Вкусно и красиво!
Дата и час: 20 Авг 2018, 17:24

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2010, 21:18 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Не мисля, още преди да добавя лимона ориза си беше така.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2010, 23:18 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Кус кус с боровинки

1 ч.ч кускус
1 ч.ч. вряла вода
1 с.л. зехтин
щипка сол
1 ч.ч пресни боровинки
2 стръка зелен лук
свежа мента( по желание)

Нарязваме лука и боровинките на малки кръгчета.
Слагаме кускуса в тенджера, поръсваме със солта и заливаме с врялата вода.Захлупваме тенджерата и оставяме за 5 мин.
Поръсваме кускуса със зехтин и започваме да го "претриваме" през пръстите си, така че всички зрънца да се отделят едно от друго. Прибавяме лука, боровинките и ментата и разбъркваме добре
.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2010, 00:48 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Наде, страхотни ястия си ни показала! :503:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2010, 17:49 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Благодаря за рецептата дип от камамбер, Наде! Направих го и го използвах така, беше много вкусно, само пропуснах маскарпонето, че много тежко щеше да стане :422:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2010, 19:59 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Хляб без месене със сушени домати

375 гр. бяло брашно
1 3/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. суха мая
1/2 ч.ч. нарязани на ситно сушени домати
420 мл. топла вода

В голяма купа смесваме всички продукти, добавяме водата и бъркаме до получаване на хомогенна смес.
Покриваме със свежо фолио и оставяме да втасва 18-20 часа.
Набрашняваме леко работния плот. Изваждаме внимателно тестото от купата и го поръсваме леко с брашно.
Покриваме със свежо фолио и оставяме за 20 мин.
Оформяме тестото на питка, покриваме с фолио и оставяме да втаса за 2 часа.
Загряваме фурната на 250*Ц. Половин час преди да започнем печенето
слагаме съда(задължително с дебели стени и капак), в който ще печем хляба във фурната.
Внимателно поставяме питката в горещият съд и покриваме с капака.
Печем 30 мин.

по идея на cookingbread.com

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2010, 00:43 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Кренвиршки

1 ч.чаша прясно мляко
1/2 ч.чаша вода
1/4 ч.чаша масло
4 1/2 ч. чаши брашно
1 пакетче суха мая
2 с.л. захар
1 1/2 чаени лъжички сол
1 яйце
10 наденички тип франкфурт
кетчуп
суха чубрица


В малка тенджера загряваме млякото, водата и маслото.
В голяма купа разбъркваме заедно 1 3/4 ч. чаша брашно, маята, захарта и солта. Смесваме млякото с брашняната смес, добавяме и яйцето. Добавяме останалото брашно и замесваме гладко и еластично тесто.
Разделяме тестото на 10 равни части. Разточваме всяка част на не много тънко кръгче.Намазваме отгоре с кетчуп и поставяме еднa наденичкa. Навиваме като кифличка и поставяме в намазнена тавичка.
Покриваме с кърпа и оставяме да втасат около половин час.Намазваме с ратворен с малко вода кетчуп и поръсваме с чубрица. Печем 20-25 мин. на 180*Ц


Изображение Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2010, 21:13 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Пълнени смокини със синьо сирене

смокини
заквасена сметана
синьо сирене
черен пипер

Разрязваме смокините на две половинки и внимателно издълбаваме сърцевината им.
В купичка смесваме сметаната, сиренето и накълцаната на ситно
сърцевина от смокините. Овкуссяваме с щипка прясно смлян чер пипер.
Разпределяме сместа в издълбаните смокини. По желание поръсваме със ситно настъргани ядки (орех, лешник...)


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2010, 14:28 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Леща с печени зеленчуци

2 ч.ч. леща
2 червени пиперки
2 глави лук
3-4 моркова
2 корена пащърнак
4 домата
няколко скилидки чесън
1 лимон
няколко клонки прясна мащерка
дафинов лист
зехтин
сол, черен пипер

Почистваме всички зеленчуци и ги нарязваме на едри парчета.
Пставяме ги в тавичка заедно с мащерката и дафиновият лист, и поръсваме със зехтин, сол и черен пипер.
Печем около 1 час в загрята на 200*Ц фурна.
През това време сваряваме лещата.
Слагаме готовите зеленчуци (без лимона) в блендер и ги смиламе.
Прибавяме ги при лещата и оставяме да заври.
По желание добавяме и наденички.


Изображение

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2010, 21:55 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Наде, вчера правих твоя домашен Данет и много ми хареса. Наистина се доближава по вкус доста до купешкия. За съжаление ме няма по светло у дома и не мога да го снимам и да ти го покажа, но е чудесен. Благодаря за рецептата! :387:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2010, 15:22 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Деси, много се радвам, че ти е харесало кремчето. :038:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov