Вкусно и красиво!
Дата и час: 23 Юни 2018, 05:40

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2009, 20:35 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Тайландска пилешка салата

4 бр. пилешки гърди
1 люта чушка
сока от 1 лайм или лимон
1 с.л. настърган на ситно джинджифил ( или 1 ч.л. на пудра)
2 скл. чесън
2 стръка зелен лук
2 с.л. сусам
1 с.л. соев сос
1 салата айсберг

Слагаме в блендер пилешкото, чушката, джинджифила, сока от лайм, чесъна и соевия сос. Смиламе до получаване на хомогенна смес.
В тиган загряваме малко олио и прибавяме пилешката смес и сусама.
Запържаме до готовност. Поръсваме с нарязан на ситно зелен лук и сервираме с накъсани листа салата.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2009, 22:24 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Елиопита ( гръцки питки с маслини)

800 гр. брашно
25 гр. свежа мая
8 гр. сол
1 каф.л. захар
40 мл. зехтин
150 мл.топла вода
250 гр. нарязани на ситно маслини


В купа пресяваме заедно брашното и солта.
В друга купичка смесваме маята, водата и захарта.
Прибавяме при брашното заедно със зехтина и маслините. Замесваме еластично тесто.
Оставяме да втаса за 40 мин. Премесваме няколко пъти да излезе въздуха от тестото и оставяме да втаса отново за 40 мин.
От втасалото тесто оформяме питки, които печем в предварително загрята на 190*Ц фурна.



Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2009, 22:26 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Боб плакия

500 гр сварен боб (или от консерва)
500 мл. доматено пюре
4 домата, нарязани на кръгчета
2 лимона, нарязани на кръгчета
1 глава лук
2 скл. чесън
1 ч.л. суха чубрица

В тиган загряваме малко олио и запържаме нарязаните на едро лук и чесън.
Прибавяме доматеното пюре, овкусяваме със сол и черен пипер.
Когато водата изври, поръсваме с чубрицата и снемаме от огъня.
В леко намазнена тавичка изсипваме боба. Покриваме с резенчета домати и лимон.
Печем в загрята на 220*Ц фурна
.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2009, 20:45 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Млин

500 гр. брашно
1/2 ч.л.сол
1 с.л.оцет
250 мл. вода
150 мл. разтопено масло

плънка:
200 гр. сирене
1 ч.чаша кисело мляко
2 яйца

Замесваме меко тесто от брашното, водата, оцета и солта.Месим тестото около 20 минути.Разделяме го на 10 топчета, които оставяме за четвърт час на топло, след което разточваме всяко топче на тънка кора.В сух тефлоноф тиган запичаме за кратко корите една след друга.
В намаслена тава слагаме три от корите, като всяка кора намазваме с масло.Върху третата кора слагаме 1/4 от плънката, приготвена от разбитите яйца, натрошеното сирене и киселото мляко.Нареждаме една върху друга ощте 3 кори. Върху шестата кора слагаме половината от останалата плънка и поставяме ощте 3 кори.Върху деветата кора слагаме останалата част от плънката, върху която полагаме десетата кора.Напръскваме с останалото масло. Нарязваме млина на ромбове и го печем в умерена фурна. Опечения млин го поръсваме с малко вода и го покриваме с кърпа, за да омекне. Млинът се поднася топъл.

"Българска традиционна кухня"


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2009, 20:21 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Реге Реге начос

200 гр. тортила чипс
500 мл. доматено пюре
2 домата
1 глава лук
няколко слабо люти, мариновани чушки
125 гр. настъргана моцарела

В тиган загряваме малко олио и запържаме лука и нарязаните на кубчета домати.
Прибавяме доматеното пюре и оставяме да клокне за 2-3 мин. Овкусяваме със сол и черен пипер. Снемаме от огъня.
Изсипваме чипса в дъното на тавичка. Отгоре изсипваме доматения сос, поръсваме с моцарелата и чушките.
Запичаме за 15 мин. или докато се разтопи сиренето.
Сервираме по желание със заквасена сметана и сос Гуакамоле .
Ако сте любители на пикантната храна прибавете няколко капки чили сос в доматения сос.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2009, 20:50 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Наде, това е чудесно!Бързо, лесно, вкусно! :501: :501: :501:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2009, 06:10 
Offline
Потребител

Регистриран на: 11 Май 2009, 19:11
Мнения: 131
Наде, аз слагам задължително кайма (смес-свинско -говеждо%/50/50), лук, чесън, Салса//ако нямам под ръка си правя/важното е да има сух кориандър, млян кимион и Силантро-надземен кориандър(разбирай-зелената част)/, Фета сирене или така нареченото саламурено българско сирене, (може и козе такова-според мексиканските ми приятели), маслини "Каламата"-без костилките, Моцарела и Иидъм....Задължително "Табаско"-ориджинъл;)!


остави сервирането с Гуакамоле и Саур Крийм-то е ясно .....много от мексиканците /ОК, предполагам в Европа/Испания знаят по-добре какво е инвазия на традиция в готвенето;), но мексиканците тук просто пасират лещата и я полагат, като слой преди всичко останало..../



Ай, ай ай....!Просто ми липсва Шикаго!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2009, 21:04 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Джинджър, ще ми е интересно да разбера и твоята рецепта, сигурно има различни варианти на това ястие!
На мен този на Надето ми допада определено за безмесно ястие, но пък и с месо май няма да е зле, на кой както му допада :021:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2009, 00:09 
Offline
Потребител

Регистриран на: 11 Май 2009, 19:11
Мнения: 131
kemi написа:
Джинджър, ще ми е интересно да разбера и твоята рецепта, сигурно има различни варианти на това ястие!
На мен този на Надето ми допада определено за безмесно ястие, но пък и с месо май няма да е зле, на кой както му допада :021:


вариантите са многобройни:)

дадено: viewtopic.php?f=75&t=43&p=17609#p17609


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2009, 00:12 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Благодаря! :387:
Наде, нали ще ни извиниш, че използваме личното ти пространство! :air_kiss:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov