Вкусно и красиво!
Дата и час: 13 Дек 2017, 23:34

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2010, 14:12 
Offline
Начинаещ
Аватар

Регистриран на: 26 Окт 2010, 16:16
Мнения: 39
Mного, много ви благодаря ! :480:
Тортата наистина е уникално вкусна, може да не е кой знае каква красавица, но вкуса й е умопомрачителен . :389:
За любителите на шоколадовите торти, още едно предложение от мен, блат по рецепта на David Lebovitz. :037:

Devil`s Cake

Изображение

Продукти :

за блата :
2 големи яйца на стайна температура
1 пакетче краве масло ( меко )
230 грама брашно
1 чаена чаша захар
9 супени лъжици неподсладено какао
1 / 4 чаена лъжичка сол
2 / 3 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 / 2 чаена лъжичка бакпулвер
120 мл прясно сварено и охладено кафе
120 мл прясно мляко на стайна температура

за сиропа :
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша вода
ромова есенция

сладко от боровинки за намазване на блатовете

за пълнежа:
200 грама шоколад
200 мл течна сладкарска сметана

готов фондан за покритието

Изображение

Да направим блата - разбийте с миксер маслото и захарта до смесването им и прибавете яйцата едно по едно !
Смесете всички сухи съставки и прибавете половината от тях към яйчената смес !
Разбъркайте добре с миксера отново ! Добавете кафето и мляко, разбийте пак и накрая сложете и останалите сухи съставки !
Разбийте с мискера до получаване на гладка хомогенна смес !
Изсипете в подготвена за печене тава ( моята е с диаметър 23 см ) и изпечете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна !
Оставете го в изключена фурна за 5 минути и го извадете да изстине !
Блатът трябва да бъде напълно изстинал, преди да продължим работата с него !
След като е готов, срежете го напречно на 2 равни блата !
Подгответе си сиропа, като смесите съставките за него и го варите до леко сгъстяване !
Пригответе си и пълнежа, като разтопите на слаба степен на котлона и на водна баня шоколада и след като е леко изстинал, му прибавите сметаната ( течна, не я разбивайте ) !
Разбъркате добре до пълното им смесване !
Сиропирайте първия блат с половината сироп и го намажете с малко сладко от боровинки !
Изчакайте и горещия сироп в блата да изстине и изсипете всичкия пълнеж !

Изображение

Разстелете го добре по цялата повърхност и сложете отгоре и другия блат !
Сиропирайте леко и него и го намажете със сладкото от боровинки !
" Не трябва да са сиропирани блатовете, когато се работи с марципан или фондан" , ще ми се скара някой ! :))
Ами, ок, може и да не трябва, ама аз ги сиропирах, защото не стига, че е шоколадово тесто, ами ако е и сухо, никой няма да пипне тортата у дома ! :))
А и сиропът ми не е кой знае колко, сами ще се убедите ! :)
Ако нямате фондан у вас, можете да намажете тортата с разтопен шоколад или пък с кувертюр или с каквото си пожелаете !

Почерпете се, приятели ! :037: :037:

Изображение

_________________
Кулинарен блог "Ginger Cookies"
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2010, 19:31 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Както и очаквах дебюта ти е шеметен! Добре дошла в нашите редички :480:
Торта Реформа съм я правила за подарък и беше уникално вкусна, но за съжаление не можах да я снимам!
Твоята изглежда перфектно както всички останало в блога ти! :503:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2010, 14:32 
Offline
Начинаещ
Аватар

Регистриран на: 26 Окт 2010, 16:16
Мнения: 39
Не мога да не подаря и на вас рецептата на любимата ми торта .
Приготвих я оня ден и още ме държи еуфорията от резултата .
Дано да ви хареса ! :037:

Торта " Milka "

Изображение

Продукти :

за блатовете :
10 белтъка
250 грама пудра захар
300 грама смлени лешници ( запечени и обелени ), ако нямате - опитайте с орехи
2 супени лъжици брашно

за крема :
10 жълтъка
1 литър прясно мляко
3 пудинга с варене " Д-р Йоткер " ( сметана или ванилия )
250 грама качествено меко краве масло
300 грама млечен шоколад " Милка " ( кафяв )
300 грама бял шоколад " Милка "
3 супени лъжици брашно
захар на вкус ( аз сложих около 150 грама )
100 мл сладкарска сметана
2 желатина

Изображение

Да приготвим блатовете :
Разбийте белтъците и захарта на пяна, прибавете ситно смлените ядки и брашното и разбъркайте със шпатула !
Изпечете 3 еднакви блата в предварително загрята на 180 градуса фурна !
Следете блатовете по време на печене, защото стават бързо !
Оставете ги да изстинат напълно !

Изображение

А сега как да направим и крема :
Сложете 800 мл от млякото да заври, внимавайте да не загори !
В останалите 200 мл студено мляко разбъркайте много добре с миксер жълтъците, брашното и пудингите !
Махнете за малко горещото мляко от котлона и на много тънка струйка добавете от него към яйчено - пудинговата смес !
Разбърквайте много интензивно, за да не се пресекат жълтъците и така до пълното смесване на продуктите !
Върнете крема на котлона и на много слаба степен го варете, докато стане гъст !
Махнете го от котлона !
Пригответе желатина, според указанието и го смесете с крема ( част от крема се добавя постепенно към желатина, разбъркайте да се съчетаят напълно и после смесете всичко ) !
След като кремът се охлади , прибавете разбитата на пяна сметана и мекото масло и разбийте до хомогенност !
Разделете крема на 2 части, в едната част сложете разтопения на водна баня ( задължително ) бял шоколад, а към другата част - млечния кафяв шоколад, разтопен пак на водна баня !
Сглобете тортата в тава със свалящ се ринг, като редувате блат, крем, блат, крем, блат и крем накрая !
Украсете по ваш вкус !


Оставете тортата в хладилник задължително за една нощ, за да стегне крема, и за да може да се реже !
Ако отворите ринга рано, а не изчакате достатъчно, рискувате всичко да се изсипе и труда ви да отиде по дяволите !
Не че и от кухненския плот не можете да изгребете всичко с лъжици, ама някакси не е естетично ! :122:
Успех и да ви е сладко ! :037:

Изображение

_________________
Кулинарен блог "Ginger Cookies"
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2010, 15:56 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Невероятна торта! Браво, Рони! :503:
Отдавна се каня да направя някоя от тези, че и аз съм ги набелязала отдавна, но пусти мързел, пък и само торти ми липсваха и стотачката не ми мърда :038:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2010, 00:54 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Страхотна тортичка, точно както ги харесвам с мноооооооого крем. :444:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 01 Яну 2011, 18:51 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Новогодишна торта

Изображение
1ч.ч. =200ml

Тортата е от три еднакви блата.

За всеки блат

-2 яйца
-3/4 ч.ч. захар
-2с.л. гореща вода
-2с.л. олио
-3/4 ч.ч. брашно
-3/4 ч.ч. смлени орехи
-1 прахче ванилия
Белтъците се разбиват на сняг.
На няколко порции се добавя захарта и разбиването продължава още няколко мин.
Следват един по един жълтъците , горещата вода и олиото.
Накрая към пухкавата смес внимателно се прибавят брашното , смлените орехи и ванилията.
Сместа се изсипва във форма с диаметър 24см в/у хартия за печене.
Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Всеки блат се охлажда в/у метална решетка и хартията се отлепва.

За сиропиране
3 с.л. захар се карамелизира.Добавя се 1 ч.ч. гореща вода и допълнително захар по желание.Може да се добави и лъжичка ароматен алкохол.Бърка се , докато карамелът се разтопи.Сиропът се охлажда и с него се сиропират блатовете.

За млечния крем
-1/2 литър прясно мляко
-5-6 с.л. захар/или на вкус/
-1 с.л.с куп брашно
-2с.л. с куп нишесте
-2 прахчета ванилия
-1 яйце
Яйцето , захарта ,брашното и нишестето се разбъркват на гладка каша с малко мляко или вода..Прибавя се към кипналото и отстранено от котлона мляко.Връща се на котлона и се бърка до сгъстяване на крема.Ароматизира се с ванилията.Докато се охлади , кремът се разбърква няколко пъти , за да не хваща коричка.

За масления крем
-3/4 пак. От 125г меко масло
-3 пълни супени лъжици пудра захар
-1 прахче ванилия
Маслото и пудрата захар се разбиват на пухкав крем

За шоколадовия крем
-150г течна животинска сметана
-100г бял шоколад
-1ч.ч. кокосови стърготини
Сметаната се затопля до кипване . Сваля се от огъня и се добавят начупения шоколад и кокосовите стърготини..Бърка се , докато шоколадът се разтопи , а кокосът леко набъбне и пусне аромата си.Кремът се охлажда .

Към масления крем при непрекъснато бъркане се добавя лъжица по лъжица млечният и шоколадовият крем.

Сиропираните блатове се намазват обилно с крем във форма с подвижен борд.Замазва се отгоре и се оставя да стегне в хладилника.

За глазурата
3/4ч.ч. захар се карамелизира и се разрежда с 3/4 ч.ч. млечна сметана.Бърка се , докато карамелът се разтопи.Охлажда се леко/за да не се пресече /и се добавя 3/4 ч.ч. портокалов сок.Ако случайно от киселината на сока карамеления сос се пресече, се пуска за малко пасаторът.
На 350 милилитра карамелен сос се добавя 10г предварително подготвен желатин.
Охладената торта се залива с глазурата, правят се няколко щриха с разтопен бял шоколад, следва размесване с клечката за зъби и отново в хладилника.
Когато глазурата стегне , рингът се сваля и тортата се облепва с ядки по желание.
Изображение

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2011, 17:03 
Offline
Начинаещ
Аватар

Регистриран на: 28 Яну 2011, 14:05
Мнения: 13
Местоположение: Монтана
Торта с банани

3 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
5 г бакпулвер (1/2 пакетче)
250 мл Кока-Кола или сок от компот
3 бр. банани
1 пакетче суха сметана
кокосови стърготини за поръсване

Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем. Постепенно се прибавя брашното, пресято с бакпулвера. Пече се в намазнена (не набрашнена) тортена форма в умерена фурна. Като изстине се изважда в чиния и се залива с Кока-Кола или сока. Поръсва се с кокосови стърготини. Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета банани. Сухата сметана се приготвя според указанията на опаковката и се намазва с нея цялата торта (вместо суха сметана може да се ползва течна, като се разбие с пудра захар на вкус). Украсява се по желание и престоява в хладилник преди поднасяне.


Прикачени файлове:
 банани (2).JPG
банани (2).JPG [ 50.81 KiB | Прегледано 6679 пъти ]
 банани.JPG
банани.JPG [ 82.5 KiB | Прегледано 6685 пъти ]

_________________
ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ГЛЕДНАТА ТОЧКА !
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2011, 16:10 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Палачинкова торта 4

Не си спомням точната рецепта за тази торта, но нека я има в темичката като поредната от палачинкови.
Правих я за едно студентско парти и не изглежда съвсем добре на снимка.

20 фини палачинки намазани с шоколадов ганаш се завиват на пурички.Редят се на два реда като вита баница и се заливат с крем от заквасена сметана и ванилов пудинг/стегнат с желатин./

Изображение

Изображение

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2011, 16:40 
Offline
Потребител

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:11
Мнения: 134
Палачинкова торта 5

Изображение
за палачинките
-3 яйца
-3с.л. захар
-400ml прясно мляко
-сол на върха на ножа
-бакпулвер 1/4 пак. от 10г
-1с.л.трипълсек или друг ароматен алкохол
-2 прахчета ванилия
-3с.л. разтопено масло
-брашно за нормално палачинково тесто
Тестото се приготвя по стандартния начин.От него в съвсем леко намслен тиган се приготвят палачинките.

за крема
-400г заквасена сметана
-пудра захар на вкус
-2 прахчета ванилия
-1 опаковка ванилов крем без варене на Д-р Йоткер
-400ml студено прясно мляко за приготвяне на крема
-15г желатин/предварително набъбнал в 100г студена вода и разтопен на водна баня/
-шепа нарязани коктейлни черешки или плодчета от сладко
Сметаната се разбърква с пудрата захар и ванилията.Кремчето се приготвя според указанията на опаковката.Двата крема се смесват и към тях се добавя леко охладеният желатин.Колко да е сладък кремът, всеки решава според вкуса си.
На дъното на формата се застила една палачинка, намазва се с крем и в/у него се надиплят палачинки.Отново се маже с крем и така до изчерпване на продуктите . Завършва се с крем.Дали ще използвате всички палачинки , или ще направите тортата по- креместа, отново решавате вие.Оставяте тортата да стегне за няколко часа в хладилника, освободете я от борда и залейте с глазурата.Може да панирате отстрани с ядки .
за глазурата
-3с.л. кристална захар
-100ml течна неподсладена животинска сметана
Захарта се карамелизира в тефлонов тиган до кехлибарен цвят . Добавя се затоплената до точка на кипене сметана. Разбърква се до гладка консистенция. Охлажда се леко и се нанася в/у тортата.Може да се направи борд от бита сметана , за да не изтече, ако е по- рядка. При мен се получи перфектна консистенция, но вероятно това зависи от качеството на сметаната и големината на супената лъжица.
Изображение

_________________
Изненадите на Мери Попинз


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2011, 18:27 
Offline
Потребител

Регистриран на: 08 Авг 2010, 21:56
Мнения: 142
Рапи, тази карамелената със сигурност ще я направя в най-скоро време :387:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov