Вкусно и красиво!
Дата и час: 21 Окт 2018, 13:55

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Безмесни ястия
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2009, 11:18 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 14:48
Мнения: 287
Местоположение: София
Кюфтета от тиквички с кашкавал
Изображение


Продукти:


500 г тиквички (2 среди тиквички)
2 яйца
100-150 г кашкавал (сирене)
3 с л брашно
1 с л галета
1 с л копър (ситно нарязан)
2-3 скилидки чесън
сол
олио за пържене


Приготвяне:

Тиквичките се повистват и настъргват на едро. Посоляват се и се оставят да престоят половин час. След това се изцеждат от водата и се поставят в купа.

Кашкавала се настъргва на ситно и се прибавя заедно с разбитите яйца при тиквичките. Разбърква се добре.

Прибавя се брашното, галетата, копър и пасирания чесън. Сместа се разбърква още веднъж.

С лъжица се загребва от сместа и се пуска в сгорещена мазнина като леко се притиска. Пържат се и от двете страни до придобиване на хрупкава златиста коричка.

Поднасят се топли с подлучено кисело мляко или млечно-майонезен сос


Изображение
Приятен апетит !

_________________
Good to the last drop


Последна промяна Vicky на 04 Окт 2009, 11:20, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Безмесни ястия
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2009, 22:45 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 27 Юли 2009, 09:41
Мнения: 25
Редена постна мусака

Продукти:2 глави лук,3 моркова,300 гр.гъби,1/2 ч.ч.ориз,2 домата,1 кг.картофи,4 яйца,5 с.л.мазнина,2 ч.ч.прясно мляко,сол,черен пипер,копър магданоз.
Начин на приготвяне:Задушаваме в 5 с.л.мазнина ситно нарязания лук,нарязаните на кубчета моркови и нарязаните гъби.Като омекнат прибавяме ориза и наливаме 2 ч.ч. гореща вода.Оставяме го да ври докато ориза поеме водата.Сваляме от огъня ,прибавяме черният пипер,сол,магданоз,копър и обелените и нарязани домати.Разбъркваме всичко добре.Сваряваме картофите,обелваме ги и половината от тях настъргваме в намазана с мазнина тавичка.Изсипваме върху тях приготвената смес,а отгоре настъргваме останалите картофи.Поръсваме с масло и заливаме с разбитите с прясното мляко яйца.Печем мусаката в силна фурна,докато се зачерви.

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Безмесни ястия
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2009, 00:53 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Пилаф с патладжани


Прикачени файлове:
pilaf_patladjani2.jpg
pilaf_patladjani2.jpg [ 73.4 KiB | Прегледано 5712 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Безмесни ястия
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2009, 23:21 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Праз с яйца и извара
Прикачени файлове:
praz_jajca_izvara2.jpg
praz_jajca_izvara2.jpg [ 70.03 KiB | Прегледано 5496 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Безмесни ястия
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2009, 16:54 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Праз с ориз на фурна
Прикачени файлове:
praz_s_oriz_na_furna.jpg
praz_s_oriz_na_furna.jpg [ 91.4 KiB | Прегледано 5212 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Безмесни ястия
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2009, 18:00 
Offline
Редовен потребител
Аватар

Регистриран на: 03 Юни 2009, 14:23
Мнения: 308
Местоположение: София
Постни арменски сармички

Изображение

Продукти:
1 червена зелка
1/3ч.ч. булгур
1/2ч.ч. леща
240гр червен боб (от консерва)
240гр сварен нахут (аз ползвах от консерва)
2 глави кромид лук
100мл олио
сол, червен и черен пипер на вкус
зеленчуков бульон или вода

Приготвяне:
Измиваме зелката и отрязваме кочана. Внимателно отделяме листата и ги слагаме в тенджера с гореща вода. Посоляваме и сипваме 1с.л оцет. Варим 5-10мин, за да омекнат листата. Изваждаме и оцеждаме.
Накисваме булгура и лещата за 15-тина минути. През това време измиваме и нарязваме лука на кубчета, оцеждаме нахута и червения боб от соковете им. В тиган изливаме олиото и когато е достатъчно нагорещено, прибавяме лука и пържим до омекване, около 5-7мин. Към него добавяме останалите продукти, заедно с 1ч.л. сол, 1с.л. червен пипер и щипка черен пипер. Разбъркваме добре и махаме от огъня.
Навиваме сармичките по стандартния начин, като предварително сме отрязали жилавата част на листата. Подреждаме една до друга в тенджера с дебело дъно, като е добре да няма разстояние между тях, за да не се развият. Ако ви е останала от плънката, можете да я изсипете върху сармичките, а най-отгоре да поставите 1-2 зелеви листа. Наливаме вода или зеленчуков бульон до зелевите листа и покриваме чиния. Слагаме да заврат на силен огън, а след това намаляме и оставяме да къкри около половин час, или докато зелето е готово.

Изображение

П.П. Рецептата е на моя близка приятелка арменка. Може да се приготви и с кисело зеле, както и да се добавят смлени орехи към плънката.

_________________
Run your fingers through my soul. For once, just once, feel exactly what I feel, believe what I believe, perceive as I perceive, look, experience, examine, and for oncе... just once, understand...

Моят блог


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Безмесни ястия
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2009, 20:57 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Sunshine, много интересна рецепта :501: . Аз си мислех за сърми с червено зеле, но с месце :038:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Безмесни ястия
МнениеПубликувано на: 06 Мар 2010, 12:46 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Картофени тимбалчета

-5-6 големи картофа
-стрък пресен чесън
-глава/средна/ стар лук
-1ч.ч. натрошено сирене
-2 яйца
-1 малка зелена чушка/по желание люта/
-магданоз
-копър
-черен пипер
-остатъците от три сварени яйца след отделяне на шайбите с жълтък

Картофите се сваряват , обелват и намачкват.Омесват се с останалите продукти.
9 чашки за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с пикантна панировка с корнфлейкс/може и галета/.
Чашките се напълват със сместа ,капва се по малко разтопено масло или олио отгоре и се пекат на 200 градуса , докато сместа започне да се отделя от стените.
Тимбалчетата се освобождават от чашките , отгоре се поставя шайба от варено яйце и се полива с разтопено масло с чевен пипер.
Хубави са както топли , така и студени.


Прикачени файлове:
DSC04629.JPG
DSC04629.JPG [ 56.82 KiB | Прегледано 4732 пъти ]

_________________
Изненадите на Мери Попинз
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Панирана коприва
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2010, 22:31 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 18 Мар 2010, 22:07
Мнения: 2
Панирана коприва
Продукти:
около 150-200 гр. коприва – прясна – само врухчетата, до 3 листенца

1 яйце
2 с.л. брашно
щипка черен пипер


Почистваме копривата.Загряваме олио за пържене.
Взимаме листо или връхче от копривата, топваме в панировката – разбитото яйце с брашното и подправки на вкус и пържим до златисто.

http://rusanka-kulinaria.blogspot.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Безмесни ястия
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 23:17 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 15 Мар 2010, 10:57
Мнения: 10
Местоположение: Veliko Tarnovo
Огретен
Gratin dauphinoise a la Jean de Vienne


Продукти:

1 кг. картофи
360 гр. настърган кашкавал или чедър
550 мл. неподсладена сметана
120 мл. прясно мляко
3-4 скилидки накълцан чесън
1 с.л. къри
2 стръка мащерка
2 дафинови листа
1 ч.л. кимион на зърна
индийско орехче на вкус
сол
черен пипер
масло за намазване на тавата или касеролата

Приготвяне:

Загряваме фурната на 160 градуса.
Картофине по възможност се измиват добре и се нарязват на 2-3 мм. колелца.
В голяма купа овкусяваме картофите със солта, пипера, мащерката, дафиновия лист, кърито, кимиона и индийското орехче.
Добавяме кашкавала и разбъркваме.
Добавями сметаната и млякото и разбъркваме.
Изсипваме сместа в намазнения съд и печем 60тина минути.

Картофите трябва да са допре изпечени с кафява коричка.

Изображение

Изображение

Изображение

Източник: Chef Academy series on Bravo TV

_________________
Александър Господинов
http://picasaweb.google.com/alexhg1/Kulinariq#
http://www.flickr.com/search/?q=kulinariq&w=48813190%40N07


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov