Вкусно и красиво!
Дата и час: 20 Ное 2018, 11:17

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2009, 17:55 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Домашен Данет

1 л. прясно мляко
200 мл. сладкарска сметана
50 гр. какао
50 гр. подсладено какао ( тип Нескуик)
130 гр. пудра захар
55 гр. царевично нишесте

Смесваме всички сухи продукти.
Прибавяме постепенно студеното мляко и сметаната.
Слагаме на среден котлон и бъркаме непрекъснато, докато крема се сгъсти.
Разпределяме в купички и охлаждаме в хладилник
.


/les petits plats dans les grands

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2009, 19:09 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 11 Дек 2008, 15:15
Мнения: 1380
Местоположение: София
Наде, като ми оздравее Пеши, ще му направя твоя Домашен Данет - изглежда страхотно! :air_kiss:

_________________
Вкусно!!! Вкусно-продължение!!!
Идеи, реализирани с желание!
http://www.facebook.com/group.php?gid=195418547502&ref=ts


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2009, 19:14 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Благодаря Танче, наистина става много вкусно кремчето. :449:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 06 Мар 2009, 11:35 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 12 Яну 2009, 10:39
Мнения: 1230
Местоположение: София
Наде, а има ли вариант да стане със заквасена сметана кремчето? :034:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 06 Мар 2009, 11:44 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Гелева, не съм пробвала със заквасена.
Можеш да сложиш само 1.2 л. прясно мляко, и така става. :387:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 06 Мар 2009, 12:09 
Offline
Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 12 Яну 2009, 10:39
Мнения: 1230
Местоположение: София
Наде, :480: ще покажа резултата скоро. :389:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2009, 01:12 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Мароканска салата

2 глави червен лук
2 лимона
1/2 краставица
1/2 връзка магданоз
сол, черен пипер, зехтин

Нарязваме лука и краставицата на много тънки шайби.
Отстраняваме кората на лимоните и ги нарязваме на 1 см. парченца.
Накълцваме на едро магданоза.
Смесваме всички продукти в купа и овкусяваме със сол, черен пипер и зехтин.
Сервираме веднага
.

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2009, 01:31 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Агнешко по берберсkи

1 агнешки бут 2,5 кг.
70 гр. размекнато масло
3 скл. чесън, пресовани
3 каф.л. смлян кориандър
1 ч.л. червен пипер
2 каф.л. смлян кимион
2 ч.л. сол

Загряваме фурната на 220*Ц.
С тънък нож правим дълбоки разрези по агнешкия бут.
В купичка смесваме маслото, солта и подправките.
С помоща на лъжица намазваме бута с пастата.
Поставяме в голяма тава и печем 10 мин. на горен реотан.
Намаляме градусите на 160 и печем още 3 ч на средно ниво.


La cuisine du Maroc

Изображение

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 01:24 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Дип от артишок и целина

200 гр.консервирани сърца от артишок
1 стрък целина с листата
1 скл. чесън
120 мл. заквасена сметана
сока от половин лимон
1 маринована люта чушка
сол
черен пипер
25 мл. зехтин

Слагаме всички продукти в блендер, без зехтина.
Започваме да миксираме и добавяме на тънка струйка зехтина.
Оставяме за 1 час в хладилника.
Сервираме с такос, гризини, свежи зеленчуци...



Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2009, 01:39 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Пълнено свинско филе с домати, босилек и прошуто

1 кг свинско филе
6 парчета прошуто
1 домат
1 лимон
свеж босилек, сол, черен пипер, зехтин

Разрязваме филето по дължина на две равни части.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Нарязваме домата и лимона на тънки резенчета.
Върху едната половинка филе подреждаме доматените кръгчета и няколко листа босилек.
Поставяме отгоре другата половина от филето.
Подреждаме отгоре прошутото, резенчетата лимон и листа босилек.
Завързваме стегнато с кухненски конец.
Слагаме в тавичка и поръсваме със зехтин.
Печем в предварително загрята на 180*Ц фурна до готовност.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov