Вкусно и красиво!
Дата и час: 21 Май 2018, 04:32

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]



Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 01 Май 2009, 20:35 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Шоколадово-портокалово руло

120 гр. размекнато масло
120 гр. захар
120 гр. брашно
2 яйца
1 портокал
1/2 пак. бакпулвер
4 с.л. течен шоколад

Загряваме фурната на 190*Ц.
Настъргваме кората на портокала и изцеждаме сока му.
Разбиваме захарта и маслото.
Прибавяме кората и сока от портокал, и яйцата.Смесваме добре.
Прибавяме брашното и бакпулвера, и бъркаме енергично
до получаване на хомогенна смес.
Разтиламе върху пекарска хартия на 3 мм. слой.
Печем 6-8 мин.
Затопляме шоколада на водна баня,
за да се втечни малко и да е по-лесен за мазане.
Намазваме с шоколад топлия блат и завиваме внимателно на руло.

изт.:Жан-Франсоа Пиеж


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 05 Май 2009, 16:25 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Маршмелоус

90 гр. белтък ( около 3)
250 гр. захар
80 мл. вода
8 листа желатин
3 с.л. ягодов сироп
червена сладкарска боя
100 гр. пудра захар

Изсипваме в малка касерола водада и захарта.
Приготвяме захарен сироп с темепература 130 *Ц( това отнема 10 мин. след завирането).
През това време накисваме желатина в студена вода
и разбиваме белтиците на стегнат сняг.
Когато сиропа е достигнал нужната температура, прибавяме желатина
и изсипваме на тънка струйка при белтъците, като бъркаме непрекъснато.
Прибавяме ягодовия сироп и боята, и бъркваме, докато сместа изстине.
Пълним сместа в пош и правим малки кръгчета върху поръсена
с пудра захар пекарска хартия.
Може да напълните сместа в поръсени с пудра захар силиконови форми.
Оставяме ги да изсъхнат 12 часа на стайна температура.
Изваждаме внимателно от формите, ако не се отлепят сами
си помагаме с острието на нож.
Овалваме в пудра захар и консервираме в херметически затворен буркан.

Силви Аит-Али


Изображение

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 11 Май 2009, 12:39 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:24
Мнения: 5767
Местоположение: София
Наде, гофретите са чудни! Колко шоколад и сладолед изядоха, не е истина! Благодаря ти!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 11 Май 2009, 15:17 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Десинка, много се радвам, че са ви харесали гофретите :444: . И аз скоро ще си купя машина, че малчо много ги обича.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 11 Май 2009, 16:03 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Ягодово-ванилов сладолед

285 мл.пълномаслена сметана
300 мл.пълномаслено мляко
115 г. захар
1 пръчица ванилия
3 големи жълтъка
250 гр. ягоди

Предния ден: слагаме купата на машината за сладолед във фризера.

Изсипваме в касерола млякото, сметаната и половината от захарта.
Разрязваме ванилията по дължина и изваджаме възможно най-много от малките черни семенца.
Режем пръчицата на три части и пускаме заедно със семенцата в касеролата.
Слагаме на слаб огън докато почти заври, като разбъркваме често.
Махаме от огъня и оставяме настрана за 30 мин.
В купа разбиваме с миксер жълтъците с останалата захар за 2 мин.
Измерваме 125 мл. от сметановата смес и прибавяме при жълтъците.
Загряваме отново сметаната докато почти заври.
Снемаме от огъня и прибавяме жълтъците.
Връщаме на слаб огън, бъркаме постоянно с дървена лъжица за около 8-10 мин, докато сместа се сгъсти.
В никакъв случай не трябва да завира, ако започнат да се появяват балончета на повърхноста, значи е готова.
Оставяме да поизтине, след това слагаме за 3-4 часа в хладилника.
Нарязваме ягодите на малки кубчета.
Слагаме сместа в машината за сладолед, 5 мин преди края прибавяме ягодите
.


Good Food

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 11 Май 2009, 22:50 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Витело тонато ( телешко в сос от риба тон)

200 гр. корен от целина
200 гр. моркови
2 глави лук
1 скл. чесън
800 гр. телешко бон-филе
1 дафинов лист
3 пирончета карамфил
няколко зрънца черен пипер
сол и смлян черен пипер

сос:
1 жълтък
2 с.л. бял оцет
125 мл. олио
1 лимон
185 гр. консерва риба тон в собствен сос
3 филета аншоа ( аз не сложих)
1-2 с.л. големи каперси

Обелваме целината, морковите, лука и чесъна, и ги нарязваме на едро.
Поставяме заедно с месото в голяма тенджера.
Наливаме 2 л. вода, прибавяме подправките и 1 1/2 с.л. сол.
Варим под капак на слаб огън за 1 час.
Оставяме месото да изстине в бульона.
Разбиваме жълтъка с оцета.
Прибавяме олиото, отначало капка по капка, след това на тънка струйка,
без да спираме да бъркаме.
Разбиваме до получаване на гладка майонеза.
Измиваме и подсушаваме лимона.
Разрязваме на две половинки-от едната изцеждаме сока,
а другата режем на тънки резенчета.
Изцеждаме рибата от соса и.
Смесваме рибата тон, аншоата, лимоновия сок и 5-6 с.л. от телешкия бульон.
Пасираме до получаване на гладко пюре, смесваме с майонезата.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
В сервизна чиния подреждаме тънки парчета месо, поливаме със соса.
Гарнираме с резенчета лимон и каперси
.


Foodies

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 17 Май 2009, 15:07 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Особуко

4 бр.особуко ( това са парчета от нарязан напречно телешки джолан)
4 големи, обелени домата
1 стрък празлук
2с.л. брашно
3 с.л. зехтин
2 глави лук
2 скл. чесън
500 мл. бяло вино
2 стръкчета розмарин
4-5 стръкчета мащерка
6 филета аншоа( аз не сложих)
1-2 с.л. черни маслини

за гремолата:
настъргана на ситно кора от 2 лимона
4 скл. чесън, накълцани на ситно
1 връзка магданоз

Нарязваме доматите на четвъртинки. Празлука,лука, чесъна и морковите на дребно.
Подсушаваме месото, овкусяваме със сол и черен пипер, и го овалваме в брашно.
Слагаме 2 с.л. олио в тавичка и запържваме месото за 4-6 мин.
Изваждаме месото от тавичката,слагаме 1 с.л. олио и прибавяме лука, чесъна, и останалите заленчуци.
Изсипваме вътре виното, когато заври прибавяме маслините, аншоата и зелените подправки.
Подреждаме месото върху зеленчуците, прибавяме и останалото вино.
Печем в загрята на 200*Ц фурна.
Смесваме заедно всички продукти за гремолата.
Сервираме особукото поръсено с гремолата и ризото за гарнитура.

*Вместо телешки можете да използвате свински или пуешки джолан.
*Аз прибавих 1 с.л. малки каперси и няколко люти чушлета.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 17 Май 2009, 20:59 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Топчета от рикота и тиквичка

250 гр. рикота (или извара)
1/2 тиквичка, настъргана на ситно.
2 с.л. нарязани на ситно маслини
1 с.л. зехтин

препечени на сух тиган сусамови семена
настърган на едро пармезан

Поставяме рикотата в ситна цедка и оставяме да се отцеди от водата за 1 час.
Посоляваме леко тиквичката и оставяме да се отцедят за 30 мин.
Смесваме в купа всички продукти.
с помощта на малка лъжичка оформяме топчета.
Овалваме ги в сусама или пармезана.
Сервираме веднага.



Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 20 Май 2009, 22:53 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Питки с копър

2 каф.л. суха мая
300 мл. прясно мляко
120 гр. меко масло
500 гр. брашно
1,5 каф.л. сол
2 каф.л. захар
2 с.л. нарязан на ситно копър

Разтваряме маята в малко количество леко затоплено мляко.
Замесваме меко тесто.
Оставяме да втаса, докато удвои обема си.
Оформяме питки, оставяме ги да втесат за 15 мин.
Печем в предварително загрята на 200*Ц фурна

Гонтран Шерие


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Bonne Appetit с Надя
МнениеПубликувано на: 20 Май 2009, 22:59 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Дек 2008, 18:51
Мнения: 1244
Местоположение: Belgium
Спагети с миди

за 1 порция

100гр. спагети
200 гр. миди тип вонголе
15 чери доматки ( или 2 домата, почистени от семките)
1скл. чесън
100 мл. сухо бяло вино
1 каф.л. сух риган

Сваряваме пастата според указанията на пакета.
Отцеждаме от водата и объркваме с 1 с.л. чист зехтин.
В тиган загряваме 2 с.л. зехтин, прибавяме накълцания на ситно чесън.
Запържваме за няколко секунди.
Прибавяме мидите и виното.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Готвим на силен огън докато виното се изпари и мидите са се разтворили.
Прибавяме нарязаните на половинки чери домати, сухия риган и запържваме за около 2 минути.
Смесваме пастата и мидите, разбъркваме добре и сервираме.


Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron

Development: hristof     Design: yordanoff

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Превод: Ioan Arnaudov