (твърдо сварени)
1 връзка магданоз
2 с л масло
сол и черен пипер според вкуса


Приготвяне:


Гъбите се измиват и нарязват. Задушават се в маслото докато омекнат. Яйцата се нарязват на дребни кубчета, а магданоза на ситно.

Гъбите се разпределят върху мляното месо. Върху тях се нареждат яйцата, които се поръсват с нарязания магданоз.

_________________
Good to the last drop


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия със смляно, кълцано месо и колбаси
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2009, 09:59 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 20 Май 2009, 22:59
Мнения: 1
Една рецепта от Мароко
КОФТА ТАГИНЕ
400 гр кайма
1 малка глава лук-рендосана
3 скилидки чесън
1 ч.лъж червен пипер
1/2 ч.лъж кимион
1/2 ч.лъж черен пипер
сол на вкус
връзка магданоз

за соса
3 домата
1 глава лук настърган
2 лъж доматено пюре
1/2чаша вода
1/2 ч.лъж червен пипер
1/2 ч.лъж смлян кимион
сол
3 яйца
Омесваме каймата с всички продукти и правим малки кюфтенца.Загряваме олиото и запуряваме кюфтенцата докато станат кафяви и ги махаме от огънюа.Отцеждаме мазнината като оставяме няколко капки.Слагаме лъка доматите и подправките.Захлупваме ги и оставяме соса да къкри.След около 7-8 мин връщаме кюфтенцата с соса,слагаме доматеното пюре разтрорено вода.Накрая чукваме яйцата.Сервира се с кус кус

Това се готви в ТАGИНЕ-глинен съд с конусовиден похлупак.Ако нямате такъв подръка става и в дълбок тиган с капак


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия със смляно, кълцано месо и колбаси
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2009, 10:31 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 21:20
Мнения: 1173
PandaKhan , добре дошла във форума !
Страхотна рецепта , точно по мой вкус ! Имам въпрос - в такъв съд ли се готви ? Това нещо си го донесох от Тунис и си го държа като украса ! :032:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия със смляно, кълцано месо и колбаси
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 23:00 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Пастицио
или гръцкият вариант на италианската лазаня

Продукти:

- 1 пакет Penne rigate или друг вид дебели макарони (не спагети!)
- 700 г телешка кайма
- 60 г масло
- 4 суп. лъжици зехтин
- 1 глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- 150 мл бяло вино
- 1 суп. лъжица доматено пюре
- кутия домати на кубчета (моята беше от 500 г)
- сол, черен пипер, щипка захар, риган
- пармезан или кашкавал

За сос Бешамел:

- 1 л прясно мляко
- 60-70 г масло
- 8 суп. лъжици брашно
- 1 яйце
- сол, индийско орехче

Приготвяне:

Макароните се сваряват, но не до разваряване, а да останат леко твърди. Отцеждат се от водата и докато са още горещи, се смесват с маслото. В съд се загрява зехтина и в него се задушава ситно нарязаният лук. Прибавя се каймата и се бърка, за да стане на трохи. Добавят се нарязаният чесът, солта, черният пипер, ригана. После се прибавя виното. Когато сместа заври, се добавят доматеното пюре, доматите и щипката сол. Оставя се да ври на котлона, докато водата изври и каймата остане само на мазнина.
За бешамела разтопяваме маслото. Прибавяме брашното при непрекъснато бъркане, докато леко покафенее. Изливаме млякото на тънка струйка и продължаваме непрекъснато да бъркаме, докато сосът се сгъсти. Когато е готов, се оставя настрана да се охлади. След като поизстине малко, добавяме яйцето, солта и индийското орехче. Разбъркваме добре, докато яйцето се поеме от сместа.
Намазваме дълбок съд с масло. Изсипваме половината от макароните и поръсваме с малко пармезан или настърган кашкавал. Върху тях разпределяме добре цялото количество плънка от кайма и пак поръсваме с пармезан. Върху каймата изсипваме другата половина от макароните. Най-отгоре изливаме внимателно бешамела. Той е доста гъст и няма да потъне надолу между пластовете. Пече се на 180 градуса около 45-50 минути. Към края на печенето се изважда от фурната, поръсва се с още малко пармезан (кашкавал) и се запича отново за 5-10 минути, за да се получи хрупкава коричка.

* В оригиналната рецепта подправките в каймата са канела и карамфил, само че вкусът става по-различен. Лично аз направих това пастицио с риган.

Източник: няколко рецепти от Интернет, които в крайна сметка комбинирах в мой вариант.


Прикачени файлове:
pastizio_01.jpg
pastizio_01.jpg [ 55.15 KiB | Прегледано 15089 пъти ]
pastizio_02.jpg
pastizio_02.jpg [ 112.44 KiB | Прегледано 15077 пъти ]
pastizio_03.jpg
pastizio_03.jpg [ 89.52 KiB | Прегледано 15036 пъти ]
pastizio_04.jpg
pastizio_04.jpg [ 41.35 KiB | Прегледано 15024 пъти ]
pastizio_05.jpg
pastizio_05.jpg [ 104.81 KiB | Прегледано 15014 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Основни ястия със смляно, кълцано месо и колбаси
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009, 23:44 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 27 Юли 2009, 09:41
Мнения: 25
Яйца по шотландски
Рецептата е за 4 порции/по2 яйца за порция/
Продукти:8 твърдо сварени яйца
500гр кайма
2 стр. пресен лук
2 скилидки пресован чесън
магданоз,1 ч.л.млян кимион,черен пипер
1 ч.л. вълшебен вкус,брашно,1 рзбито яйце,галета,2 с.л.сусам
Начин на приготвяне:Вълшебен вкус се разтваря в 1-2 с.л. гореща вода и се прибавя към каймата заедно с чесъна, лука,магданоза,кимиона и черният пипер.Размесва се добре и се разделя на 8 части.С тях се завиват яйцата така че да се образуват топки.Галетата се смесва със сусама,топките се овалват в брашното след това в яйцето и накрая в галетата.Изпържват се и се оцеждат върху домакинска хартия.

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov