Вкусно и красиво!
Дата и час: 19 Окт 2018, 15:11

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2009, 19:28 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Кеми, радвам се че ви е харесало. :449:
Когато приготвям агнешко е почти винаги по тази рецепта, както каза става много крехко и ароматно. :389:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2009, 16:31 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Наде, идвам с благодарности за вкусното и много захарно, и адски лимонено Лимонено сладко. Много интересен вкус. Сега трябва да правя и онези белгийски гофрети за гарнитура :245: Благодаря ти, че споделяш с нас целият си опит и цялото си чувство за естетика :449:


Прикачени файлове:
limoneno sladko.jpg
limoneno sladko.jpg [ 53.74 KiB | Прегледано 8580 пъти ]
limoneno sladko 2.jpg.jpg
limoneno sladko 2.jpg.jpg [ 60.93 KiB | Прегледано 8581 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2009, 17:41 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Деси, радвам се, че ви е харесало сладкото :021: .
Хм, подсети ме, че трябва да си купувам гофретник. :051:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2009, 21:53 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Ама ти още ли нямаш, Наде? Тичай да купуваш за детенцето. С това лимонено сладко как ще вървят гофретките..... Аз срам не срам, откакто си го направих всеки ден по 2 пъти си загребвам с голямата лъжица. Много ми се услажда :038:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2009, 00:05 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Печен лук по марокански-Mezgaldi

4 средно големи глави лук
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. сух джинджифил
1/8 ч.л. куркума (или къри)
1/4 ч.л. едро смлян черен пипер
3 с.л. зехтин
2 с.л вода
1 .л. захар

Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета дебели 2 см.
В купичка смесваме отаналите продукти, без захарта и водата.
С помоща на четка намазваме двете страни на лука с маринатата.
Подреждаме лука в тавичка. Ако е остала марината я изсипваме в тавичката заедно с 2 с.л. вода.
Покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята на 200*Ц фурна за 45 мин.
Изваждаме от фурната и поръзваме със захарта.
Запичаме на грила на фурната докато захарта се карамелизира.
Сервираме като гарнитура за печени меса.

www.kayotic.nl

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2009, 14:37 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Холандски сладкиш

1 яйце
180 гр. захар
250 гр. брашно
щипка сол
230 гр. размекнато масло

В купа разбиваме яйцето с вилица. Отделяме 2 с.л. яйце настрана.
Добавяме останалите продукти в купата и месим до получаване на гладко тесто.
Разстиламе тестото в кръгла форма и намазваме отгоре с 2 с.л. яйце.
Печем в загрята на 200*Ц фурна за 20-25 мин.

Foodies


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2009, 12:11 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Тартифлет

600 гр. картофи
150 gr. нарязан на кубчета бекон
2 глави лук
100 мл. сметана
френско меко сирене-Реблушон, Бри, Камамбер

Обелените и нарязани на шайби картофи бланшираме за 10 мин. в подсолена вода.
В тиган запържваме бекона и нарязания на полумецеци лук.
Изцеждаме картофите от водата и ги прибавяме при лука.
Запърваме за 5 мин., овкусяваме със сол и черен пипер.
Изсипваме в тавичка, прибавяме сметаната и отгоре подреждаме нарязаното на кубчета сирене.
Печем на грила на фурната докато сиренето се разтопи.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2009, 20:42 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Телешко Уелингтън

1 кг. телешко бонфиле
3 с.л. зехтин
250 гр. пресни гъби
50 гр.масло
100 мл. сухо бяло вино
12 парчета прохуто
500 гр. бутер тесто
2 жълтъка, разбити с 1 ч.л. вода
щипка суха мащерка

Загряваме фурната на 220*Ц
Слгагаме телешкото месо в тавичка, намазваме със зехтин и овкусяваме с черен пипер.Печем около 20 мин.
Изваждам от фурната и оставяме да изстине напълно.
Смиламе гъбите в чопър възможно най-фино.
В тиган загряваме 2 с.л. зехтин и маслото.
Изсипваме вътре гъбите, поръсваме с мащерка и пържим около 10 мин.
Овкусяваме със сол и черен пипер, и прибавяме виното.
Задушаваме докато виното се изпари напълно.
Върху голямо парче свежо фолио подреждаме прошутото в двойна редица, като всяко парче застъпва предното.
Изсипваме половината от гъбите върху прошутото и разстиламе на равен пласт.Поставяме отгоре филето и намазваме с останалите гъби.
Хващаме краищата на фолиото и внимателно завиваме стегнато руло.
Оставяме в хладилника докато приготвяме тестото.
Разточваме 1/3 от тестото на кора с размери 18x30 см. и я поставяме в покрита с пекарска хартия тава.
Расточваме останалото тесто на кора с размер 28x36 см.
Поставяме филето в центъра на малката кора и намазваме краищата с жълтък.
Внимателно покриваме с голямата кора, притискаме добре краищата и с остър нож изрязваме излишното тесто.
С вилица притискаме ръбчететата, така че двете кори да залепнат добре.
Намазваме с жълтък и с помоща на остър нож правим леки диагонални разрези за украса.
Слагаме в хладилника за 30 мин.
Загряваме фурната на 200*Ц.
Намазваме Уелингтъна отново с жълтък и печем за около 30 мин.


Good Food

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 12:22 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Наде, отново неустоими предложения от теб :501: Аз се появявам в темата ти за огромно благодаря за вкусните Брюкселски гофрети :503: Купувай гофретник, миличко и ги пробвай. Страхотни са!


Прикачени файлове:
brukselski gofreti 2.jpg
brukselski gofreti 2.jpg [ 73.14 KiB | Прегледано 6800 пъти ]
brukselski gofreti.jpg
brukselski gofreti.jpg [ 68.91 KiB | Прегледано 6809 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 17:46 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Деси, страхотно изглеждат, как искам да си отхапя едно парченце. :303:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov