Вкусно и красиво!
Дата и час: 14 Дек 2017, 01:29

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Актуално


Кликнете, за да видите актуалната тема във форума!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2009, 02:24 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Пияна сладоледена бомба

200 гр. стафиди
85 гр. сухи боровинки (или други сушени плодове)
6 с.л. коняк
2 с.л. кафява захар
100 гр замразени червени боровинки ( или други замразени червени плодове)
1 л. ванилов сладолед ( по възможност домашен)

Смесваме в купа сухите плодове, коняка и захарта.
Покриваме със свежо фолио и слагаме в микровълновата за 2 мин. на най-високата мощност.
Разбъркваме и оставяме да "почине" за 1 нощ.
Изваждаме сладоледа от фризера и го оставяме да омекне.
В купа, смесваме бързо сладоледа, замразените боровинки и пияните стафиди.Изсипваме в покрита със свежо фолио форма.
Завиваме със свежо фолио и оставяме за 24 ч. във фризера.
Изваждаме на стайна Т°, 10 мин. преди сервиране.


По идея на Good Food

Изображение Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2009, 12:18 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:45
Мнения: 138
Местоположение: Виена
Белтъчено-шоколадова торта

Рецептата подавам за торта с диаметър 24см., направената от мен е с диаметър 20см.

3а белтъчените блатове:
10 белтъка
320гр захар
250 обелени, смлени бадеми
50гр брашно
100гр пудра захар
1 ванилия

3а крема:
400гр кувертюр (тъмен шоколад)
250мл течна неовкусена (млечна, 36%) сметана
100гр пудра захар (зависи от вкуса, може и без)
80гр краве масло
4к. л ром

3а глазурата:
150гр ковертюр
125гр течна сметана

Белтъците (аз ползвах от замразените, на склад в камерата, останали от други сладкиши белтъци) се разбиват със захарта (не трябва да оставят неразтопени следи от нея) и ванилията на твърд сняг. След това се прибавят смлените баденови ядки, брашното и пудрата захар. От тази смес се изпичат 6бр. блатове: върху готварска хартия се очертава кръг и в него хубаво разпределя и заравнява белтъчената смес. Пекат се в предварително загрята на 160-170°C фурна, средна скара, при един пръст отворена врата на фурната (да може да излиза влагата) за около 30мин. (може и за по малко). След като са напълно изстинали, се отстраняват от хартията.
3а крема: сметаната се загрява почти до завиране и настъргания предварително шоколад се разтопява в нея с бъркане. Охлажда се сместа - преди да е изстинала съвсем, се добавя ромът и маслото, което трябва да е със същата консистенция и температура. Достатъчно изстинала, сместа се разбива с миксер на крем, с който се намазва ред по ред върху всеки белтъчен блат. Стегнатата в ринг торта се оставя за няколко часа в хладилник, след което се залива с шоколадовата глазура и по желание украсява.


Прикачени файлове:
meringschokotorte2V.jpg
meringschokotorte2V.jpg [ 80.01 KiB | Прегледано 18553 пъти ]

_________________
Тайната на нашата вечеря


Последна промяна Abra на 04 Фев 2009, 02:52, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2009, 13:40 
Offline
Начинаещ
Аватар

Регистриран на: 05 Дек 2008, 00:10
Мнения: 16
Местоположение: Испания
Шоколадова бомба "Алисиа"

Изображение

Изображение

Изображение Изображение

Продукти за белия блат:
2 яйца
50 гр.захар
50 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер /при мен 1 к.л./

Продукти за кафевия блат:
2 яйца
50 гр. захар
35 гр. брашно
30 гр. шоколад за пиене на прах /при мен натурално какао,без добавка на захар/
1/2 пакетче бакпулвер /при мен 1 к.л./

За шоколадовия мус:
200 мл. сметана за разбиване
150 гр. шоколад за сладкиши
2 белтъка /аз ги избегнах,заради малкия и увеличих малко количеството на сметаната/
50мл.прясно мляко
4 листа желатин/при мен 6 листа-12 грама/
25 гр. захар

Приготвяне на блатовете :
❧ Загряваме фурната на 180º
❧ В оригиналната рецепта е описано приготвянето с кухненски робот Термомикс,аз ще ви напиша рецептата както я правих аз-с миксер.
❧ Разбиваме яйцата със захарта .
❧ Прибавяме брашното с добавения в него бакпулвер.
❧ Изсипваме сместа в застланата с хартия за печене тавичка на фурната.Разстиламе на тънък ,фин пласт.Печем 10-11 мин.
❧ Обръщаме върху плота/за да не залепне сложете фолио или хартия за печене /и отстраняваме хартията .Оставяме да изстине.
❧ Докато печем този блат ,разбиваме кафевия по същия начин,но в брашното с бакпулвера добавяме и какаото.Опичаме по същия начин.
❧ С помоща на кръгъл нож за пици /или с обикновен/нарязваме блатовете на еднакви по ширина ленти.Моите ги направих широчки,ако бяха по-тънки щеше да е по-добре.
❧ Върху хартия започваме да плетем белите и кафеви ленти като кошница.Аз ги изплетох върху стъклена купа,малко по-малка оттази,в която монтирах тортата.Така лесно обърнах плетеницата.Но ако сте по-смели от мен,действайте върху хартия.
❧ Покриваме стъклена купа/аз имам от тези огнеупорните/ с прозрачно фолио и разполагаме много внимателно плетеницата от ленти в нея.
❧ Изливаме шоколадовия мус.Покриваме с краищата на лентите/изрезките ,които ми останаха сложих в кремчето.
❧ Оставяме Шоколадовата бомба да се охлади за минимум два часа в хладилник .След това я обръщаме върху поднос и украсяваме по желание.

