Вкусно и красиво!
Дата и час: 20 Авг 2018, 11:59

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 15:46 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Салата "Капрезе-Авангард"

15 чери доматчета
150 гр. моцарела + 150 мл. от суроватката
50 мл. зехтин
15 листа босилек

Нарязваме моцарелата на дребни парченца и смесваме със сороватката.
Пасираме до получаване на много финно пюре. Прибавяме зехтина и разбъркваме леко.
Пълним пласмасови пипетки с моцареления дресинг и ги забиваме в чери доматките.
Украсяваме с листенце босилек.
Дегустираме, като захапваме цялото доматче и в същото време изцеждаме от пипетката моцареления дресинг.
Ако нямате пипетки, може да издълбаете доматчетата и да ги напълните с дресинга.



Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 17:10 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Ей, Наде, това наистина е авангардно :!:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 17:40 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
kemi написа:
Ей, Наде, това наистина е авангардно :!:


Луд умора няма! :P


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 17:42 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Пълнени пъдпъдъчи яйца

10 пъдпъдъчи яйца
1 с.л. заквасена сметана или крема сирене
3 листенца копър, нарязани на ситно
прясно смлян черен пипер
5 скариди, нарязани на ситно

Варим яйцата за 10 мин. в подсолена вода.
Обелваме ги внимателно и нарязваме на половинки.
Изваждаме жълтъците и ги смесваме със сметаната, копъра и черния пипер.
Пълним яйцата с жълтъчната смес и завършваме с парченца скариди.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 22:10 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Пататас Бравас-испански пикантни картофи

за соса:
3 с.л. зехтин
1 малка глава лук, нарязана на ситно
2 скл. чесън, пресовани
227 гр. домати от консерва
1 с.л. доматено пюре
2 ч.л. червен пипер
голяма щипка лют червен пипер
1 шипка захар
нарязан на ситно магданоз
заквасена сметана

за картофите:
900 гр. картофи
2 с.л. зехтин

Загряваме зехтина в тиган, прибавяме лука и запържаме за 5 минутки.
Прибавяме чесъна, доматите, доматеното пюре, червения и лютия пипер,захарта и сол.
Оставяме да заври, като бъркаме непрекъснато.
Оставяме да къкри на слаб огън за 10 мин.
Загряваме фурната на 200*Ц.
Нарязваме картофите на малки кубчета и подсушаваме с кухненска хартия.
Изсипваме ги в тавичка, поръсваме със зехтин и сол.
Печем 40-50 мин.
Поставяме топлите картофки в купичка, отгоре слагаме от доматения сос и заквасена сметана.
Поръсваме с магданоз и сервираме.
Вкусни са и студени.

GoodFood


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2009, 23:28 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Сьомга и екзотична салца, опушени в мащерка

4 парчета x 50гр. сьомга
зехтин
4 стръкчета суха мащерка

за салцата:
1 с.л. оцет от бяло вино
сока и настърганата на ситно кора от 1 портокал
1 с.л. зехтин
2 с.л. накълцан кориандър
1/2 манго, нарязано на малки кубчета
1 червена паприка, нарязана на дребни кубчета
сол и черен пипер

Смесваме оцета с 2 с.л. портокалов сок и 1 с.л. зехтин.
Прибавяме кориандъра и портокаловата кора.
Овкусяваме със сол и черен пипер, и смесваме с мангото, и паприката.
Намазваме рибата със зехтин и запичаме за кратко на грил тиган.
Разпределяме салцата в 4 бурканчета с капаче.
Поставяме отгоре парче сьомга.
Вземаме стръкче мащерка и го запалваме с кибритена клачка.
Бързо слагаме в бурканчето и затваряме капачето.
Сьомгата придобива леко пушен аромат.

Proeven


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2009, 13:08 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Дип от печен чесън

1 голама глава чесън
2 с.л. зехтин
4 с.л. кисело мляко
2 с.л. майонеза
2 ч.л. едрозърнеста горчица

Rазделяме чесъна на скилидки. Поставяме ги в тавича, поръсваме със зехтина и печем в предварително загрята на 200*Ц фурна, за около 20 мин. (или докато чесъна омекне).
Почистваме скилидките от люспите и заедно с всички останали продукти миксираме в блендер.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2009, 15:41 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Гълъби с глазирани зеленчуци и хлебна дантела

2 гълъба
200 гр. млади морковчета
2 шалота
50 мл.вермут
100 гр. тънки зелени аспержи
1 с.л. масло
1 с.л. мед
1 ч.л. бял винен оцет

за хлебната дантела:
80 гр. вода
10 гр. брашно
20 гр. олио
щипка сол

Овкусяваме гълъбите със сол и черен пипер.
В тиган загряваме масло и ги запържваме на среден огън, докато получат хубав златисто-кафяв цвят от всички страни.
Изхвърляме половината мазнина от тигана. В останалата запърvваме нарязаните на ситно шалоти.Деглазираме с вермута.Оставяме на огъня още 2 мин., докато соса се позгъсти.
В тиган загряваме 1с.л. масло, прибавяме меда и оцета.
Разбъркваме добре и прибавяме морковите.
Намаляме огъня до слаб и ги оставяме да се глазират за 10 мин.
Изваждаме ги и на тяхно място поставяме аспержите. Глазираме 3-4 мин.

приготвяне на дантелата:
В купа слагаме всички продукти и разбиваме с миксер.
Загряваме на среден огън незалепваш тиган, без да добавяме мазнина.
Вземаме от сместа с малък черпак и изсипваме в тигана.
Оформя се красива дантела с много дупчици.
Отлепяме от тигана с помоща на шпатула и изваждаме, когато дантелата получи златист цвят.

*Вместо гълъби може да използвате друг пернат дивеч.
*Рецептата за хлебната дантела е на
Chantal


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2009, 16:36 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Змиорка в зелено

500-600 гр. речна змиорка,
почистена от вътрешностите и кожата
20 гр. масло
2 шалота
200 мл. бяло вино
100 мл. вода
по 1 връзка, магданоз,кервел, маточина, кресон, мащерка
200 гр. спанак
200 гр. киселец
3-4 стръка зелен лук
2 дафинови листа
50 мл. готварска сметана
сока от 1 лимон

Загряваме маслото в голяма касерола.
Запърваме нарязаните на ситно шалоти.
Прибавяме змиорката, нарязана на по 5 см. парчета, и запържаме за 5 минути.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Прибавяме виното и водата и дафиновите листа. Оставяме да ври на не много силен огън за няколко минути,докато месото се отделя лесно от кокалите.
Изваждаме рибата и усилваме огъня. Оставяме бульона да ври, докато се редуцира наполовина.
Нарязваме всички зелени подправки на много ситно и ги изсипваме в бульона.
Овкусяваме с лимоновия сок. Когато подправките се сварят, прибавяме сметаната и рибата.
Сервираме с пържени картофки.

* Ако нямате киселец, сложете само 400 гр.спанак.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2009, 19:22 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Лимонова тарта

200 гр. захар + 1 с.л.
кората на 2 лимона, нарязана на тънки лентички
сока от 3 големи лимона
25 гр. разтопено масло
25 гр. брашно
250 гр. бутер тесто
4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
250 гр. рикота

В малка касерола слагаме 100 мл. вода и 1 с.л. захар.
Загряваме на среден котлон и бъркаме непрекъснато, докато захарта се разтопи. Изсипваме вътре лимоновите кори и оставяме да заври.
Намаляме огъня и оставяме коричките да се кандират за няколко минути.
Изцеждаме ги от течноста и поставяме върху кухненска хартия да изсъхнат.
Загряваме фурната на 180*Ц.
Разбиваме с миксер жълтъците и захарта, докато удвоят обема си.
Прибавяме лимоновия сок и маслото.
Прикарваме рикотата през цедка в купата, прибавяме брашното и разбиваме добре, до получаване на гладка смес.
В друга купа разбиваме белтъците, докато започнат да образуват връхчета.
Прибавяме ги внимателно към другата смес.
Намасляваме и набрашняваме 25 см. кръгла форма.
Изрязваме кръг от бутертестото, с 1-2 см. по-голям от формата, и го поставяме вътре.
Изсипваме отгоре лимоновия микс и печем за 20 мин.
Поръсваме с лимоновите корички и печем още 15-20 мин.
Оставяме тартата да изстине напълно във формата.

източник: Delicious.



Изображение

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov