Вкусно и красиво!
Дата и час: 21 Юни 2018, 11:38

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2009, 15:03 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Аспержи по фламадски

Пълним голяма тенджера с вода, посоляваме обилно и слагаме да заври.
През това време белим аспержите.
Когато водата е завряла слагаме обелките и ги варим за 5 минути,
след това ги изваждаме и на тяхно място слагаме аспержите.
С черпак отнемаме вода, докато остане, колкото да покрие аспержите.
Варим 3 минути.
Отнемаме от огъня и ги оставяме да изтинат във водата.
Преди да сервираме ги затопляме заедно с водата.
Сервираме със сварени картофи, поширани яйца и сос Холандез.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2009, 15:37 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Рийет от круша и синьо сирене

2 круши
100 гр. синьо сирене
10 гр. масло
1 с.л. филирани бадеми

Белим крушите и ги нарязваме на малки парченца.
Запържваме ги в маслото, докато омекнат.
Изсипваме ги в голяма цедка и оставяме да изстинат.
В купичка надробяваме с пръсти сиренето,
прибавяме крушите и разбъркваме леко с вилица.
Поръсваме със запечените на сух тиган филирани бадеми.
Сервираме с препечен хляб.

по идея на Стефани Бланкет


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 14:37 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Кокосов Дал

250 гр. червена или жълта леща
400 мл. кокосово мляко
шепа свеж кориандър
2 домата, нарязани на кубчета
1 ч.л. куркума
2-3 зелени люти чушки, нарязани
2 ч.л. синапено семе
2 глави лук, единият нарязан на ситно, другият на тънки полумесеци

В 300 мл. вода слагаме лещата, кокосовото мляко, нарязания на ситно лук, доматите, лютите чушки и куркумата, посоляваме и оставяме да къкри за около 20 мин.(докато се свари лещата).
Запърваме другия лук в 4с.л. олио, докато стане хрупкав, прибавяме кориандъра и синапеното семе.Запържваме леко и прибавяме при лещата.
Сервираме с индийски хлебчета.

BBCGoodFood


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 16:58 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Райта

250 гр. кисело мляко
1 домат, почитен от семките
1/2 краставица, почистена от семките
1 ч.л. зрънца кимион
няколко листенца мента

Нарязваме краставицата и домата на малки кубчета.
Поставяме краставицата в голяма цедка и поръваме със сол.
Оставяме за 10 мин., да се отцеди излишната вода.
Запичаме на сух тиган кимиона и го смиламе на пудра.
Смесваме всички продукти и поднасяме с индийски хляб.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 01:14 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Брюкселски гофрети

300 гр. брашно с набухвател
1 щипка сол
75 гр. захар
100 гр. масло
2 яйца
500 мл. прясно мляко

Разтапяме маслото заедно със захарта.
В купа разбиваме яйцата.
В друга купа смесваме брашното и солта.
Правим кладенче и прибавяме разбитите яйца, смесваме добре.
Прибавяме маслото и смесваме добре.
Прибавяме постепенно млякото, за да не се получат бучки.
Оставяме да почине 1 час.
Печем гофретите около 4 минути.



cuisinons.be


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 09:38 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Наденце, мерси много :449: Дай сега детайли за тези гофретки. Правила ли си ги, това брашно с набухвател мога ли да го заменя с обикновено брашно и отделно да сложа набухвател (напр. бакпулвер), и веднага изниква и въпросът колко? Казвай, че ги чакам от месеци тея гофрети и не правя никакви други, та да се наточа хубавичко за твойте :032:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 30 Апр 2009, 13:55 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Деси, не съм правила гофретите, още нямам подходяш уред.
Свеки няма да се накани до догодина да даде рецепта и затова ти написах тази. :052:
Брашното с набухвател можеш да заместиш: на 100 гр. брашно слагаш 3 гр. бакпулвер и 1 гр. сол.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 30 Апр 2009, 15:01 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Мерси Наде, ще ги пробвам! И как така нямаш уред? Я твоят мъж да се поправи и веднага да хуква да търси. На такъв кулинар като тебе трябва всякакви удобства да му се усигорят!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 30 Апр 2009, 15:29 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 26 Ное 2008, 17:43
Мнения: 1863
мммм, ще пробвам тези гофретки съвсем скоро. :389:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 30 Апр 2009, 21:16 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Алиго (Aligot)

800гр. картофи
600 гр. кашкавал
1 скилидка чесън
50 гр.масло
50 мл. сметана


Сваряваме в подсолена вода картофите заедно със скилидката чесън.
Нарязваме кашкавала на много дребни кубчета.
Приготвяме от сварените картофи пюре, връщаме в тенджерата и поставяме на много слаб огън.
Прибавяме маслото, сметаната и кашкавала.
Бъркаме енергично с дървена лъжица докато се разтопи кашкавала.
Сервира се веднага.


Изображение

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov