Начало » Здравословно » Храната като източник, Минерали » Цинк

Цинк

Цинк Какво е цинк?

Цинк е минерал, които е разпространен  оргоните, тъкатните и телесните течности и е от съществено значение за правилното функциониране на повече от 70 ензими.

Какво цинкът прави за теб?

Цинк има основна роля в растежа на децата и е от решаващо значение за развитието на здрави сперматозоиди и мъжки хормони. Той също е от съществено значение за една здрава имунна система, както и за зарастване на рани. Цинкът помага  организма за отделянето на вредни метали като олово и кадмий. Това е жизнено важно за освобождаването на инсулин, както  за запазване на сетивата за вкус и мирис.

Каква е нуждата от цинк?

Приемът на Цинк трябва да бъде 15 мг. дневно.
Мъжете с простата  или страдащи от безплодие, трябва да приемат най-малко 30 mg. цинк под формата на добавка.

В кои храни се съдържа Цинк?

Месо, черен дроб, морски продукти, пшеничен зародиш, бирена мая, тиквено семе, яйца, обезмаслено сухо мляко. 
Признаци на дефицит на цинк

Акне, екземи и груб, суха кожа. Слаба концентрация, повтарящи се инфекции, бедни растеж в детството и забавя настъпването на пубертета. Диария, лоша видимост и мирис, и загуба на апетит ..
Колко цинк е твърде много?

Предложената горна граница за  безопасна е 50mg на ден за кратко време. Твърде много цинк може да доведе до нарушаването на тялото на желязото и мед,  което води до пропуски от тези минерали.
Нови изследвания за цинк :

Страдащи хора от акне приемали повече от 200 мг. дневно за дълги периоди.Цинкът не е токсичен, но приет в големи количества може да доведе до подтискане на имунната реакция.
Цинкът играе важна роля при лечение на безплодие, увеличава активността и подвижността на сперматозоидити при предвижването им.
Предпазва от болести на простатата като /доброкачествена хиперплазия/.Коментари
Няма добавени коментари
Добави коментар
Име:

Имейл:

Коментар:


© vkusnoikrasivo.com, 2010
All rights reserved!