Приготвяне на шоколадовия мус:
❧ Желатина накисваме в студена вода .След това омекналите листенца поставяме в 50 гр. горещо мляко и бъркаме,докато се разрвори напълно.
❧ Разтапяме на водна баня натрошения шоколад/при мен първо 40 сек.в микровълновата фурна ,разбърквам хубаво и поставям за още 40 сек./
❧ Прибавяме желатиновата смес към шоколада,разбитата със захарта сметана /и разбитите белтъци/.

По рецептата на Али - Recetario Canecositas

_________________
Моите рецепти


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2009, 14:01 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:45
Мнения: 138
Местоположение: Виена
Морковена торта (Rüblitorte)

Изображение

_________________
Тайната на нашата вечеря


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 16:11 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 21 Дек 2008, 01:44
Мнения: 99
Kir Royal/ Черешова торта

Изображение

Продукти:

За блата ( форма от 20 см):
200 г. Самонадинагащо се брашно + малко брашно за поръсване на тортената форма;
185 г. Краве масло
185 г. Кафява захар
4 яйца
110 мл. топла вода
110 г. Тъмен шоколад
7 г. Сол

За пълнеж:
800 г. Гъста сметана
1 ч.л. ванилова есенция
Вишновка за поръсване на блатовете
400 г. Компот от череши

За декорация:
Настърган шоколад
Няколко череши
*Сладко от череши

Приготовление:
Най- добре е блатовете да се изпекат един ден предварително, защото така се режат по- лесно.
Фурната се загрява до 180 градуса (160 за фурна с вентилатор). Тортената форма се намаслява с масло и се поръсва с брашно.
Маслото се разбива със захарта до получаването на кремообразна смес.
Яйцата се разделят и жълтъците се разбъркват докато се получи лека смес.
Шоколадът се разтопява за около 30 секунди в МВ и се добавя топлата вода. Разбърква се до получаването на гъста каша. След това се добавя към яйчната смес, като се разбърква добре.
Яйчната смес се добавя към маслото и захарта и се разбърка до получаването до хомогенна смес.
Брашното се добавя на няколко порции, като се бърка с дървена лъжица много внимателно.
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към останалата смес, като се разбъркват леко и кратно с лъжицата. Не се бърка продължително време!
Сместа се изсипва в тортената форма и се пече около 35- 40 мин или докато клечката за зъби излезе чиста. След изваждането от фурната блатът се оставя за около 10 минути в във формата или след това се отделя от тавата и се оставя до пълно охлаждане върху решетка.
Преди да се разреже на отделни блатовете се отстранява горната част на блата. За целта се използва назъбен нож. Със същият нож се разрязва и тортата на отделни блатове.

За пълнежът:
Всеки блат се наръсва с вишновка и се сиропира със сока от черешовият компот. Сметана се разбива с ваниловата есенция и се разпределя между блатовете, като трябва да остане достатъчно да се намаже тортата от горе и отстрани. Черешите от компота се изцеждат и нарязват. Разпределят се или между всеки блат или само върху средния, като се наръсват върху сметаната. Оставят се няколко череши за украса на тортата.
Тортата се заглажда отгоре и отстрани. Настъргва се шоколад и се украсява с черешите.

Забележка: В рецептата за пълнежът няма добавяне на захар. Резултата е една лека торта, с вкусна комбинация от шоколадов блат, сладки череши и шоколад. Вишновката придава много приятен аромат.

*По желание, блатовете след като наръсени с вишновка и сиропирани, могат да се намажат със сладко от череши. След това се намазват със сметаната и отгоре се разпределят нарязаните на парченца череши. Тората може да се намаже със сладкото от горе и отстрани, но първо е добре да се остави тортата в хладилника за да се стегне сметаната. По този начин тортата може по- лесно да се намаже със сладкото. Получава се интересен мраморен ефект от тънкият слой сладко и прозиращата под него сметана.

Изображение


Последна промяна Милен@ на 10 Фев 2009, 23:30, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 17:11 
Offline
Редовен потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 13:35
Мнения: 878
Милена, невероятно произведение на изкуството е тази торта! Толкова нежна и изящна !Браво!

_________________
Цветно...с Пепеляшка /блогче /

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2009, 22:54 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 01 Фев 2009, 15:05
Мнения: 113
Бисквитена торта
Изображение

6 пакетчета обикновенни бисквити от 155 гр.
1л. прясно мляко
1/2 пакетче канела
1кр.масло
150гр. пудра захар
200гр. смлени орехи
200гр.натурален шоколад
бисквитите се трошат на едро при тях се слага захарта ,орехите и канелата.Аз добавих и малко есенция ром.Шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня .Добавят се към натрошените бисквити.Накрая се добавя студеното мляко.Бисквитите се оставят се да се накиснат и отвреме на време се разбъркват.Тортата може да се сложи в купа и да се обърне после но трябва да се сложи фолио на дъното за да може да се обърне по лесно.
Според рецептата на Kar4ita - Бг мама,отгоре тортата се поръсва със смлени орехи .
Този бял слой отгоре дето се вижда на моите снимки аз си го измислих - от бишкоти намачкани, заквасена сметана и кокосовистърготини.Получи се много добре.
източник:/карчита-бг-мама/
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2009, 01:04 
Offline
Потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 00:45
Мнения: 138
Местоположение: Виена
Ягодово парфе

3а торта с диаметър 24см

3а тестото:

8 жълтъка
4 белтъка
100гр. захар
80гр. брашно
20гр. пшеничено нишесте
1ч.л настъргана лимонена кора
щипка сол

Разбиват се жълтъците с лъжица от захарта, щипката сол и лимонената кора. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Към тях постепенно се прибавят жълтъците. Към получената смес се прибавят леко и постепенно пресятото брашно с нишестето. Полученото тесто се разделя: 3/4 от сместа се изсипва в тава (размери приблизително 25х30см ) застлана с готварска хартия. Пече се на средна скара в предварително загрята фурна 230°C-240°C около 8-10мин. като още на 6-тата минута се проверява.. Когато е готово се обръща върху влажна кърпа, хартията се маха, намазва се с ягодово сладко и леко се навива с помощта на кърпата, оставя се така докато се охлади. А после - в хладилник, за да стегне по-добре. 1/4 от сместа се ползва за изпичането на долен блат - основа с диаметър малко по-малък от диаметъра на тортата - около20-21см. По-добре малко повечко, а после да се изреже.

3а пълнежа:

бял:

100мл течна неовкусена (36% масленост) сметана
100гр мскарпоне
100гр пудра захар
1бр. фиксатор за сметана

розов:

200мл течна неовкусена (36% масленост) сметана
1бр фиксатор за сметана
1с. л пудра захар
350гр плодово кисело мляко 'ягода'
4листа желатин

В два различни съда се разбива сметаната + 1с. л пресята пудра захар и фиксатор. Към нея съответно се прибавя - за белия пълнеж: маскарпоне разбъркано с пресятата пудра захар, за розовия пълнеж: плодовото кисело мляко със стайна температура се смесва с втечнения и охладен леко желатин - най-напред в по-малко количество, а после в цялото. Действа се внимателно и чевръсто, за да не се втвърди желатина на парчета при разбъркването му с плодовото кисело мляко. След това се добава и разбърква внимателно и сметаната, разбита с лъжица пресята пудра захар и фиксатор.

След като и долният блат е изпечен и охладен, тортата се сглобява:

върху подходящ поднос/чиния се поставя долния блат. Той е изрязан и напаснат с диаметър по-малък от този на тортения ринг, с който ще се стегне тортата. В разстоянието, което се явява разлика в диаметрите се редят шайби, равномерно отрязани от рулото. Внимателно се налива и заравнява приготвения пълнеж, същевременно тортата се стяга в ринга.

3а украса:

50гр сладко от ягоди
1с. л вода
2 листа желатин

20-на пресни листенца мента

Желатинът се накисва във вода, като набубне, се отцежда и затопля до втечнява на слаб огън. Рабърква се с сладкото и топлата вода до хомогенна смес. Като се поохлади малко, но така че да е все още течна, сместа се покапва върху тортата с помощта на лъжичка. Оформят се капките в форма на ягоди. Оставя се в хладилник. Добавят се листенцата мента, така че всяко сладко петно да се превърне в ягода.


Прикачени файлове:
erdbeertorte3V.jpg
erdbeertorte3V.jpg [ 73.95 KiB | Прегледано 17777 пъти ]
erdbeertorte4V.jpg
erdbeertorte4V.jpg [ 71.15 KiB | Прегледано 17751 пъти ]

_________________
Тайната на нашата вечеря
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2009, 01:06 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2008, 01:38
Мнения: 5128
Браво, страхотна! :!:

_________________
http://kemihphotography.com/

Бебешка, детска и семейна фотография
Сайт за кулинарни рецептиИзображение


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Торти
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2009, 11:18 
Offline
Редовен потребител
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2008, 13:35
Мнения: 878
Абра- невероятна красота!

_________________
Цветно...с Пепеляшка /блогче /

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov