Вкусно и красиво!
Дата и час: 19 Ное 2018, 19:10

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 00:31 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Ето един изключително лесен десерт:

Фиадоне

Продукти:

3 яйца
160 гр захар
250 гр рикота
портокалови или лимонови кори

Приготвяне:
Захарта и яйцата се разбива до побеляване с миксер. Добавя се рикотата и коричките и се разбива много хубаво да няма бучки. Изсипва се във форма и се пече 30-40 минути на 180 градуса.


Прикачени файлове:
fiadone.jpg
fiadone.jpg [ 52.26 KiB | Прегледано 6227 пъти ]
fiadone 2.jpg
fiadone 2.jpg [ 48.64 KiB | Прегледано 6222 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2010, 14:07 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Пана кота с кампари, портокал и шоколадов сос

Прикачени файлове:
panna_cotta_campari_portokal3.jpg
panna_cotta_campari_portokal3.jpg [ 36.91 KiB | Прегледано 6121 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2010, 18:05 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Шоколадово-портокалов мус
Прикачени файлове:
shokoladovo_portokalov_mus4.jpg
shokoladovo_portokalov_mus4.jpg [ 32.21 KiB | Прегледано 6043 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 23 Фев 2010, 23:51 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Мока крем

Прикачени файлове:
mokka_krem4e3.jpg
mokka_krem4e3.jpg [ 60.86 KiB | Прегледано 6303 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 06 Мар 2010, 18:46 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Парфенца- спиралки

Изображение

за плодовото желе
-1 компот от малини/800 ml/добре подсладен/
-20 г /2 пак./ желатин на Доктор Йоткер
Компотът се пасира и се минава през сито , за да се отделят семките.
Желатинът се накисва в 200 грама от сока и се оставя да набъбне.Втечнява се в микровълновата фурна за 30 секунди и се прибавя към останалия сок.
Голямата тава към печката се застила с полиетилен.
Сокът се изсипва в тавата и се оставя в хладилника , докато се желира.

за сметановия крем
-300 грама заквасена сметана
-250 г течна животинска сметана
-пудра захар и ванилия на вкус
-10г желатин на Доктор Йоткер
Заквасената сметана се разбива със захарта и ванилията.
Течната сметана се разбива , докато образува връхчета.
Двете сметани се смесват и се прибавя желатинът/предварително подготвен по гореописания начин/.
Сметановата смес се изсипва в/у плодовото желе и се заравнява.Оставя се в хладилника , докато се стегне.
Когато сметаната се желира ,тавата се изважда от хладилника .С макетно ножче се режат ленти с дължина и ширина по желание.Хубаво е това да става в/у дървена дъска , за да не се похаби резеца. С пдходящо ножче се минава м/у полиетилена и плодовото желе.След това се завиват рулца, които отново се загръщат в лентите , за да не изсъхват и се деформират в хладилника.
Преди сервиране, наилоновите ленти се отделят и парфето се сервира в чинийка.
По желание това може да стане в/у канапе .
В случая използвах смес за скалички от какаови бисквитки и масло.
Може да се изрежат кръгчета от готови рула, пандишпан , кекс .......

Случи се така , че тавата ми не беше добре нивелирана в хладилника.По тази причина част от рулцата бяха с повече плодово желе, а другите по- сметанови. Няма лошо!!!

Изображение

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2010, 01:10 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 15 Мар 2010, 10:57
Мнения: 10
Местоположение: Veliko Tarnovo
Карамелени кошнички

Продукти
Захар за карамела - около 2 сл.
Свежи плодове за кошничката

Аз съм използвал ябълка и банан.

Приготвяне
Захарта се карамелизира при средна температура, за да не прегори (моята трябваше да я сваля секунда по-рано) и си чака да поизстине, като се проверява момента когато почва да се влачи на конци.
Предварително се приготвя подходяща "матрица за кошничката"(черпак, чашка за крем), за предпочитане метална и се намазнява леко с растително масло.
Карамела се захваща с лъжица и започва да се намотава около матрицата.
Веднага след това готовата кошничка се отделя и се поставя в десертна чиния. Пълни се с каквото душа ви хареса :)
Може сладолед, замразени плодове и т.н.

Изображение

Техниката я видях по един телевизионен сериал - chef.academy.s01e01. А рецептата си е лично моя интерпретация. Дано ви хареса :)

Източник: Chef Academy series on Bravo TV

_________________
Александър Господинов
http://picasaweb.google.com/alexhg1/Kulinariq#
http://www.flickr.com/search/?q=kulinariq&w=48813190%40N07


Последна промяна alexhg1 на 29 Мар 2010, 21:35, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2010, 11:52 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Страхотно предлставяне!
Личи си, че сте фен на по-изисканите предложения, от където сигурно идва и интереса към авангардната гастрономия!
Ще се радвам на още такива предложения от вас!
:037:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2010, 18:39 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Грис халва с кокос и карамел
Изображение

1ч.ч. = 200ml
за 10бр.
-1ч.ч.грис
-1ч.ч. захар
-1 прахче ванилия
-канела/по желание/
-100ml олио/разтопено масло/
-1/2 ч.ч. кокосови стърготини
-2ч.ч. вода/прясно мляко/

Кокосовите стърготини и грисът се размесват с мазнината и се разбъркват на котлона , докато порозовеят.
2с. л от захарта се карамелизират до тъмен карамел .Добавя се водата и останалата захар.Бърка се , докато се получи карамелен сироп.
Сиропът се изсипва при гриса и се бърка , докато сместа започне да се отлепя от стените на съда.Ароматизира се.
Съдът се покрива с памучна кърпа, захлупва се с капак и се изчаква 5-10 мин.
Халвата може да се разстеле в тавичка и след охлаждане да се нареже .
Аз използвах формички за тарталети.

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2010, 20:00 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 06 Май 2009, 11:12
Мнения: 1457
Местоположение: София
Тирамису (в чаша)

Прикачени файлове:
tiramisu_4a6a2.jpg
tiramisu_4a6a2.jpg [ 38.77 KiB | Прегледано 5102 пъти ]

_________________
Изображение


Кулинарна магия с Мони


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кремове, мусове, десерти...
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2010, 17:40 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Оризов пудинг с пюре от дюли

Изображение

за оризовия пудинг
1ч.ч.=200мл

-1ч.ч.ориз
-1л прясно мляко
-1ч.ч.захар
-30-40г масло
-2 прахчета ванилия
-1с.л.нишесте ванилия/или прахообразен пудинг със същия аромат/

Оризът се измива, залива се с 200мл студена вода и се вари до поемане на течността.Добавя се млякото и се доварява на умерен огън до готовност на оризовите зърна.Подслажда се и се сгъстява с нишестето.Снема се от котлона и се разбърква с маслото и ванилията.

за пюрето от дюли

Почистените и нарязани плодове/3-4 бр./се заливат с вода и се варят до готовност.Прецеждат се , пасират се и се подлаждат на вкус.Обемът на плодовото пюре трябва да е около 2ч.ч.

Към топлия оризов крем се добавя охладеното пюре .За любителите на плодовия вкус купите/ чашките/се гарнират с допълнително пюре.По желание се поднася с бита сметана и канела.

Изображение

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov