Вкусно и красиво!
Дата и час: 23 Юни 2018, 05:35

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2009, 01:46 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Картофи в пилешки вързопчета

2 бр. пилешки гърди
4 картофа
500 мл. прясно мляко
сол, черен пипер
настъргано индийско орехче

Овкусяваме филетата със сол и черен пипер и ги начукваме
много на тънко, между два листа свежо фолио.
Почистените картофи нарязваме на тънки кръгчета.
Слагаме ги да се варят в прясното мляко.
Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орече.
Изцеждаме сварените картофи от млякото.
В средата на всяко филе подреждаме купчинка картофи.
Затваряме месото като вързопче и завързваме краищата с конец.
Завиваме всяко вързопче в алуминиево фолио.
Изсипваме в тавичка малко гореща вода и поставяме вътре вързопчетата.
Печем в предварително загрята на 220*Ц фурна.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2009, 22:00 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Пикантни кюфтенца с червено цвекло

250 гр. телешка кайма
2 глави сварено червено цвекло
1 ч.л.куркума
1 каф.л. смлян кимион
1/2 каф.л. лют червен пипер
3 стръка магданоз, нарязан на ситно
1 яйце
4 с.л. галета
сол, черен пипер

Омесваме каймата с подправките, яйцето и 2 с.л. галета.
С помоща на малка лъжичка издълбаваме топчета от цвеклото.
Вземаме малко кайма и обвиваме с нея топче цвекло.
Овалваме кюфтенцата в останалата галета и ги пържим в маслена баня.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2009, 00:09 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Тарта с праз, месо и царевица

за тестото:
325 гр. брашно
125 гр. ледено-студено масло
1/2 ч.л. сол
25 мл. ледено-студена вода

за плънката:
2 стръка празлук, само бялата част
1 глава лук
250 гр. постно месо: свинско, телешко...
150 гр. царевица от консерва
50 мл. бяло вино
250 мл. течна готварска сметана
3 яйца
сол, черен пипер,смляно индийско орехче


В чашка смесваме солта и водата.
В купа смесваме леко маслото и брашното.
Прибавяме солената вода и бързо омесваме тесто.
Завиваме в свежо фолио и оставяме в хладилника за поне 2 часа.

Застиламе тавичка с пекарска хартия.
Разточваме тестото на не много тънка кора и го поставяме в тавичката.
Покриваме с пекарска хартия и изсипваме 1 кг. сух боб върху хартията.
Печем за 15 мин. в предварително загрята на 200*Ц фурна.
Изваждаме , отсраняваме боба и горната пекарска хартия.
Нарязваме лука, месото и праза на дребно.
В малко олио запържваме лука до златисто.
Прибавяме месото, праза и виното, овкусяваме със сол и черен пипер.
Задушаваме докато течността се изпари напълно.
В купа разбиваме яйцата, сметаната и индийското орехче
до получаване на хомогенна смес.
Изсипваме плънката в тартата и заливаме със сметановата смес.
Печем 30-40 мин. в предварително загрята на 200*Ц фурна.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2009, 13:12 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Верини с яйца

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 00:53 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Яйчни тимбалчета

Изображение

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 00:56 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Кюфтенца по шведски

400гр.кайма
1 яйце
1 малка глава лук
85 гр. галета
2 с.л. брашно
1 с.л. олио + 1 с.л. масло
1 малка връзка копър
400 мл. горещ телешки бульон (може и кубче)

Омесваме каймата заедно с нарязания на ситно лук, яйцето, галетата, половината копър, накълцан на ситно, сол и черен пипер.
Оформяме малки кюфтенца.
Загряваме в дълбок тиган мазнините и пържим кюфтенцата до готовност.
Изваждаме кюфтенцата и на тяхно място прибавяме брашното.
Запържваме до златисто-кафяв цвят. Прибавяме бульона и разбъркваме енергично. Оставяме да поври на среден огън, докъто се сгъсти соса.
Прибавяме кюфтенцата и поръсваме с останалия копър.
Сервираме с хляб или ориз
.


сп.Good Food


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 18:27 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Сьомга и броколи с цитрусов дресинг


2 филета от съомга с кожата, около 140 гр. всяко
1 малка глава броколи
1 портокал
6 с.л. зехтин
4 с.л. малки каперси
6 филета от аншоа, нарязани на едро

Правим по 5-6 дълги разреза на филетата, от страната с кожата.
Сегментираме портокала-изрязваме първо цялата кора и итваждаме едно по едно филенцата.
В купа изцеждаме сока от останалата част от портокала.
Накъсваме броколито на цветчета.
Бланшираме ги във вряща солена вода за 1 мин.
През това време слагаме сух, незалепващ тиган да загрее.
Изцеждаме броколито от водата и го пускаме в тигана.
Изключваме огъня и прибавяме в тигана портокаловите сегменти.
Раздрусваме няколко пъти, колкото да се затопли портокала и прехвърляме в купа.
Овкусяваме с портокаловия сок, 2 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер.
Окусяваме съомгата със сол и черен пипер.
Загряваме незалепващ тиган на силен огън,прибавяме 2 с.л. оило.
Слагаме вътре рибните филета,страната с кожата надолу.
Намаляме огъня до среден и пържим 3-4 мин.
Обръщаме и пържим още 2 мин. като поливаме с отделения сос.
Слагаме 2 с.л. зехтин в тиган и го поставяме на силен огън.
Прибавяме аншоата и каперсите и запържваме докато станат леко хрупкави.
Настъргваме отгоре кората на лимона и изцеждаме половината му сок.
В две топли чинии подреждаме салатата и рибата, поръсваме с олиото,
в което е пържена рибата и соса от каперси.
Сервираме веднага.
Оригиналната рецепта е с див лаврак, вместо сьомга и е на Гордън Рамзи.



Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2009, 22:33 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Индийска супа с боб

2 с.л. зехтин
2 глави лук, нарязани на edro
450 гр. моркови, нарязани на едро
1 с.л гарам масала
3 см. пресен джинжифил, настърган на ситно
сока от 1 портокал
1 л. зеленчуков бульон
200 мл. кокосово мляко
400 гр. боб от консерва- бял,червен или смесен
2 ч.л. накълцан кориандър

Загряваме олиото в дълбок тиган.
Запържваме лука и морковите на среден огън за около 15 мин., докато омекнат.
Pрибавяме гарам масалата и джинджифила, и готвим още за 1 мин.
Прибавяме портокаловия сок и бульона, оставяме да заври.
Оставяме да ври леко за 10 мин., прибавяме кокосовото мляко.
Пасираме до гладко пюре и прибавяме боба.
Оставяме да заври отново.
Поръсваме с кориандъра и сервираме.

сп.GoodFood


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009, 15:56 
Offline
Начинаещ

Регистриран на: 18 Мар 2009, 13:50
Мнения: 3
Белият Данет е не по-малко вкусен и успешет от кафявия вариант. Тъй като съм на Дюкан за момента го направих, но с подсладител...стана великолепно! Благодаря за рецептата! :387:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2009, 14:59 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Ала Бала, радвам се, че ти е допаднало кремчето :459: . Лично на мен белия вариант ми е любим. :389:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov